Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η FED ετοιμάζεται για… πτώχευση!

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Μπορεί το διακομματικό σχέδιο, που εκπονείται από έξι Γερουσιαστές, για την αποτροπή της στάσης πληρωμών των ΗΠΑ να αναπτέρωσε τις ελπίδες για λύση στο πρόβλημα της αύξησης του ορίου του χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της FED της πόλης της Φιλαδέλφια, Τσαρλς Πλόσερ, στο πρακτορείο Ρόιτερς, η FED προετοιμάζεται ενεργά για την πιθανότητα οι ΗΠΑ να χρεοκοπήσουν!



Ο Πλόσερ υπογράμμισε πως η FED βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για τις ενέργειες που πρέπει να αναλάβει στην περίπτωση που η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εκπόνησης του plan B», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Ο Πλόσερ σημείωσε πως το ένστικτό του λέει πως τελικά θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και θα αποφευθεί η πτώχευση. Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν κατέστη δυνατό να καταγράψει κάποια επίσημη αντίδραση από εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο Πλόσερ έχει στο παρελθόν ασκήσει σκληρή κριτική κατά της πολιτικής της ποσοτικής χαλάρωσης που ακολούθησε ο Πρόεδρος της FED, Μπεν Μπερνάνκε. Ο Μπερνάκε είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από τις ΗΠΑ θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου