Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Γκάφα ολκής της Mossad στο Ιράν με πυρηνικό επιστήμονα;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15957


Ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητας τι ακριβώς έχει συμβεί με τον Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα, Νταριούς Ραζέι, ο οποίος φερόταν να δολοφονήθηκε από αγνώστους στην Τεχεράνη, με αποτέλεσμα οι υποψίες των πάντων να στραφούν στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Mossad…
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, το FARS, ανέφερε σε τηλεγράφημά του ότι ο πυρηνικός επιστήμονας (φυσικός) είναι ζωντανός και ότι ο δολοφονηθείς είναι απλός φοιτητής του πανεπιστημίου της Τεχεράνης!



Παρότι επικρατεί ακόμα συσκότιση γύρω από το όλο ζήτημα, φαίνεται ότι ο πυρηνικός επιστήμονας τη γλίτωσε από μεγάλη τύχη: Το όνομα του φερόμενου ως δολοφονηθέντα φοιτητή είναι Νταριούς Ραζεϊνεζάντ! Η ομοιότητα του ονόματος με αυτή του 35χρονου πυρηνικού επιστήμονα είναι απίστευτη.
Όλα δείχνουν ότι όντως πρόκειται για μια ακόμη απόπειρα εξουδετέρωσης προσώπου – επιστήμονα που εμπλέκεται στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η οποία όμως απέτυχε παταγωδώς από μια απίστευτη συγκυρία, η οποία οδήγησε σε λάθος καθορισμό στόχου από τους δράστες.
Εάν αποδειχθεί εμπλοκή της Mossad (όσο εύσχημη κι αν είναι η ερμηνεία καλό θα ήταν να τηρηθεί στάση αναμονής διότι η υπόθεση έχει σκοτεινά σημεία, ενώ οι Ιρανοί θα είχαν κάθε λόγο να επιθυμούν να ρεζιλέψουν τους αντιπάλους τους…), η υπόθεση – η γκάφα ολκής για την ακρίβεια – θα θυμίζει την από λάθος δολοφονία του Μαροκινού σερβιτόρου, Άχμεντ Μπουχίκι, στο Λίλεχαμερ της Νορβηγίας στις 21 Ιουλίου 1973. Οι πράκτορες της Mossad τον δολοφόνησαν θεωρώντας ότι είναι ο επικεφαλής επιχειρήσεων της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης», Αλί Χασάν Σαμάλεχ.
Οι περισσότεροι πράκτορες συνελήφθησαν από τις αρχές της Νορβηγίας, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για φόνο, σε μια επιχείρηση που θεωρείται από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της διαβόητης ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου