Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σε σχολείο του Χάρλεμ διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα!

Η Ελληνοαμερικανίδα δασκάλα στον Χάρλεμ που μάθαινε στους μαθητές της την ελληνική γλώσσα, κατάφερε να την καθιερώσει ως τη ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.
 
Η Πανωραία Παναγιωσούλη αναφέρει πως: «Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της.

Στους Ρώσους το 97% της Intracom Telecom - Κρατάνε πλέον τα "κλειδιά" των ελληνικών τηλεπικοινωνιών

Η ρωσική εταιρεία Sitronics, μέλος του κολοσσού Sistema (πρόκειται για έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους στην Ρωσία που ξεκίνησε απο τα ηλεκτρονικά και τώρα έχει από κοιτάσματα και ορυχεία μέχρι μονάδες κατασκευής δορυφόρων και αλυσίδες λιανικής πώλησης καυσίμων) θα απορροφήσει και το υπόλοιπο ποσοστό της Intracom Telecom (ένα ποσοστό περί το 49%).

Γέλια μέχρι δακρύων: Πρόβατα σε "προεκλογική" συγκέντρωση. "Τι θέλετε;". "Μπεεεεεε"(Βίντεο)

Δείτε ένα "αλληγορικό" βίντεο από τη Νέα Ζηλανδία.
Τα πρόβατα ψηφίζουν και φωνάζουν τα αιτήματα τους με ένα στόμα, μια φωνή. Ένα "αλληγορικό" βίντεο που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Εκλογές έρχονται άλλωστε.
Τα πλάνα είναι από τη Νέα Ζηλανδία, την "κοιτίδα" των προβάτων. Ο χρήστης Τζον Όουεν του YouTube και ιδιοκτήτης του κοπαδιού, στέκεται μπροστά τους και τους ανακοινώνει το εκλογικό του πρόγραμμα.

«Συναγερμός» για τον νέο ιό που εξαπλώνεται στο Facebook -Τι συμβουλεύει τους χρήστες η ΕΛ.ΑΣ.

Πανικό έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ένας νέος ιός που διαδίδεται μέσω του Facebook. Ο ιός έχει τη μορφή μηνύματος, το οποίο, εν αγνοία του χρήστη, μπορεί να εκτελέσει παράνομες ενέργειες στον υπολογιστή κάθε χρήστη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχικά ο χρήστης λαμβάνει από έναν άλλο χρήστη του Facebook μήνυμα, το οποίο περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, το οποίο έχοντας φαινομενικά ενδιαφέρουσα περιγραφή προτρέπει τον χρήστη να το «ανοίξει».

Νέα «βόμβα» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Σχέδιο της ΕΕ για χαράτσια - σοκ!

Πρόκειται για ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης των παλαιών κυρίως κτιρίων με τους ιδιοκτήτες, όμως, να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.Nέα «βόμβα» για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ευρώπη βάζουν οι σχεδιαζόμενες οδηγίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που συζητούνται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξουν θέματα που αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν απανωτά χαράτσια για σειρά εργασιών που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.

Ιτέα: Ο αποστολέας του τρομο-δέματος ήθελε νεκρούς...Η βόμβα εστάλη στο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος

Το πακέτο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, ενσωματωμένο σε βιβλίο - Αποτελούνταν από μισό κιλό εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά!Ως πολύ σοβαρή υπόθεση αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής το πακέτο- βόμβα που εστάλη σήμερα το πρωί στο Α.Τ. Ιτέας και εξουδετερώθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Η βόμβα είχε παραλήπτη το διοικητή του Α.Τ. και οι αναλυτές λένε ότι αν το άνοιγε τότε υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να έχανε τη ζωή του. Σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού που διενεργούσε έλεγχο στην αλληλογραφία του τμήματος και διαπίστωσε ότι ο χαρτοφύλακας σε μέγεθος βιβλίου που περιείχε ο φάκελος είχε καλώδια που δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθούν.

Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα αποτελέσματα

Dow16.543,2794,53 0,57%  



  Nasdaq4.074,40-1,16 -0,03%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των Merck και Sprint, ωστόσο το κλίμα επιβαρύνει η υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο.

Την αισιοδοξία στην αμερικανική αγορά συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα εταιρικά αποτελέσματα, με τις Merck & Co. και Sprint Corp. να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ωστόσο το κλίμα έπληξε η υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις 82,3 μονάδες τον Απρίλιο από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος των 83,9 μονάδων τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Conference Board.

Η ανοδική αναθεώρησε του Μαρτίου οδήγησε τον δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2009. Ωστόσο, η μέτρηση του Απριλίου δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 83 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Την ίδια στιγμή, η ένταση στην Ουκρανία συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρούν χθες σε νέες κυρώσεις κατά φυσικών προσώπων και εταιρειών στη Ρωσία. Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει τεταμένη με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται στα ανατολικά της χώρας, ωστόσο ρωσικές μονάδες απομακρύνθηκαν από τα σύνορα και επέστρεψαν στις βάσεις τους μετά τις νέες διαβεβαιώσεις της Μόσχας ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει στη χώρα.

Με ζημιές έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ - Στις 111,59 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


Λευκωσία: Με ζημιές έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία πτώση της τάξης του 5,72% και να κλείνει στις 111,59 μονάδες, καθοδηγούμενο από την σημαντική καθοδική πορεία της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 3,67% κλείνοντας στις 55,59 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα €475.678,88.

Επιστροφή στο... φίνις για τον ΓΔ

Με... ντεμαράζ της Eurobank και “σύμμαχο” την ΕΤΕ, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας κατόρθωσε να “πιάσει” στο φινάλε τις 1.195 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο στις συναλλαγές της Τρίτης. Μοιρασμένη η εικόνα στον FTSE LARGE CAP.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Γενικό Δείκτη να κινείται έντονα ανοδικά με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εκδηλώνεται στη μετοχή του ΟΛΠ, ωστόσο οι πιέσεις δεν έλειψαν στη συνέχεια. Οι τραπεζικές μετοχές έπεσαν “θύματα” ρευστοποιήσεων και κυρίως η Εθνική η οποία έφτασε να υποχωρεί έως και 3,86%.