Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Γκάλοπ – έκπληξη για την Αχαΐα: Τέταρτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9% η «Χρυσή Αυγή»! Υψηλό το ποσοστό της αποχής

Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην Αχαΐα, δείχνει μια ακόμη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας. Και σε αυτή καταγράφεται ραγδαία πτώση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, άνοδος των δυνάμεων της Αριστεράς, αλλά και εντυπωσιακά ποσοστά για τη «Χρυσή Αυγή».
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από φοιτητές/τριες του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης για το μάθημα της «Στατιστικής των Επιχειρήσεων» διεξάγουν πανελλαδική έρευνα που ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου. Ανάμεσα στα ερωτήματα υπάρχουν και αυτά της "Πρόθεσης ψήφου" και "Παράστασης νίκης".

Ειδικά για την Αχαΐα, για το διάστημα 26 Μαρτίου-3 Απριλίου, έχουν συγκεντρωθεί 280 απαντήσεις (53% γυναίκες, 47% άνδρες).
Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι η πολιτική κατάσταση στην Αχαΐα είναι εξαιρετικά ρευστή. Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο γράφημα μόνο το 48,6% των πολιτών έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει.
Το 30,7% δηλώνει ότι θα απέχει και δε θα πάει να ψηφίσει, ενώ το 20,7% δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές αλλά δεν έχει κατασταλάξει για το τι θα ψηφίσει.
Από την πρόθεση ψήφου, με αντίστοιχη αναγωγή σύμφωνα με την παράσταση νίκης, προκύπτει ότι πέντε κόμματα διεκδικούν με ίσους όρους την πρωτιά στην Αχαΐα. Ελαφρύ προβάδισμα έχει η ΝΔ με 13,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, η ΔΗΜΑΡ με 12,5%, το ΠΑΣΟΚ με 10,9% και το ΚΚΕ με 9,9%.
Αξιοσημείωτα είναι το πολύ υψηλά ποσοστά που εμφανίζουν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8,9%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 8,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,3%.

ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου