Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σοκ! Στα 1,40 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης

Μονόδρομο αποτελεί για την επόμενη κυβέρνηση η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που θα οδηγήσει, και στην εκτίναξη της τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης τον προσεχή Οκτώβρη, όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Παντελή Οικονόμου κατά την παρουσίαση του σχεδίου δράσης κατά του λαθρεμπορίου των καυσίμων.


Με τα σημερινά δεδομένα αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται από τις 15 Οκτωβρίου κοντά στα 1,40 ευρώ το λίτρο.


Ωστόσο η αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να είναι τελικά και μικρότερη από το 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, όπως υποστήριξε ο κύριος Οικονόμου.

Όπως είπε ο υπουργός το επιπλέον κόστος για τους καταναλωτές πρόκειται να καλυφθεί με την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, το οποίο, θα πρέπει να  υπερκαλύπτει την επιβάρυνση του καταναλωτή, αλλά θα δοθεί με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια στους δικαιούχους.

Όπως ανέφερε στην ίδια εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κύριος Χάρης Θεοχάρης από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων με το νέο σύστημα το κράτος θα πρέπει να εξοικονομήσει από τουλάχιστον 500 εκατ.  έως και 2 δισ. ευρώ σε έναν χρόνο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου