Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Λεξικό του δυτικοκρητικού ιδιώματος

Αντώνης Ξανθινάκης, Λεξικό του δυτικοκρητικού ιδιώματος,
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2023, 596 σελ.
ISBN: 978-960-524-115-5

H κρητική διάλεκτος έχει το προνόμιο να παρουσιάζει γραπτή λογοτεχνική παράδοση από τον 14ο αιώνα, για να φτάσει στο αποκορύφωμα της εκφραστικής της πληρότητας τον 16ο και τον 17ο αιώνα. H γλώσσα των σημερινών Kρητικών, παρά τις αναπόφευκτες ισοπεδωτικές τάσεις που οδηγούν στη ραγδαία υποχώρηση των τοπικών ιδιωμάτων και διαλεκτικών ποικιλιών, διατηρεί μεγάλο μέρος από τη φυσιογνωμία της.

Tο πλούσιο υλικό του παρόντος λεξικού αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών και προβληματισμού, όχι μόνο για τον ερευνητή αλλά και για κάθε Kρητικό. Ξεφυλλίζοντάς το κανείς, διαπιστώνει ότι περνά από μπροστά του ένας υπέροχος κόσμος που καλύπτει όλες τις πτυχές του υλικού, πνευματικού και κοινωνικού βίου των Kρητικών, τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού και τόσα άλλα. Σταματά με θαυμασμό μπροστά σε φυτά και βότανα· εντυπωσιάζεται από το πλούσιο ποιμενικό λεξιλόγιο· μελαγχολεί για το θάνατο τόσων λέξεων· μένει ενεός μπροστά στις συνωνυμικές δυνατότητες: O ωραίος στην εμφάνιση είναι διωματάρης, θεωρατικός, φανισιμιός, ωριόθωρος. Eκπλήσσεται από το πλήθος των εφευρηματικών σύνθετων, όπως μερμηγκομέσης, παιζομάτης, χουμαδοκέφαλος, ψιμυθευτερός. Συνειδητοποιεί, τέλος, την εκπληκτική πολυσημία των λέξεων, όταν βλέπει ότι στην Kρήτη εργάτης είναι «εξάρτημα της φάμπρικας», πιτυρίδα «είδος βοτάνου», προβατίνα «είδος αγριόχορτου», ή ότι τα χαλάκια τρώγονται, αφού είναι νόστιμα «παξιμαδάκια».

Η κατάληψη του Αφιόν Καραχισάρ – Σαν σήμερα το 1921

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βλάχος, Αντιστράτηγος ε.α.

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 1921   : Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟ  ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ (Νικόπολις) στη Μικρά Ασία!!!

Ο ελληνικός στρατός κατάφερε στις 16 Μαρτίου 1921 να καταλάβει το Αφιόν Καραχισάρ, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Η μάχη του Αφιόν Καραχισάρ εντάσσεται στις επιθετικές επιχειρήσεις, της Στρατιάς Μικράς Ασίας κατά τον Μάρτιο του 1921. Σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο το Γ΄ Σώμα Στρατού ξεκινώντας από την Προύσα θα προήλαυνε προς το Εσκί – Σεχίρ, και το Α’ Σώμα Στρατού θα ξεκινούσε από τη θέση του στο Ουσάκ και στη συνέχεια θα προωθούνταν για την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας θέσεως του Αφιόν Καραχισάρ.

Τα έξι Μινωικά Ανάκτορα της Κρήτης υποψήφια για τον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

 «Η σειριακή εγγραφή επιτρέπει να προβληθούν τα μεγάλα ανακτορικά κέντρα, αλλά συγχρόνως να υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση όλων των πτυχών του μινωικού πολιτισμού».

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθκητισμού κατέθεσε τον φάκελο υποψηφιότητας για τη σειριακή εγγραφή έξι Μινωικών Ανακτόρων - Ζάκρου, Κνωσού, Φαιστού, Μαλίων, Ζωμίνθου, Κυδωνίας- στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Κρήτης και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Για τη συγκέντρωση του υλικού τεκμηρίωσης, βασικός ήταν, επίσης, ο ρόλος επιστημονικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στην περιοχή της Κρήτης, όπως οι Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, καθώς και οι ανασκαφείς των χώρων.

Αυτό είναι το κόστος ενός ελληνοτουρκικού πολέμου: Τι θα πράξει το ΝΑΤΟ στην περίπτωση τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας;

 ΦΩΤΟ:Islamist President Erdogan, President Ilham Aliyev of Azerbaijan, President Kassym-Jomart K. Tokayev of Kazakhstan, President Sadyr Japarov of Kyrgyzstan, OTS Term Chairman and President of Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev, Illegal “President” Ersin Tatar of the illegal “Turkish Republic of Northern Cyprus” representing the observer states, Prime Minister Viktor Orbán of Hungary, and Chairman Gurbanguly Berdimuhamedov of the People’s Council of the National Assembly of Turkmenistan attended the Summit held at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency

Υπό τον τίτλο «Beyond NATO: The True Costs of a Greco-Turkish War», το περιοδικό The National Interest δημοσιεύει άρθρο γνώμης των Brandon Patterson (ειδικού σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας) και Dino Bozonelos (λέκτορας σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ με θέματα ενδιαφέροντος τη διεθνή γεωπολιτική, τη συγκριτική πολιτική Οικονομία και τη σχέση θρησκείας και πολιτικής).

Επενδύοντας στο Παρίσι και το Βερολίνο για εμπλοκή Ε.Ε.

Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ στην μεγάλη αυτή προσπάθεια της για την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, επενδύει και στους βασικούς παίκτες. Κυρίως σε αυτούς. Έχοντας τη στήριξη, τη βοήθεια και τη συνδρομή στις πρωτοβουλίες της, την Αθήνα, η Κυπριακή Δημοκρατία στρέφεται προς το Παρίσι και το Βερολίνο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κατά τις διεργασίες για διευθέτηση συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 23 Μαρτίου, προσκλήθηκε να μεταβεί στο Παρίσι. Τούτο αναμένεται να γίνει μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά πρόκειται για σημαντική

ΥΦΕΘΑ: Τοποθέτηση οπλιτών θητείας πτυχιούχων Ιατρικής σε Αγαθονήσι, Θύμαινα, Χάλκη και Λειψούς

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η κοινή απόφαση του ΥΦΕΘΑ κ.Νίκου Χαρδαλιά και της προϊσταμένης της γενικής διεύθυνσης υπηρεσιών υγείας του υπουργείου Υγείας για την τοποθέτηση τεσσάρων οπλιτών θητείας πτυχιούχων Ιατρικής στα πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία (Π.Π.Ι.) Αγαθονησίου, Θύμαινας, Χάλκης και Λειψών.

Συγκεκριμένα:

α. Στο Π.Π.Ι. Αγαθονησίου της 2ης υγειονομικής περιφέρειας τοποθετείται οπλίτης θητείας, ειδικότητας Ιατρού ‘Ανευ Ειδικότητας,

Δύο ακόμη υπογραφές συμβάσεων ελληνικών εταιρειών με την Naval Group

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με σημερινό δελτίο Τύπου της γαλλικής Naval Group, ανακοινώθηκε η υπογραφή δύο ακόμη συμβάσεων με ελληνικές εταιρείες, στο πλαίσιο του σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής για το πρόγραμμα προμήθειας των φρεγατών FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για τις εταιρείες Marita Hellas και Farad.

Η Marita Hellas S.A. δραστηριοποιείται στον τομέα των προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας, ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος ξένων οίκων και πάροχος υπηρεσιών επιθεωρήσεως, συντηρήσεως και επισκευών. H εταιρεία που εδρεύει στο Πέραμα, απασχολεί 30 εργαζομένους.

Ναυπηγεία Σπανόπουλου: Γεμάτα ταχύπλοα πλοία (Βίντεο)

Τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλου καταλαμβάνουν αυτή την περίοδο μερικά από τα εντυπωσιακότερα ταχύπλοα σκάφη της ελληνικής ακτοπλοΐας, τα οποία προετοιμάζονται πυρετωδώς για να εφορμήσουν στα νησιά μας ενόψει της νέας θερινής σεζόν 2023. Το θέαμα που προσφέρουν αναμφίβολα είναι μοναδικό, καθώς η σπάνια σύναξη ταχύπλοων κολοσσών δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

ΤΟΥ Σπυρίδωνα Ρούσσου
ΠΗΓΗ arxipelagos.gr

Ειδικότερα, αυτό το διάστημα δεξαμενίζονται παράλληλα τα HSC SANTORINI PALACE των Μινωικών Γραμμών και το HSC WORLD CHAMPION JET της Seajets μαζί με το μεγάλο SUPEREXPRESS της Golden Star Ferries, που καταλαμβάνουν τη μεγάλη δεξαμενή των εγκαταστάσεων του Ομίλου Σπανόπουλου.

Φρεγάτες: Πώς και οι ελληνικές παραγγελίες πυραύλων εκτόξευσαν την MBDA

 Διονύσης Αντωνέλλος

Να θυμίσουμε πως η γαλλική ΜΒDA ήθελε επιπλέον χρόνο παράδοσης για τους Aster 30, ένα χρονικό περιθώριο που όμως δεν υπήρχε.

Φρεγάτες: Πώς και οι ελληνικές παραγγελίες πυραύλων εκτόξευσαν την MBDA την ώρα που η Ευρώπη συνειδητοποιεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία την αδυναμία στα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών.

Εν μέσω του ουκρανικού πολέμου, η MBDA πέτυχε την ανάπτυξή της, καθώς κατέγραψε πρόσληψη παραγγελιών 9 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, «σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνει η γαλλική Les Echos, τονίζοντας πως «αυτό το ρεκόρ δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ο «γαλάζιος άξονας» Ελλάδας – Ισραήλ συν ΗΠΑ σε άσκηση από την Κρήτη μέχρι την Χάιφα

 Το 3+1 (Ελλάδα – Ισραήλ – Κύπρος + ΗΠΑ) γνωστό κι ως «γαλάζιος άξονας» πραγματοποιεί γι’ ακόμη μία χρονιά μεγάλη άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το 3+1 είναι η συμμαχία του «γαλάζιου άξονα» της Μεσογείου, που ήρθαν και αγκάλιασαν οι ΗΠΑ, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Μάικ Πομπέο με αποκορύφωμα τον East Med. Στη συνέχεια το project θεωρήθηκε μη βιώσιμο οικονομικά και μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία αναθερμάνθηκαν οι συζητήσεις για την συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδού τα έγγραφα που δείχνουν: Τη λειτουργία της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και τι παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη λειτουργία του σιδηροδρόμου, που διανθίζουν τη πολιτική σπέκουλα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στην τραγωδία των Τεμπών, αναδεικνύονται και μέσα από δύο έγγραφα που κατέθεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, την Τετάρτη, Βουλή.

Από τα έγγραφα προκύπτει πρώτον ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης Λάρισας το μοιραίο βράδυ λειτουργούσε απολύτως και δεύτερον ότι το 2016 παραδόθηκε λειτουργικό μόλις το 18% του έργου, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ότι είχε παραδοθεί ένα ποσοστό της τάξης του 70%.

Υπεγράφη το πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για το 2023 - Περιλαμβάνει 25 ασκήσεις, 15 εκπαιδεύσεις και 18 λοιπές δράσεις που θα λάβουν χώρα στις δύο χώρες.

 Το πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για το 2023 υπεγράφη χθες, στο Τελ Αβίβ, από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχο Νικόλαο Χολέβα και τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Συνεργασιών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, συνταγματάρχη Gil Dolov.  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 58 δραστηριότητες, εκ των οποίων 25 ασκήσεις, 15 εκπαιδεύσεις και 18 λοιπές δράσεις που θα λάβουν χώρα και στις δύο χώρες, και αφορούν, μεταξύ άλλων, σε:  

ΕΥΠ: Στο φως υπόθεση κατασκοπείας με πρωταγωνίστρια μια αλλοδαπή

«Σε μια σημαντική αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΠ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στην πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα».

Ξεκίνησαν οι καθημερινές πτήσεις προς ΗΠΑ - Καναδά: Περισσότερα δρομολόγια, μεγαλύτερα αεροσκάφη, μεγαλώνει η σεζόν

Σε διαρκή αναβάθμιση βρίσκεται το πτητικό πρόγραμμα Αθήνα-ΗΠΑ-Καναδάς.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου από την αεροπορική εταιρεία Delta με πτήση από το αεροδρόμιο JFK προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ο σχεδιασμός προβλέπει 5 πτήσεις την εβδομάδα έως τις 24 Μαρτίου και καθημερινές πτήσεις από τις 25 Μαρτίου και μετά.

Από τη Νέα Υόρκη θα αναχωρούν 3 πτήσεις την εβδομάδα για Αθήνα από τις 6 Απριλίου και από τις 6 Μαϊου, καθημερινά. Από τις 6 Μαΐου, πτήσεις θα αναχωρούν καθημερινά. Η Emirates θα συνεχίσει τις καθημερινές απευθείας πτήσεις και η AMERICAN ξεκινάει το δικό της πρόγραμμα από τις 5 Μαΐου επίσης με καθημερινές πτήσεις.

Η μοναδική οδός για τον Μητσοτάκη

Πάνος Αμυράς 

Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε μία «μαύρη τρύπα» στη λειτουργία του κράτους, και μάλιστα στον νευραλγικό κλάδο των μεταφορών.

Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι σταθμάρχες ή επιθεωρητές, καθυστερήσεις στην προώθηση συστημάτων ασφαλείας, χρόνια εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η εικόνα του «μπάχαλου» στον ΟΣΕ δεν είχε φτάσει σε επίπεδο πρωθυπουργού, δεν είχε μεταφερθεί ποτέ, αν και ειδικά για το ανθρώπινο δυναμικό όφειλαν οι αρμόδιοι να το ξέρουν.

Bαρύ το προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία λόγω των σεισμών - Κερδισμένος ο Κιλιτσντάρογλου, δυσαρέσκεια για Ερντογάν

 Δύο μήνες πριν τις εκλογές, ο Ερντογάν καθησυχάζει όσους έχασαν τα σπίτια τους στον "σεισμό του αιώνα", ότι μέσα σε ένα χρόνο τα κτίρια θα έχουν ανοικοδομηθεί. Πολλοί όμως τον αμφισβητούν.

Στην Κωνσταντινούπολη το κλίμα είναι βαρύ. Ο καταστροφικός σεισμός και οι επιπτώσεις του κυριαρχούν στις συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ένας περαστικός λέει χαρακτηριστικά: "Αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να πάρεις ανάσα".

H Ζελίχα Τούρα, η οποία έχασε το διαμέρισμά της στο σεισμό και βρίσκεται τώρα στην Κωνσταντινούπολη, λέει στον ανταποκριτή της Νοτιοδυτικής Ραδιοφωνίας SWR: "Είχαμε μόλις

Ελβετία: Για πρώτη φορά η πλειοψηφία των Ελβετών τάσσεται υπέρ της προσέγγισης με το ΝΑΤΟ

Ένα χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η πλειοψηφία των Ελβετών τάσσεται πλέον υπέρ της προσέγγισης με το ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά σε μια χώρα αφοσιωμένη στην ουδετερότητά της, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Άμυνας.

Αυτή η ετήσια μελέτη δημοσιεύτηκε από την ελβετική Στρατιωτική Ακαδημία και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας της ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Ζυρίχης.

Δείχνει ότι τον Ιανουάριο του 2023, το 55% του ελβετικού πληθυσμού (μια αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021) δηλώνει υπέρ της προσέγγισης με το ΝΑΤΟ.

Στη Ρουμανία η ναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ «Sea Shield 2023»- συμμετέχει και η Ελλάδα

 Δέκα τρεις χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στην ολοκληρωμένη άσκηση του ΝΑΤΟ «Sea Shield 2023» που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Νοτιοανατολική περιοχή της Ρουμανίας, στη θάλασσα, στα ποτάμια, στο Δέλτα του Δούναβη και στην παράκτια περιοχή.

Σύμφωνα με ρουμανικό δημοσίευμα κινητοποιούνται 3.400 μέλη των νατοϊκών δυνάμεων.

Στην άσκηση εντός της Ρουμανίας συμμετέχουν οι χώρες: η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Γαλλία.

Σε πορνοσάιτ διαφημίζεται η Wagner: «Σταμάτα το πορνό και έλα να πολεμήσεις μαζί μας»

 Η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική ομάδα Wagner διαφημίζεται στον μεγαλύτερο ιστότοπο πορνό στον κόσμο, όπως μετέδωσαν την Τετάρτη κανάλια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, επικαλούμενα χρήστες που έστειλαν το σχετικό βίντεο.

Σημειώνεται ότι το βίντεο μπορεί να προβληθεί αμέσως πριν από τη λήψη του πορνογραφικού περιεχομένου, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο Pornhub από τη Ρωσία χωρίς VPN ή λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων.

Το ίδιο το βίντεο, το οποίο περιέχει άσεμνες εκφράσεις, αναφέρει ότι «η μισθοφορική οργάνωση Wagner στρατολογεί μαχητές από όλες τις ρωσικές περιοχές» και καταλήγει με έκκληση να βρουν δουλειά στην Wagner αντί να διασκεδάζουν βλέποντας πορνό.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Μαζί"με την Αλεξία Δρίτσα, DRTV 16/03/2023

 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Μαζί"με την Αλεξία Δρίτσα, DRTV 16/03/2023

Γιάννης Μπαλτζώης, Φωτιές ανάβει η συμφωνία AUKUS. Έντονες αντιδράσεις από Ρωσία και Κίνα

 

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει η συνάντηση των ηγετών, Ηνωμένων Πολιτειών, Αυστραλίας και Μεγάλης Βρετανίας και οι ανακοινώσεις που αφορούν την συμφωνία AUKUS.

@SavvasKalenteridis Τί θα κάνει ο Χριστοδουλίδης με το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα; (15-3-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Τί θα κάνει ο Χριστοδουλίδης με το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα;

Πληροφορίες ΣΚΑΪ: Τι ερεύνησαν οι εισαγγελείς στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ | Αταίριαστοι |16/03/2023

 

1. Παιχνίδια πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα: Πως το Ρωσικό μαχητικό έριξε Αμερικανικό drone
2. Πώς το Ρωσικό μαχητικό «έριξε» αμερικανικό drone
3. Πληροφορίες ΣΚΑΪ: Τι ερεύνησαν οι εισαγγελείς στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ

Κατέβασε σημαία του Ψευδοκράτους στο Μπαχρέιν η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

 

Κατέβασε σημαία του Ψευδοκράτους στο Μπαχρέιν η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

Από 1/11/2022 το πρωτόκολλο παράδοσης του συστήματος τηλεδιοίκησης στη Λάρισα | Ώρα Ελλάδος

 

1. Από 1/11/2022 το πρωτόκολλο παράδοσης του συστήματος τηλεδιοίκησης στη Λάρισα
2. Γεραπετρίτης στη Βουλή: Μέχρι τέλους η έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών

«Τούμπες» και υποχωρήσεις Ερντογάν για τους πυραύλους s-400 και το ΝΑΤΟ | Σήμερα | 16/03/2023

 

1. Σοκ στην Τουρκία: Ο Ερντογάν στην ομιλία του επαναλάμβανε τις ίδιες προτάσεις χωρίς να το καταλάβει
2. «Τούμπες» και υποχωρήσεις Ερντογάν για τους πυραύλους s-400 και το ΝΑΤΟ

Ασπρόπυργος: Αστυνομικός δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στην κοιλιά | 16/03/2023 | ΕΡΤ

 

1. Ασπρόπυργος: Αστυνομικός δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στην κοιλιά
2. Γ. Γεραπετρίτης: Σε πλήρη λειτουργία το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα
3. Στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με Αντόνιο Γκουτέρες