Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αναζητούνται οι ηθικοί αυτουργοί... Αυτοκτόνησε μπροστά στη Βουλή των 300!Συνταξιούχος φαρμακοποιός ο 77χρονος αυτόχειρας

Συνταξιούχος φαρμακοποιός ο αυτόχειρας στο Σύνταγμα
Ο ηλικιωμένος ανάμεσα στα δένδρα και μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών, έβγαλε ένα πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε, ενώ σε ιδιόχειρο σημείωμά του εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησε στη συγκεκριμένη πράξη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείωμα ο 77χρονος, που είχε μία κόρη, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, που σε συνδυασμό με την δεινή οικονομική του κατάσταση, τον οδήγησε στην αυτοκτονία.
Σε ιδιόχειρο σημείωμά του, ο αυτόχειρας εξηγεί με απόγνωση τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. «Δεν μπορώ να ζω σε αυτές τις συνθήκες. Δεν μπορώ να ψάχνω για φαγητό στα σκουπίδια» έγραψε.

«Άκουσα το μπαμ και τον είδα πεσμένο»
«Άκουσα την πιστολιά, το μπαμ, γύρισα και τον είδα πεσμένο κάτω», δήλωσε στην κάμερα του newsbomb.gr ο λαχειοπώλης που βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία ήρθε αμέσως μετά τον πυροβολισμό, της Τετάρτης ενώ οι τραυματιοφορείς μετέφεραν τη σορό του 77χρονου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο θάνατός του είχε επέλθει ακαριαία αμέσως μετά τον πυροβολισμό.
«Πολύ ήσυχος άνθρωπος»
Ο ηλικιωμένος διατηρούσε φαρμακείο στους Αμπελοκήπους μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 1994. Μιλώντας στο newsbomb.gr,.ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος περιγράφει έναν «πολύ ήσυχο άνθρωπο», τον οποίο θυμάται από τα πρώτα του χρόνια στο επάγγελμα, όταν ο 77χρονος πήγαινε στα γραφεία του Συλλόγου για να καταθέσει τις συνταγές.
«Δεν καταλαβαίνω τη στάση των νέων»
«Τον τελευταίο χρόνο ήταν πάρα πολύ προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα. Δεν μπορούσε να καταλάβει την αδράνεια των νέων» λέει στην κάμερα του newsbomb.gr γείτονας του 77χρονου, που θυμάται την τελευταία τους συνάντηση, λίγες ημέρες πριν.
«Μου είπε ότι ο βιασμός που γίνεται στην Ελλάδα είναι κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει. Κι ακόμη περισσότερο, ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη στάση των νέων αυτή τη στιγμή», δηλώνει ο γείτονας του 77χρονου, που τον περιγράφει ως έναν προοδευτικό και μορφωμένο άνθρωπο, που είχε ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο.
Ένας άλλος γείτονας, που τον είχε συναντήσει μόλις προ τριών ημερών, δηλώνει ότι «ήταν μια χαρά», ενώ αναφέρεται στον ηλικιωμένο ως έναν άνθρωπο «υγιέστατο, που περπάταγε πολύ, κυριλάτο».
«Τον ενδιέφεραν τα κοινά»
Σοκαρισμένη με την είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου δήλωσε η γιατρός του, Πέρσα Ράντου. «Ήταν ασθενής μου για πολλά χρόνια. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, τον ενδιέφερε η υγεία του, η ζωή. Ασχολούταν με τα κοινά, ήταν πολύ ευχάριστος άνθρωπος».
Την τελευταία φορά που τον συνάντησε ήταν προ 15 ημερών. «Ήταν σε καλή διάθεση, αλλά ήταν εξοργισμένος με την κρίση και όσα συμβαίνουν», θυμάται, που αποκαλύπτει ότι ο ηλικιωμένος είχε στο μπαλκόνι του ένα πανό του κινήματος «Δεν πληρώνω». Παρά τα οικονομικά του προβλήματα, ήταν πολύ υπερήφανος και αξιοπρεπής, δηλώνει η κ. Ράντου.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου