Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σοκ! Στα 1,40 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης

Μονόδρομο αποτελεί για την επόμενη κυβέρνηση η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που θα οδηγήσει, και στην εκτίναξη της τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης τον προσεχή Οκτώβρη, όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Παντελή Οικονόμου κατά την παρουσίαση του σχεδίου δράσης κατά του λαθρεμπορίου των καυσίμων.


Με τα σημερινά δεδομένα αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται από τις 15 Οκτωβρίου κοντά στα 1,40 ευρώ το λίτρο.

Ανοδικές τάσεις στο κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στις 13:03 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 240,66 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 2,45%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 86,74 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 2,26%.

Ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στις 161.551,99 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, η Κύρια Αγορά παρουσιάζει άνοδο 2,66%, οι Τράπεζες επίσης κέρδη 2,72%, ενώ πτωτικά κινείται η Παράλληλη Αγορά με 1,07%, η Εναλλακτική με 0,05%, τα Ξενοδοχεία με 0,19% και οι Επενδυτικές με 0,33%.

Συνέχισε... κατηφορικά το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Οριακά υψηλότερα των 700 μονάδων έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, σε μία ακόμα υποτονική συνεδρίαση χαμηλού συναλλακτικού όγκου και τζίρου.

Ο δείκτης των τραπεζών διεύρυνε το πτωτικό του σερί, εξανεμίζοντας ενδοσυνεδριακά κέρδη έως και 5,12% και, πλέον, «μετρά» 11 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με αθροιστικές απώλειες 31,39%.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρέθηκε την Τρίτη η μετοχή του ΟΤΕ, με κλείσιμο μάλιστα στο υψηλό ημέρας, ενώ σε θετικό έδαφος ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Eurobank, ΕΛΠΕ και Τρ. Πειραιώς.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις στη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης δέχθηκε η μετοχή της Coca-Cola 3E, που ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση στο χαμηλό ημέρας παρά τα κέρδη έως 1,88% κατά το πρώτο δίωρο των συναλλαγών.