Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΕ ΤΟ 1890-1914 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ eleusisdiagoridon

ΙΔΟΥ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΑΝΟΙ ΤΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΑΣ
ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ

Τον μεγαλύτερο αριθμό κλεμμένων ευρημάτων από τις ανασκαφές στην ΡΟΔΟ μας και συγκεκριμένα ΛΙΝΔΟ και ΒΡΟΥΛΙΕΣ τον έχουν αυτοί εδώ: http://www.glyptoteket.dk/
και ένα άλλο μικρότερο μέρος αυτοί εδώ: http://natmus.dk/

Ο μεγάλος κλέφτης δεν ήταν ένας αλλά τρεις και ήταν οι Δανοί K.F. KINCH (πολύ γνωστός αρχαιολόγος και πολύ καλός ζωγράφος) η σύζυγος του και ο CHRISTIAN BLINKENBERG οι οποίοι με άδεια "άλλων" έκαναν ανασκαφές πάνω στην Ρόδο μας επί 14 ολόκληρα χρόνια μεταξύ 1900 και 1914 και τα κιβώτια έφευγαν με πλοία.
Όλα είχαν χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμα της Δανίας «THE CARLSBERG INSTITUTE Of DENMARK
» με ομώνυμο Μουσείο στην Δανία και κάτοχος των περισσοτέρων αρχαίων ελληνικών ευρημάτων των ανασκαφών των παραπάνω αναφορικά.


ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υποκύπτουν οι δείκτες στις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία

Dow13.973,39-9,52 -0,07%  



  Nasdaq3.196,8810,39 0,33%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
"Ξενόφερτη" δυσαρέσκεια υποχρεώνει τους δείκτες της Wall Street σε απώλειες, με τα νέα της συρρίκνωσης των οικονομιών της Ιαπωνίας και της Ευρωζώνης να επισκιάζουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 33,10 μονάδες (-0,24%) και βρίσκεται στις 13.949,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 9,10 μονάδων (-0,28%) φτάνοντας τις 3.187,70 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 3,70 μονάδων (-0,25%) και βρίσκεται στις 1.516,50 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 27 χιλ. στις 341 χιλ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση στις 360.000. Σημειώνεται πως το ύψος των αιτήσεων της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 368 χιλ. από 366 χιλ.

Το αρνητικό κλίμα φαίνεται ωστόσο να ταξιδεύει από την αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, όπου ανακοινώθηκαν απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης. Ειδικότερα, η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2012 με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα τεσσάρων ετών με το συνδυασμένο ΑΕΠ της ζώνης να μειώνεται 0,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat. Οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,4%.

Σηκώνοντας Ελληνικές σημαίες μέσα στο Βρετανικό Μουσείο και φωνάζοντας: Bring Them Back, Ελληνόπουλα από την Κόρινθο απαίτησαν να μας επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Από το mikromeseos

Αυτό είναι Ελληνική Ψυχή και Τόλμη…
Μικροί 15χρονοι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου και τρεις καθηγητές τους που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, μόλις βρέθηκαν μπροστά στα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρεταννικό Μουσείο ξεδίπλωσαν και σήκωσαν Ελληνικές σημαίες και φώναξαν το σύνθημα : BRING THEM BACK !

Στα 30 της χρόνια έκανε βουτιά θανάτου στον Ισθμό

Τέλος στη ζωή της αποφάσισε να βάλει η τριαντάχρονη κοπέλα, με καταγωγή από την Τρίπολη, η οποία ήταν ειδική φρουρός.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr η κοπέλα έπεσε από τον Ισθμό της Κορίνθου και βρέθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11 από άντρες του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

Εργαζόταν στην Αθήνα και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της πριν μερικές μέρες, από την οικογένειά της.

Στην Ελλάδα συνελήφθη για παράνομο τηλεοπτικό σταθμό, στο Λας Βέγκας αναγνωρίζεται ως καινοτόμος

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 39χρονος Χρήστος Βαλασέλλης, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στη Μυτιλήνη. Δημιουργός της εφαρμογής αυτοματισμού για ραδιόφωνα, Jazler.
Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ο Χρήστος Βαλασέλλης ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη με την κατηγορία της παράνομης εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος στη Μυτιλήνη, μαζί με τον Μανώλη Γιαννακέλο που είναι επίσης κατηγορούμενος για παραχώρηση του χώρου.

«Αγριεύει» ο καιρός

Αστατο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές,ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αλλά και στην Πάρνηθα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαιο, τη Θράκη, την Μακεδονία,την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Διαστήματα ηλιοφάνειας θα σημειωθούν στην Κεντρική και δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 14 στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στο 27% η ανεργία τον Νοέμβριο

Νέο ρεκόρ κατέρριψε η ανεργία το Νοέμβριο του 2012, σκαρφαλώνοντας στο 27% από 20,8% που ήταν το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι έφτασαν στα 1.350.181 άτομα, και ήταν κατά 323.808 περισσότεροι σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011.

Μάλιστα, το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, εκτινάχθηκε στο 61,7% από 50,1% που ήταν το Νοέμβριο του 2011.Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η ανεργία και στα άτομα ηλικίας 25-34, με το αντίστοιχο ποσοστό να αυξάνεται σε 36,2% από 28,9%.

Ο Ρεν επιμένει στη «λάθος» συνταγή

Ο Ρεν επιμένει στη «λάθος» συνταγή
«Φρένο» στις προσδοκίες για χαλάρωση του Μνημονίου λόγω «λάθους» -  Ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθαρίζει πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να αλλάξει 
«Πόρτα» στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης για χαλάρωση του μνημονίου ρίχνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.
Μετά την αυστηρή προειδοποίηση στο Ecofin όπου χαρακτήρισε "απλοϊκά" όσα υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για το λάθος του ΔΝΤ, επανήλθε και με επιστολή του προς του υπουργούς οικονομικών της ΕΕ ξεκαθαρίζει ότι η συζήτηση για το "λάθος" δεν βοηθά και ζητά απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου.
Ο επίτροπος Ρεν ξεκαθαρίζει με αυτόν τον τρόπο πως το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, δεν πρόκειται να αλλάξει.

Χημικά και τραυματισμοί στην κατάληψη του γραφείου του Μέργου

Χημικά και τραυματισμοί στην κατάληψη του γραφείου του Μέργου

Συμβολική κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, επί της Σταδίου 5, πραγματοποίησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Μέργου ότι τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού είναι «πολλά».
Όπως καταγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην είσοδο του κτηρίου δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν αδικαιολόγητα κάνοντας χρήση χημικών. Μεταξύ άλλων χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Κώστας Μπάρκας.
Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν στο πεζοδρόμιο έξω από το κτήριο της Σταδίου 5, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω».

Το αδιέξοδο του Α. Σαμαρά

Το αδιέξοδο του Α. Σαμαρά
- Αισθάνεται «προδομένος» από τους Γερμανούς και την Ε.Ε.
 - «Όλα θα εξαρτηθούν από τις αντοχές της κοινωνίας» φέρεται να είπε

 Έντονος προβληματισμός επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στο Μαξίμου. Ο προβληματισμός δεν οφείλεται τόσο στα «φάλτσα» Βρούτση και Μέργου ούτε στη σύγκρουση Στουρνάρα με τον Καραμανλικό πυρήνα της παράταξης.
Οφείλεται στη συμπεριφορά Γερμανών και Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν δείχνουν να κατανοούν την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία και αρνούνται να αναγνωρίσουν τις πολιτικές δυσκολίες της κυβέρνησης.

Ο Πιστόριους συνελήφθη για τον πυροβολισμό της συντρόφου του

Πρετόρια: Νεκρή από πυροβολισμό βρέθηκε η σύντροφος του 26χρονου παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους στο σπίτι του στην Πρετόρια το πρωί της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. 
 
Οι πρώτες αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο παραολυμπιονίκης ενδεχομένως να πέρασε την κοπέλα του για διαρρήκτη.
 
Τα ξημερώματα, η Αστυνομία της Πρετόρια έλαβε κλήση για πυροβολισμούς στο σπίτι του Πιστόριους. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν, βρήκαν το προσωπικό του ασθενοφόρου που είχε κληθεί να προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή μία 30χρονη που είχε πυροβοληθεί. 

Ανοδικά κινείται την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μικρά κέρδη παρουσιάζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, οδεύοντας προς την πρώτη ανοδική συνεδρία της εβδομάδας.
 
Στις 12:57 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 106,14 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 41,71 μονάδες καταγράφοντας άνοδο σε 0,55%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα χαμηλά επίπεδα των €142.235.
 
Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, τρεις κινούνται ανοδικά, δύο δεν παρουσιάζουν μεταβολή και μία παρουσιάζει απώλειες.

Τα blue chips προσφέρουν στηρίγματα στον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε θετικό έδαφος καταφέρνει να κινηθεί την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., παρά τις νέες πιέσεις στους τίτλους των τραπεζών.

Νωρίτερα ο ΓΔ βρέθηκε να ενισχύεται έως τις 1.040 μονάδες, με στήριξη από το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε μη τραπεζικά blue chips.

Από τη σύνθεση του FTSE25, όπου διαμορφώνεται μικτή εικόνα, οι τίτλοι των ΟΠΑΠ και Coca-Cola 3E ξεχωρίζουν ανοδικά, ενισχυμένοι 3,09% και 2,27%, ενώ με κέρδη πάνω από 1% ακολουθούν οι μετοχές των ΟΛΠ, ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Ὀρέστης Πυλαρινός

Υποχώρησε εκ νέου κάτω από τις 14.000 μονάδες ο Dow Jones

Dow13.982,91-35,79 -0,26%  



  Nasdaq3.196,8810,39 0,33%  

Η Wall Street χθες
"Γλίστρησε" και δεν κατάφερε να κρατήσει το επίπεδο των 14.000 μονάδων ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές έκλεισαν σε θετικό έδαφος την Τετάρτη. Κόντρα στην τάση των blue-chips η General Electric μετά το deal με την Comcast.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 35,70 μονάδες (-0,26%) κλείνοντας στις 13.982,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 10,30 μονάδων (0,33%) και έκλεισε στις 3.196,80 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,90 μονάδων (0,06%) κλείνοντας στις 1.520,30 μονάδες.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές των συναλλαγών οι μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών, του χρηματοπιστωτικού κλάδου, αλλά και του κλάδου επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η General Electric κλείνοντας στα 23,40 δολάρια με άνοδο 0,82 δολ. ή σε ποσοστό 3,63%. Ακολούθησαν η Cisco με κέρδη 0,77% και κλείσιμο στα 21,131 δολάρια και η Alcoa, η οποία έκλεισε στα 9,10 δολάρια με άνοδο 0,78%.

H απίστευτη ιστορία του Φριτς Μπλάουελ που έγινε Φριτζέας, μένει στη Μάνη και εξάγει λάδι σε όλο τον κόσμο

Η ιστορία ενός Αυστριακού τουρίστα που έγινε κατ' επιλογήν Μανιάτης, οργάνωσε την πρώτη βιολογική καλλιέργεια στην Ελλάδα και σήμερα συνεργάζεται με 500 ελληνικές οικογένειες και εξάγει το λάδι από τις ελιές τους σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική!

Ο Φριτς, ο Φριτζέας του Πύργου Λεύκτρου της Δυτικής Μάνης, είναι όχι απλά ένα άνθρωπος της Μάνης, αλλά ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής αυτήν τη στιγμή. Με 40 εργαζόμενους στην επιχείρησή του, αλλά –κυρίως- με πάνω από 500 οικογένειες, παραγωγούς ελιάς, να συνεργάζονται σχεδόν αποκλειστικά μαζί του για την παρασκευή και διάθεση του λαδιού τους, είναι ένας θρύλος για τη Μάνη.

Ξάνθη: Όλο και περισσότεροι ζητούν μπαγιάτικο ψωμί - ''Δίνουν 0,20€ για ένα καρβέλι''!

Σε κατάσταση πλήρους απελπισίας έχει περιέλθει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Ξάνθης το οποίο αδυνατεί να αγοράσει ψωμί...ζητώντας από τους φούρνους της περιοχής να αγοράσουν καταβάλλοντας χαμηλότερο τίμημα (0,20 – 0,25 λεπτά) χθεσινό και προχθεσινό ψωμί.
Το φαινόμενο αυτό, όπως εξηγεί ο πρόεδρος των αρτοποιών Ξάνθης, Παναγιώτης Αμπεριάδης, παρουσιάστηκε έντονα πριν από περίπου έναν χρόνο ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε έξαρση. «Καθημερινά έρχονται συμπολίτες μας και ζητούν να αγοράσουν χθεσινό και προχθεσινό ψωμί ώστε να το πληρώσουν φθηνότερα» εξηγεί ο κος Αμπεριάδης, ενώ παράλληλα τονίζει πως «δεν αρκούνται όμως μόνο σε αυτό. Δεν είναι λίγοι αυτοί, κυρίως τα χαμηλότερα στρώματα, που ζητούν τσουβάλια ολόκληρα με μπαγιάτικα ψωμιά πολλών ημερών με το πρόσχημα ότι θέλουν να τα δώσουν στα ζώα τους, τα οποία ωστόσο τα παίρνουν, τα βρέχουν, τα κάνουν παξιμάδια και τα τρώνε».

Κρούγκμαν: Γερμανική τρέλα η λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα

Για «ανήθικα πειράματα λιτότητας» που εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον κόσμο μιλά ο Πολ Κρούγκμαν, σε συνέντευξή του (08/02) στην Huffington Post χαρακτηρίζοντας παράλληλα «τρέλλα» το γερμανικό μοντέλο λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα
Ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής του Princeton εκτιμά ότι η εποχή που διανύουμε δεν προσφέρεται «για εφαρμογή λιτότητας. Παρόλα αυτά», προσθέτει, «σήμερα εφαρμόζονται ανήθικα πειράματα λιτότητας σε ανθρώπινα όντα σε όλον τον κόσμο. Οι χώρες που εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας, μάς προσφέρουν στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει, όταν τις ακολουθείς».

Τα 116 σκοτεινά μέτρα του Μνημονίου που «ανατινάζουν» την Ελλάδα

Το Μνημόνιο ΙΙΙ που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το περασμένο Νοέμβριο και έχει τεθεί σε ισχύ από την πρώτη στιγμή εκτός από τις γενικές κατευθύνσεις που δίνει τα ζητήματα της οικονομίας της χώρας και την περιγραφή των πολιτικών που θα εφαρμοστούν στη χώρα μας για τα επόμενα πολλά χρόνια περιλαμβάνει και ένα παράρτημα 14 σελίδων στο οποίο καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια όλα τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν -ορισμένα από αυτά έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, για τα υπόλοιπα προβλέπεται σταδιακή εφαρμογή- στη χώρα μας σε τομείς όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η υγεία, οι μισθοί, οι συντάξεις, η αγορά καυσίμων, το λιανεμπόριο, οι μεταφορές, οι αποκρατικοποιήσεις και τα κοινωνικά επιδόματα.