Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δεν ξέφυγε από τις πιέσεις η Wall Street, απογοήτευσε η Fed

Dow13.199,55-64,94 -0,49%  



  Nasdaq3.113,57-6,13 -0,20%  

Η Wall Street χθες
Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να προχωρήσει και σε νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας.

Οι αμερικανικοί δείκτες κατάφεραν την τελευταία ώρα  να περιορίσουν τις απώλειες τους κλείνοντας μακριά από τα χαμηλά της ημέρας.

Τα πρακτικά από τη συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Fed στα μέσα του προηγούμενο μήνα έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας δεν εξετάζουν σοβαρό το ενδεχόμενο να παρέμβουν με ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ή να δρομολογήσουν άλλα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve συμφώνησαν παράλληλα ότι η οικονομική ανάκαμψη έχει σε κάποιο βαθμό ενισχυθεί αν και παρέμειναν επιφυλακτικοί για τον ρυθμό βελτίωσης της αγοράς εργασίας όπως έδειξαν τα πρακτικά που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι δείκτες της Wall κινήθηκαν ήπια πτωτικά πριν την ανακοίνωση των πρακτικών στον απόηχο των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 1,3% το Φεβρουάριο στα 468,41 δισ. ευρώ σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των πωλήσεων κατά 1,5% το Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή βελτιώθηκε περαιτέρω το Μάρτιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών του ISM για τη Νέα Υόρκη διαμορφώθηκε στις 67,4 μονάδες το Μάρτιο από 63,1 μονάδες το Φεβρουάριο σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 13 μηνών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 64,90 μονάδες (-0,49%) κλείνοντας στις 13.199,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 6,10 μονάδων (-0,20%) και έκλεισε στις 3.113,50 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 5,70 μονάδων (-0,40%) κλείνοντας στις 1.413,30 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 5 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 25 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η μετοχή των McDonalds κλείνοντας στα 99,40 δολ. με άνοδο 1,04 δολ. ή σε ποσοστό 1,06%. Ακολούθησαν η American Express με κέρδη 1,00% και κλείσιμο στα 58,39 δολ. και η Merck, η οποία έκλεισε στα 38,72 δολ. με άνοδο 0,55%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Bank of America Corp (-1,96%), η Hewlett-Packard (-1,80%) και η Exxon Mobil (-1,42%).

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,10 δολ. ή σε ποσοστό 4,07% και έκλεισε στα 2,36 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις το ενδιαφέρον στράφηκε σήμερα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς οι εταιρείας ανακοίνωσαν τις πωλήσεις τους για τον προηγούμενο μήνα.

Η Chrysler ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 34% στις ΗΠΑ στα 163.381 οχήματα. Ήταν ο καλύτερος μήνας της εταιρείας σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Από την πλευρά της η Ford κατέγραψε τον καλύτερο Μάρτιο των τελευταίων πέντε ετών από πλευράς πωλήσεων. Όπως δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος της εταιρείας στις ΗΠΑ Mark Fileds, πριν από την δημοσιοποίηση της επίσημης ανακοίνωσης οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 5%.

Την ίδια στιγμή η General Motors Co. ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 12% το Μάρτιο στις 231.052 μονάδες.

Επίσης, η AutoNation ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν τον Μάρτιο 15% στις 25.489 ενώ συνολικά το πρώτο τρίμηνο ενισχύθηκαν 13%. Παράλληλα η εταιρεία προχώρησε στην αύξηση της εκτίμησης της για τις πωλήσεις του έτους.

Διατηρείται ταυτόχρονα η κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων με την αμερικάνική ζυθοποιία Molson Coors Brewing να προχωρά στην εξαγορά της ζυθοποιίας StarBev από την εταιρεία private equity CVC Capital Partners έναντι 2,65 δισ. ευρώ.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου