Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Έφηβος ανακαλύπτει δαχτυλίδι 1800 ετών με χαραγμένη τη θεά Αθηνά στο Ισραήλ


Ο έφηβος παρατήρησε ένα μικρό πράσινο αντικείμενο, το οποίο αρχικά πέρασε για σκουριασμένο μπουλόνι

Η αιματοβαμμένη επιχείρηση «ΝΙΚΗ»


του Παναγιώτη Καυγά

Πριν λίγες ημέρες, ο καλός μου φίλος και επί έτη πολλά ιατρός καρδιολόγος της αειμνήστου μητρός μου, Στέφανος Π. Γιαννόπουλος, μου παρέδωσε την επιστολή που ενεχείρισε το Γ.Ε.Σ. πριν λίγα χρόνια στους επιζήσαντες της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» τον Ιούλιο του 1974, αλλά και στους συγγενείς των σκοτωθέντων, από φίλια πυρά, στην επιχείρηση αυτή.

Σύνοδος κορυφής ΝΑΤΟ: Συμπλέοντας με τον στρατηγικό οπορτουνισμό της Τουρκίας


10 Ιουλίου 2024 Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (αριστερά) υποδέχεται μαζί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν
VIA ASSOCIATED PRESS

Εν τω μεταξύ η Ελλάδα πληρώνει τοις μετρητοίς και πληρώνεται επί πιστώσει.

Δρ. Χρήστος Ζιώγας, Αρθρογράφος
Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Παν/μιου Αιγαίου και εντεταλμένος Λέκτορας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

«Ευρωπαϊκό, όχι εθνικό ζήτημα το Κυπριακό», λέει η Μετσόλα – Παρεμβάσεις Κυπρίων ευρωβουλευτών


Νικολέττα Κουρούσιη


Στο επίκεντρο της συζήτησης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου   τέθηκε σήμερα το Κυπριακό πρόβλημα, με την Πρόεδρο του σώματος, Ρομπέρτα Μετσόλα να πραγματοποιεί ισχυρή δήλωση για την 50η επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, ενώπιον της ολομέλειας του σώματος.

Ανυπομονεί για να υποδεχθεί τον Ερντογάν στα κατεχόμενα ο Τατάρ


«Τους περιμένουμε όλους με ανυπομονησία», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ για την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής, όπως κι άλλων αντιπροσωπειών.

Γενί Ακίτ: Η ναυτική βάση στο Μαρί ξυπνά τα τουρκικά αντανακλαστικά – «Το λιμάνι θα παραχωρηθεί για τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του Ισραήλ»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τι γράφει η τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Γενί Ακίτ

Κύπρος: Επεκτείνεται και αναβαθμίζεται η Ναυτική Βάση στο Μαρί με τη συνδρομή της Ελλάδας


Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ.Βασίλης Πάλμας δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, ότι η Κύπρος βρίσκεται εν αναμονή των εισηγήσεων των ειδικών για την επέκταση και αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών: Οι αθόρυβοι τιμωροί του Αιγαίου – ΦΩΤΟ


Ο Στρατός Ξηράς επενδύει στην εκπαίδευση των στελεχών του στις Ειδικές Δυνάμεις, με τη Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών να γίνεται θεσμός και να βρίσκεται στην 15η εκπαιδευτική σειρά.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ελλάδα: «Κλείδωσαν» τα σούπερ όπλα – Έρχεται η παρτίδα των F-35 & S-100

Η Ελλάδα συνεχίζει να ενισχύεται και να στέλνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις!

Στέλιος Ανδρικάκης

Διευκρινήσεις ΥΕΘΑ μετά το ΚΥΣΕΑ για τις νέες φρεγάτες «Constellation»

Γιάννης Νικήτας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, ενημερωτική επίσκεψη στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στο Στρατόπεδο «Ζορμπά» στο Γουδί. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης. Ο κ. Δένδιας είχε λεπτομερή ενημέρωση από τον Διοικητή της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπαλομύτη και τους επιτελείς του Σχηματισμού.

Τρίτη επιχείρηση ανάσχεσης της διαρροής προσωπικού από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό: Η αναθεώρηση στο επίδομα στόλου επιχειρεί να δημιουργήσει τείχος στις παραιτήσεις

 Στο τέλος του Β’ εξαμήνου, δηλαδή στο τέλος του 2024 το προσωπικό που υπηρετεί σε πολεμικά πλοία θα δει ολοκληρωμένο το επίδομα στόλου στον ατομικό προϋπολογισμό του. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα

Στις 26 Ιουλίου τα στελέχη που υπηρετούν σε μονάδες του στόλου θα δουν μαζί με την μισθοδοσία τους το αναθεωρημένο «επίδομα στόλου».

Φρέντι Μπελέρης: Αν η Αλβανία θέλει η θέση της να είναι στην Ευρώπη, πρέπει να το δείξει

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

«Οι 15 μήνες στη φυλακή ήταν οι πιο δύσκολοι της ζωής μου» τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ, σε απευθείας μετάδοση από το Στρασβούργο όπου μετέβη προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής, με ολιγοήμερη άδεια από τις αλβανικές αρχές.

Αθήνα: Τα επόμενα βήματα σε Κυπριακό, Σκόπια και ΑΟΖ με Τουρκία


Νίκος Μελέτης

«Δεν βλέπω σύντομα την έναρξη συζητήσεων για το θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία», δήλωσε διπλωματική πηγή σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα στην ελληνοτουρκική προσέγγιση ενόψει της νέας συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο και την επανάληψη του Πολιτικού Διαλόγου μεταξύ των δυο Υπουργείων Εξωτερικών.

Αιχμηρή απάντηση Δένδια σε προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΑΜ για Κύπρο


Ανακοίνωση-απάντηση με καυστικό τρόπο εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΑM στις κατηγορίες του Τουρκικού ΥΠΑΜ για τις δηλώσεις Δένδια αναφορικά με το Κυπριακό και την συμπλήρωδση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή. 

Αήθης προσωπική επίθεση της Άγκυρας στον Νίκο Δένδια για το Κυπριακό: "Θέλει να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές"


«Ψευδή και συκοφαντική» χαρακτήρισε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, τη δήλωση του Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα του 1974.

Τουρκικά ΜΜΕ: Αντιδράσεις για την παρουσία Μητσοτάκη στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Κύπρο ερμηνεύεται από τον τουρκικό τύπο ως ένδειξη πρόκλησης

«Η (ελληνική) μεγαλομανία με τη Μεγάλη Ιδέα», τουρκικό δημοσίευμα


Ιούλιος 17, 2024. Ελλάδα.

Το κείμενο το οποίο εμπνέεται πιθανώς από την άκαμπτη ελληνική θέση στις τουρκικές παρατυπίες και παρακρούσεις κάνει μια προσπάθεια να μειώσει την ελληνική στάση έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, με πικρά γεγονότα του παρελθόντος. O συντάκτης Τζεμ Γκουρντενίζ εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος με τη δική του οπτική για να θεμελιώσει τις θέσεις του για τη λεγόμενη Γαλάζια Πατρίδα (Mavi Vatan)

Ερντογάν: Εξωτερική πολιτική από την Άγκυρα μέχρι τη Λατινική Αμερική


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ως ένας «μεταλλαγμένος Ερντογάν» πια, αναγνωρίζει την ανάγκη για περιφερειακή συνεργασία και διάλογο

HRW: «Εκατοντάδες εγκλήματα πολέμου» διέπραξαν οι Παλαιστίνιοι στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ


Ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Γάζας διέπραξαν «εκατοντάδες» εγκλήματα πολέμου κατά την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλσύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), που σήμερα δημοσίευσε έκθεση για το θέμα αυτό, την οποία απέρριψε άμεσα η Χαμάς.

Μεσανατολικό: Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας


Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν περιοχές στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιους, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, την ίδια ώρα που ισραηλινά άρματα προωθήθηκαν, αν και σε περιορισμένη έκταση, εντός της Ράφα, στα νότια.

O ηγετής της Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με κλιμάκωση «εάν συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»


Η Χεζμπολάχ απειλεί να πλήξει νέες περιοχές εάν το Ισραήλ «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους».

Δεκαεπτά χρόνια από τη νίκη της Χαμάς στον εμφύλιο πόλεμο της Γάζας


Κωνσταντίνος Χαροκόπος

Οι πρόσφατες εκδηλώσεις θαυμασμού και συμπαράστασης προς τη δράση της Χαμάς από το κοινό του αρχαίου θέατρου της Επιδαύρου, σχεδόν συνέπεσαν χρονικά με την επέτειο των 17 ετών από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσα στην Χαμάς και τη Φατάχ.

Ισραήλ: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα επιτρέψουν να επιτευχθεί συμφωνία για τους ομήρους


Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε στον ομόλογό του των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δημιούργησαν τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να επιτευχθεί συμφωνία για τους ομήρους, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Γκάλαντ.

Πού σκοντάφτουν οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Χαμάς


Τέσσερα βασικά εμπόδια δυσχεραίνουν τις συνομιλίες, πέρα από τα τελευταία ισραηλινά χτυπήματα που φρέναραν τη διπλωματία. Οι απαιτήσεις Νετανιάχου και οι παλαιστινιακές ενστάσεις.

Πλήγμα για την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Έχασε τη δίκη για τη διαφάνεια των συμβολαίων εμβολίων Covid-19


Μια ημέρα πριν την ψηφοφορία για την επανεκλογή της στην Προεδρία της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα.

Στο Βελιγράδι ο Σολτς και ο Σεφτσόβιτς να υπογράψουν συμφωνία για το λίθιο


Ιούλιος 17, 2024. Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ενέργεια Μάρος Σεφτσόβιτς /Maroš Šefčovič, έρχεται στο Βελιγράδι την Παρασκευή με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς για να υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης με τη Σερβία σχετικά με μια στρατηγική συνεργασία για βιώσιμες πρώτες ύλες, αλυσίδες παραγωγής μπαταριών και ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε σήμερα η  σερβική τηλεόραση N1, αναφερόμενη σε πηγές της.

Η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας για την Επιστροφή των Παιδιών στην Ουκρανία

Κοριτσάκι στο καρότσι του περιμένει να επιστρέψουν οι γονείς του. Έχει προηγηθεί η πυραυλική επίθεση της ρωσίας στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Κιέβου (8 Ιουλίου 2024) 
VIA ASSOCIATED PRESS

Συμβολή σε επίπεδο ανθρωπιστικής, ιατροφαρμακευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές συνέπειες των βίαιων εκτοπισμών.

Το ΓΕΕΘΑ προβαίνει σε διάψευση δημοσιεύματος


Ακολουθεί άτυπη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ με αφορμή δημοσίευμα: Σας ενημερώνουμε σχετικά με δημοσίευμα στον τύπο που αφορά σε «Αποστολή ομάδας της Ζ΄ ΜΑΚ στα ουκρανικά σύνορα», ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Άρθρο του Al Jazeera: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με την οργή της Ρωσίας λόγω της υποστήριξης προς την Ουκρανία – Στην Ελλάδα οι ρωσόφιλοι μειώθηκαν από το 70 στο 30% μετά την εισβολή

A handout photo made available by the presidential press service shows Ukrainian President Volodymyr Zelensky (L) and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (2-L) walking in front of a damaged residential building at a site hit in a Russian drone attack on 02 March 2024, in Odesa, Ukraine, 06 March 2024. ΕPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Στις 6 Μαρτίου, η Ρωσία εκτόξευσε πύραυλο στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού που εξερράγη περίπου 400 μέτρα (1.300 πόδια) από το σημείο όπου ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ετοιμαζόταν να περιοδεύσει στην πόλη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως γράφει στο Al Jazeera, ο John T. Psaropoulos

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας


Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε τη σημερινή ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

Οι Ρώσοι «επικηρύσσουν» τα F-15 και F-16 που θα κάνουν εμφάνιση στην Ουκρανία με σημαντική αμοιβή


Ιούλιος 17, 2024. Ελλάδα.

Ο πρώην επικεφαλής του αγγλικού newsroom της γαλλικής τηλεόρασης «France 24», ειδικός στον τομέα των διεθνών σχέσεων, Γκάλαχερ Φένγουικ/Gallagher Fenwick, δήλωσε ότι η Δύση μπορεί να βιώσει ταπείνωση εάν ένα αεροσκάφος F-16 επιδειχθεί στην Κόκκινη Πλατεία, ως τρόπαιο.

Μεντβέντεφ: Η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία


Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διεμήνυσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO θα ήταν συνώνυμη με την «κήρυξη πολέμου» εναντίον της χώρας του, προσθέτοντας πως μόνο αν η ηγεσία της ατλαντικής συμμαχίας επιδείξει «σύνεση» θα μπορέσει να αποφευχθεί η καταστροφή «ολόκληρου του πλανήτη».

“Απογοήτευση” Μενέντεζ, οι ελπίδες όλες στην έφεση


«Προφανώς, είμαι βαθιά, πολύ βαθιά απογοητευμένος από την απόφαση του σώματος των ενόρκων», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. «Πιστεύω πλήρως ότι ο νόμος και τα γεγονότα δεν στηρίζουν αυτήν την απόφαση και ότι θα είμαστε επιτυχείς μετά την έφεση».

Μένος των υπεσυντηρητικών κατά των γυναικών που φρουρούσαν τον Τραμπ τη στιγμή της απόπειρας

Η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ μπαίνει εσπευσμένα στο αυτοκίνητο, λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε το Σάββατο (13/7) κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Πενσιλβάνια. Γυναίκες της Secret Service με σκούρα κοστούμια και μαύρα γυαλιά AP Photo/Gene J. Puskar

«Πολύ μικρόσωμες», «πολύ λεπτές»: μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του το Σάββατο, η αμερικανική υπερσυντηρητική δεξιά καταφέρεται εναντίον των γυναικών της Secret Service που ήταν επιφορτισμένες με την προστασία του πρώην προέδρου.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Όταν μηδενίζονται οι διαφορές θεωριών συνωμοσίας και εύλογων αποριών

Πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 14 Ιουλίου 2024 AP Photo/Thomas Krych

Είναι δύσκολο και σε πολλές περιπτώσεις αδύνατο να ξεχωρίσεις την πραγματική – εύλογη απορία από μία θεωρία συνωμοσίας σήμερα ειδικά στην περίπτωση της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κίνα διακόπτει τις συνομιλίες για τον έλεγχο και τη μη διάδοση των όπλων με τις ΗΠΑ: «Εξοπλίζουν την Ταϊβάν»


«Εδώ και αρκετό καιρό, οι Ηνωμένες Πολιτείες πωλούν όπλα στην κυβέρνηση της Ταϊβάν παρά την έντονη κινεζική αντίθεση και τις επανειλημμένες διαπραγματεύσεις»