Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Λ. Σμάγκι: Εξαίρεση πρέπει να παραμείνει η ελληνική περίπτωση

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25726&categories_id=69
Ο ιταλός τραπεζίτης και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Λορέντσο Σμάγκι τονίζει ότι η λύση που δόθηκε στην ελληνική κρίση...  
Λ. Σμάγκι: Εξαίρεση πρέπει να παραμείνει η ελληνική περίπτωση

χρέους δεν πρέπει να θεωρηθεί πεπατημένη. 

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πρέπει να παραμείνει μια εξαίρεση, προειδοποιεί ο Ιταλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, ο οποίος είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ.
 
"Δεν θα πρέπει να ενεργούμε κατά τρόπο που η συμφωνία αυτή για την Ελλάδα να παρουσιάζεται ως δώρο", σημείωσε.
 
Ανέκαθεν η ΕΚΤ έκρινε ότι η συμμετοχή των τραπεζών στο σχέδιο διάσωσης θα οδηγούσε αναπόφευκτα στην εναπόθεση επιπλέον κινδύνων στις πλάτες του ευρωπαίου φορολογούμενου, υπενθύμισε. "Γι'αυτόν το λόγο η συμφωνία για την Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μια μεμονωμένη περίπτωση", σημείωσε.

 Σύμφωνα με τον Σμάγκι, η πρόσφατη συζήτηση για την αναδιάρθρωση οδήγησε στην αύξηση των κινδύνων μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη και αποδυνάμωσε το ευρώ. "Γι'αυτόν το λόγο, θα προτιμούσαμε αυτή η συζήτηση να μην είχε προκύψει", προσέθεσε.
 
Ο Σμάγκι ζήτησε εξάλλου τα μέτρα διάσωσης να ακολουθούνται από μεταρρυθμίσεις. "Η συμφωνία της συνόδου κορυφής του ευρώ προβλέπει επίσης μια ενίσχυση του συμφώνου σταθερότητας --πολλοί δείχνουν να το έχουν αγνοήσει", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου