Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Via Dolorosa (*): Τα μαρτυρικά βήματα της μισθωτής εργασίας


Tου Θεόδωρου Κουτρούκη
επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου 



Η επιμηκυνόμενη οικονομική ύφεση και η ομοβροντία των αλλεπάλληλων Μνημονίων ωθούν τη μισθωτή εργασία προς το δικό της Γολγοθά. Η δύσβατη αυτή διαδρομή συνοδεύεται από την επιδείνωση του καθεστώτος των εργασιακών σχέσεων, ενώ παράλληλα η ανεργία αγγίζει πρωτόφαντα για την Ελλάδα ποσοστά.
Η «μάχαιρα της μεταρρύθμισης» αναμένεται για πρώτη φορά να αγγίξει το σκληρό πυρήνα του δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με το «Μνημόνιο του μήνα» το πλεονάζον προσωπικό που δε θα μεταταχθεί σύμφωνα με την ποσόστωση προσλήψεων/ απολύσεων 1:5, θα αντιμετωπισθεί με μη εθελοντικές αποχωρήσεις και διαμέσου της εργασιακής εφεδρείας, πρόκειται δηλ. για μια οιονεί «αποθεματοποίηση» του ανθρώπινου δυναμικού μετά την εξέταση των επαγγελματικών του προσόντων από το ΑΣΕΠ (δίχως κλαδικές εξαιρέσεις συμπεριλαμβανομένων των «υπεράριθμων εργαζομένων» των ΔΕΚΟ).

Το αφιέρωμά μας για τα γενέθλια της Χούντας ....συγγνώμη , της Κοινοβολευτικής Δημοκρατία μας!!!


Η “δημοκρατία” γιορτάζει…..τρέξτε υπήκοοι……

Από το ιστολόγιο http://triepsilites.wordpress.com/

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Είπα να μην ξαναγράψω…..τι νόημα έχει άλλωστε,όταν όσα και να γράψεις,όσα και να πεις,οι “δημοκράτες” θα προστρέξουν πάλι σαν τα καλά προβατάκια,να δώσουν στήριξη στο πιο ψεύτικο ,στο πιο ψευδεπίγραφο πολιτικό σύστημα που εφευρέθη ποτέ….

Την ώρα όμως που οι “πολίτες της δημοκρατίας” αντιστέκονται ηρωικά στις κοντινότερες παραλίες,περιμένοντας τους αυριανούς εορτασμούς για την “επανεγκαθίδρυση της δημοκρατίας” τάχα,στη Χώρα που τάχα τη γέννησε,δε μπορώ να μη γράψω δυο λόγια,μιας και νοιώθω το αίμα να μου ανεβαίνει στο κεφάλι……

Oλα όσα δεν μας είπαν για την επιλεκτική χρεοκοπία Και για μας τι αλλάζει;

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=136007

Μια βαθιά ανάσα για την Ελλάδα, αλλά και έναν μαραθώνιο τον οποίο η χώρα μας θα πρέπει να τρέξει με ρυθμό «σπριντ» συγκροτούν οι αποφάσεις των Ευρωπαίων για το νέο πακέτο διάσωσης, με το οποίο η Ευρώπη έκανε και ένα βήμα -μισό, πιστεύουν ορισμένοι- προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Σ την ουσία, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, με όρους (χαμηλό επιτόκιο) καλύτερους από εκείνους που ισχύουν για μεγάλες και ισχυρότερες χώρες. Το «κλειδί» των αποφάσεων, όμως, και το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη γιατί, εάν η χειμαζόμενη ελληνική οικονομία δεν «πάρει μπροστά», επιτυγχάνοντας ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 3% τον χρόνο (από ύφεση 4,4% που θα έχουμε φέτος) και εάν ο πληθωρισμός δεν περιοριστεί στο επίπεδο του 2% (από 3,1% που είναι σήμερα), τότε σε λίγα χρόνια το χρέος θα αρχίσει πάλι να διογκώνεται και να λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με αποτέλεσμα να βρεθούμε και πάλι σε αδιέξοδο και να αρχίσει η συζήτηση για νέο «κούρεμα».

Κρίσιμες συναντήσεις Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Κρίσιμες χαρακτηρίζουν οικονομικοί και διπλωματικοί κύκλοι τις συναντήσεις που θα έχει την Δευτέρα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κύριος Βενιζέλος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με το ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ, την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τον διευθύνοντα  σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα.


Πηγή:www.capital.gr

Η FED ετοιμάζεται για… πτώχευση!

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Μπορεί το διακομματικό σχέδιο, που εκπονείται από έξι Γερουσιαστές, για την αποτροπή της στάσης πληρωμών των ΗΠΑ να αναπτέρωσε τις ελπίδες για λύση στο πρόβλημα της αύξησης του ορίου του χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της FED της πόλης της Φιλαδέλφια, Τσαρλς Πλόσερ, στο πρακτορείο Ρόιτερς, η FED προετοιμάζεται ενεργά για την πιθανότητα οι ΗΠΑ να χρεοκοπήσουν!

O Ερντογάν παίζει...με τη φωτιά

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/diplwmatia/story/44157/o-erntogan-paizeime-th-fwtia


Ο Τούρκος πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφτεί επίσημα την ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ο Erdoğan επιμένει να τη θεωρεί ως αποτελούμενη από «αντιστασιακούς μαχητές που υπερασπίζονται τη πατρίδα τους».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλει να εκμεταλλευτεί τα αντί-ισραηλινά συναισθήματα ώστε να παίξει ηγετικό ρόλο στον αραβικό κόσμο, αλλά καλά θα κάνει να προσέχει.

Γκάφα ολκής της Mossad στο Ιράν με πυρηνικό επιστήμονα;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15957


Ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητας τι ακριβώς έχει συμβεί με τον Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα, Νταριούς Ραζέι, ο οποίος φερόταν να δολοφονήθηκε από αγνώστους στην Τεχεράνη, με αποτέλεσμα οι υποψίες των πάντων να στραφούν στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Mossad…
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, το FARS, ανέφερε σε τηλεγράφημά του ότι ο πυρηνικός επιστήμονας (φυσικός) είναι ζωντανός και ότι ο δολοφονηθείς είναι απλός φοιτητής του πανεπιστημίου της Τεχεράνης!

Δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε έξω από την κατοικία του στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ότι κατά την επίθεση τραυματίστηκε και η σύζυγός του, ενώ οι δράστες διαφεύγουν μέχρι τώρα της σύλληψης.

Έξι συλλήψεις μετά την επιχείρηση στο Όσλο – Έψαχναν κοντέινερ με χημικά!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88364&catid=7



Από τη στιγμή που δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, η αστυνομία της Νορβηγίας εξακολουθεί να ερευνά κάθε ενδεχόμενο.

Ανησυχία για τη σταθερότητα του ευρώ

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/oikonomia/10826-anhsyxia-gia-th-statherothta-toy-eyrw

XRIMANEWS.GRΚαι μετά την απόφαση των Βρυξελλών μια μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών συνεχίζει να εκφράζει ανησυχία για την μακροημέρευση του ευρώ και τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως προκύπτει από δυο αντιπροσωπευτικές δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται αύριο σε δύο διαφορετικές εφημερίδες.
Η πρώτη δημοσκόπηση έγινε από το ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της Bild am Sonntag.
53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση αναδιάρθρωσης τμήματος του ελληνικού χρέους, ενώ το 72% θεωρεί ότι οι αποφάσεις δεν διασφαλίζουν μακροπρόθεσμα την διάσωση του κοινού νομίσματος.

Στην δεύτερη δημοσκόπηση του ινστιτούτου GfK για λογαριασμό της Welt am Sonntag, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κρίση του ευρώ θα έχει σοβαρές συνέπειες στο κοινό νόμισμα, ενώ το 31% πιστεύει ότι ορισμένες χώρες πρέπει να εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ.
dw-world.de

Ν. Κορέα: Χημικός ευνουχισμός για τους παιδεραστές

Σχόλιο ιστολογίου μας : "Η νομοθεσία αυτή είχε προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων." Μάλλον για τις Οργανώσεις αυτές τα παιδιά ....δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα .....έτσι για να ξέρετε τι είναι όλες αυτές οι περίφημες ΜΚΟ και άλλες τύπου UNISEF οργανώσεις........πληρώνονται για να κάνουν παπάτζες!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/n-korea-ximikos-eunouxismos-gia-tous-paiderastes

Η Νότια Κορέα θέσπισε νόμο που επιτρέπει τη χρήση "του χημικού ευνουχισμού" σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, η οποία αποτελεί πλέον το πρώτο κράτος στην Ασία που επιτρέπει την επιβολή της τιμωρίας αυτής.

ANΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Μπιρλίκ 24-7-2011

Ο Ερντογάν και ο Παπανδρέου παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.
O πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου μαζί με υπουργούς του θα πάνε τον Σεπτέμβριο στην Τουρκία για το κοινό υπουργικό συμβούλιο.
Μαζί με τον Παπανδρέου αναμένεται να έρθουν μαζί του και Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε μια ανωτάτου επιπέδου σύνοδο συνεργασίας.

Λ. Σμάγκι: Εξαίρεση πρέπει να παραμείνει η ελληνική περίπτωση

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25726&categories_id=69
Ο ιταλός τραπεζίτης και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Λορέντσο Σμάγκι τονίζει ότι η λύση που δόθηκε στην ελληνική κρίση...  
Λ. Σμάγκι: Εξαίρεση πρέπει να παραμείνει η ελληνική περίπτωση

χρέους δεν πρέπει να θεωρηθεί πεπατημένη. 

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πρέπει να παραμείνει μια εξαίρεση, προειδοποιεί ο Ιταλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, ο οποίος είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ.
 
"Δεν θα πρέπει να ενεργούμε κατά τρόπο που η συμφωνία αυτή για την Ελλάδα να παρουσιάζεται ως δώρο", σημείωσε.

Η Νορβηγία πενθεί τους νεκρούς και τη χαμένη της αθωότητα (vids)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Norway/333248.html

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των επιβεβαιωμένων 92 νεκρών της διπλής επίθεσης στη Νορβηγίας τελείται την Κυριακή (24/07) στον καθεδρικό ναό του Όσλο. Νωρίτερα, ο 32χρονος συλληφθείς και δράστης και των δύο επιθέσεων, στο Όσλο και το νησάκι Ουτόγια, ομολόγησε τις πράξεις του, ωστόσο δε δηλώνει μετανιωμένος. Ανατριχιαστικά κυνική η κατάθεσή του. “Το πραγματικό εύρος του κακού” θα φανεί όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των νεκρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.
Στην τελετή, που μεταδίδεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, παρευρίσκονται μέλη της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της βασιλικής οικογένειας της χώρας. Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε όλη τη χώρα, ενώ πλήθος Νορβηγών πολιτών εναποθέτουν λουλούδια και ανάβουν κεριά έξω από τον καθεδρικό ναό. “Είμαστε ένας λαός σε πένθος, αλλά μέσα στη λύπη αναζητούμε την ελπίδα”, δήλωσε κατά την τελετή ο επίσκοπος Όλε Κρίστιαν Κβάρμε.

Επίθεση hacking στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Άμυνας της Βόννης

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/17926

325432 Επίθεση hacking στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Άμυνας της ΒόννηςΜόλις λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από τα εγκαίνια της έναρξης των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ηλεκτρονικής Άμυνας (Cyber Defense Center) στη Βόννη της Γερμανίας και ήδη δέχθηκε τις πρώτες διαδικτυακές επιθέσεις από hackers.
Οι υπεύθυνοι του Cyber Defense Center δηλώνουν αποφασισμένοι να ανακαλύψουν τους κακόβουλους χρήστες που πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη επίθεση πάση θυσία.
Ενώ οι έρευνες της υπόθεσης έχουν ξεκινήσει, οι αρχές ενημέρωσαν ότι<…>

Barclays Capital: Η Ευρώπη δεν έλυσε το πρόβλημα των ανισορροπιών – Ορατός ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Τους φόβους των αναλυτών για την ίδια τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης, εκφράζει η Barclays Capital, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση επιδείνωσης της ελληνικής κρίσης και μετάδοσης της σε άλλες χώρες, τότε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν.
Η ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε μία ζώνη με εξαιρετικές διαφορές και αποκλίνουσες οικονομικές πολιτικές, και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι ανισορροπίες που παρατηρούνται συνεχώς διογκώνονται χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα για την έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας, καθώς και τις αποκλίσεις στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των χωρών μελών.
Είναι απόλυτα λογικό οι επενδυτές να αναρωτιούνται εάν το σχέδιο που ανακοινώθηκε μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία και να βγάλει την ευρωζώνη από τα αδιέξοδα, μόλις μία περίπου δεκαετία μετά τη δημιουργία της, επισημαίνουν οι αναλυτές της BarCap.

www.bankingnews.gr   

Ποιος Καθηγητής λέει "οκτωβριανή χούντα" τη κυβέρνηση σε επιστολή του στον Κ.Παπούλια!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=7163



Με επιστολή του προς το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο καθηγητής Βασίλης Φίλιας εκ των ιδρυτών της Δημοκρατικής Άμυνας το 1967,αρνείται την πρόσκληση για την δεξίωση που γίνεται στην Προεδρία για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας!

Μας θέλουν χρεωμένους…

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/24/114494/

 
του Κώστα Ροδινού
 «O ελληνικός λαός απαλλάχθηκε από τον βραχνά της χρεοκοπίας», δήλωσε, χωρίς αιδώ, ο κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο. Υποτίθεται ότι από τον βραχνά αυτό απαλλαχθήκαμε  με  το Μνημόνιο.  Τι μεσολάβησε και πρέπει  ν’ απαλλαγούμε, εκ νέου;

Σε συναγερμό η Νορβηγική αστυνομία - Ομολόγησε αλλά δεν δηλώνει... ένοχος!

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=82269&catID=14


Σε συναγερμό βρίσκεται εκ νέου η νορβηγική αστυνομία και πραγματοποιεί σήμερα επιχείρηση στο ανατολικό τμήμα του Όσλο, η οποία συνδέεται με την έρευνα που διεξάγεται για τη διπλή επίθεση της Παρασκευής, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο της αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το Ρόιτερς, η επιχείρηση της αστυνομίας "συνδέεται με τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο".

Σύμφωνα με πηγές, στην επιχείρηση αυτή μετέχει η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας Delta.

Την ίδια ώρα ο 32χρονος Νορβηγός που κατηγορείται για την διπλή επίθεση, στην οποία βρήκαν τον θάνατο 92 άτομα κυρίως παιδιά και έφηβοι, ομολόγησε σύμφωνα με την αστυνομία τις πράξεις του αλλά δεν δηλώνει ένοχος. Μάλιστα σύμφωνα με τις νορβηγικές αρχές ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως έδρασε μόνος του.

Η κόντρα Τουρκίας – Ισραήλ αλλάζει τη συμπεριφορά των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Η κόντρα Τουρκίας – Ισραήλ αλλάζει τη συμπεριφορά των ΗΠΑ
Εφημερίδα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η Ολιγαρχία, γιορτάζει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας!!!

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_6453.html


  • Γράφει ο Όθωνας Ιακωβίδης
Τον Ιούλιο του 1974, ήμουν κι εγώ (νέος, τότε) ένας από τους πολίτες που έκλαιγαν και γελούσαν στην πλατεία Συντάγματος, πανηγυρίζοντας με μακρόσυρτα και ασταμάτητα κορναρίσματα, στο άκουσμα της πτώσης της μοχθηρής και γελοίας «χούντας των Συνταγματαρχών».

Η χούντα έπεσε, με τίμημα το ένα, ίσως το πιο όμορφο, πλευρό της μικρής αδελφούλας μας, της Κύπρου, σακατεμένης από τότε…

Οι ΗΠΑ «αδειάζουν» τη FYROM και τον Γκρούεβσκι, πανικός στους Σκοπιανούς

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15970

Όταν στις διεθνείς σχέσεις υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητές σου και θεωρήσεις πολλά θέματα δεδομένα ενώ αυτά δεν είναι, τότε αναπόφευκτα έρχεται η ώρα που ο ισχυρός και αποφασιστικός – με την κυριολεξία της έννοιας – παράγοντας στο ζήτημα ενδιαφέροντος, αναλαμβάνει να σε επαναφέρει στην τάξη, έστω κι αν αυτό γίνει με τον πλέον τραυματικό για σένα και όσα πρεσβεύεις τρόπο…
Το τίμημα της υπεροψίας τους και της αδιαλλαξίας τους πληρώνουν τα Σκόπια του Νίκολα Γκρούεβσκι, ο οποίος έχει εξαντλήσει το ρεπερτόριο προκλητικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα και προσπαθειών καπήλευσης της ελληνικής Ιστορίας αιώνων, με αποτέλεσμα να κατορθώσει να εξοργίσει ακόμα και το κράτος-πάτρωνα που του έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα να δηλώνει πρωθυπουργός και όχι… έπαρχος ή… περιφερειάρχης στο πλαίσιο κάποιας άλλης χώρας, π.χ. της Βουλγαρίας.


Μα καλά δεν ντρέπονται που γιορτάζουν ΑΥΤΗ τη «Δημοκρατία» ;

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_6379.html



Εορτάζουν, λένε, την επέτειο της Δημοκρατίας....


   Αποκαλούν αυτό το μ…όρφωμα (πείτε το όπως θέλετε), δημοκρατία.
Αν έχεις τέτοια χώρα που δανείζεται συνέχεια για να ζήσει, έχεις τέτοια δημόσια διοίκηση και όλα τα άλλα ,τότε δεν κάνεις γιορτή.

Απλό σημερινό Παράδειγμα :

Κάντε μνημόσυνο και όχι δεξίωση για τη Μεταπολίτευση

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

zaf_cΓράφει ο Δ. ΖαφειρόπουλοςΗ Μεταπολίτευση στην Ελλάδα φεύγει με τρόπο ανάλογο με αυτόν που ήρθε: με μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Το 1974 χάσαμε κομμάτι της Κύπρου, το 2011 παραδίδουμε την διαχείριση της ζωής μας σε ξένους επιτρόπους και υποθηκεύουμε τον πλούτο της χώρας και το μέλλον μας σε πολυεθνικές εταιρικού ή κρατικού τύπου. Τουλάχιστον το 74΄ η ήττα, συνοδεύτηκε από ήχους πολέμου, σήμερα η παραχώρηση της όποιας εναπομένουσας εθνικής κυριαρχίας, συνοδεύτηκε από τους ήχους των Mont Blank που υπέγραφαν τα ντοκουμέντα της συναλλαγής. Και αν το 74΄βρέθηκαν οι χουντικοί να χρεωθούν, την καταστροφή, σήμερα ποιον θα βρουν για αποδιοπομπαίο τράγο; Μήπως τους κατόχους αδειών κλειστών επαγγελμάτων;

Αλλοδαποί ήταν τελικά οι δράστες της διπλής δολοφονίας των ηλικιωμένων στη Βέροια

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

ImageΑλλοδαποί ήταν τελικά τα άτομα που είχαν δολοφονήσει τους δύο ηλικιωμένους στην Βέροια στις 26 Ιουνίου. Τα δύο θύματα ο 73χρονος Βασίλης Μεϊμαρίδης και η 69χρονη σύζυγος του βρέθηκαν νεκροί από τον γιό τους μέσα στο σπίτι τους στην Βέροια. 
Οι δράστες έπιασαν στον ύπνο τους ηλικιωμένους και όταν τους ξύπνησαν, τους ζήτησαν χρήματα και κοσμήματα. Όταν πήραν την πληροφορία που ήθελαν, τους έδεσαν με αυτοσχέδια σχοινιά, τους φίμωσαν και άρχισαν να ψάχνουν.
Η 69χρονη σύμφωνα με την ιατροδικαστή πέθανε από ασφυξία, ενώ ο 73χρονος είχε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από βαρύ αντικείμενο. Μετά από διακριτική παρακολούθηση που διήρκησε αρκετές μέρες η Αστυνομία συνέλαβε στην Θεσσαλονίκη τους δράστες του εγκλήματος, ένα 20χρονο και ένα 31χρρονο αλλοδαπό. Στο κρησφύγετο των δραστών βρέθηκαν πολλά κλοπιμαία τα οποία είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του άτυχου ζευγαριού.