Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Τα Μετέωρα στη λίστα με τα 100 σημαντικότερα Μνημεία Γεωλογικής Κληρονομιάς


Τα Μετέωρα εντάχθηκαν στον κατάλογο με τα 100 σημαντικότερα Γεωλογικά Μνημεία παγκοσμίως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που ανακοινώθηκαν από την Διεθνή Ένωση Γεωλογικών Επιστημών (ΙUGS), στο πλαίσιο του 37ου Παγκόσμιου Γεωλογικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 04/09/2024...


ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 04/09/2024...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΕΣ


Υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα επιστημονικών δεδομένων τα οποία μας βοηθούν να αναλύουμε και να αναζητούμε την αλήθεια για τις επιμέλειες. Τεράστιο μέρος αυτών αποκρύπτονται μεθοδικά από τον φεμινισμό που αντικαθιστά την αλήθεια με ιδεολογικές θεωρίες που έχουν εδώ και χρόνια καταρριφθεί. Για δεκαετίες ο φεμινισμός προάγει την μονογονεϊκή οικογένεια ως επιλογή -αποκλειστικά φυσικά- των γυναικών. 

Νέος Βουτζάς: Τι λένε συνάδελφοί του για τον αστυνομικό που αυτοκτόνησε -Η βιντεοκλήση στη σύζυγό του


«Κλειστός χαρακτήρας, συνεσταλμένος και λιγομίλητος». Με αυτά τα λόγια  περιγράφουν συνάδελφοί του τον 35χρονο αστυνομικό Τ.Τ., που έβαλε τέλος στη ζωή του το μεσημέρι της Τρίτης (3/9), στην περιοχή του Νέου Βουτζά, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του, φίλους και συναδέλφους.

Γιατί η επίθεση σε X και Telegram αφορά εμάς και όχι (μόνο) τους δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες τους


Η κάθε χώρα και η κάθε κυβέρνηση φαίνεται να τα βάζει επιλεκτικά με εκείνο το μέσο που θεωρεί αντίπαλο/ εχθρό

Νατάσα Στασινού  nstasinou@naftemporiki.gr

Νέα σύγκληση του Υπουργικού την Πέμπτη για την ηλεκτρική διασύνδεση


Την εκ νέου σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Great Sea Interconnector γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Τατάρ: Σημαντική η στήριξη της Τουρκίας για συνέχιση της ύπαρξης των Τ/κ


Σημαντική για να συνεχίσει την ύπαρξή του ο τουρκοκυπριακός «λαός» στο νησί με την ταυτότητα, την κουλτούρα και τις εθνικές του αξίες είπε ότι είναι η στήριξη της Τουρκίας, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας την Τρίτη σε συνέδριο που διοργάνωσε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο η «συντεχνία δημοσίων υπαλλήλων».

Ελληνας: Σωστή η στήριξη του Great Sea Interconnector μέσω Ταμείου ρύπων


Η επένδυση 25 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ρύπων για τη στήριξη του Great Sea Interconnector είναι μια σωστή επένδυση, αφού το έργο προωθεί την αύξηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ειδικός σε θέματα ενέργειας Τσαρλς Έλληνας.

Α/ΓΕΑ: Την Ιορδανία επισκέφτηκε ο Αντιπτέραρχος Γρηγοριάδης – Στο προσκήνιο ο «ΗΝΙΟΧΟΣ 2025» και η έκθεση «SOFEX 2024»


Από την Κυριακή 1 έως και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024,  ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, κατόπιν πρόσκλησης από τον ομόλογό του, Brigadier General Mohammed Hiyasat.

Κάσος: Η επισημοποίηση της υποταγής;


Η τουρκική πολιτική πολιτικής περικύκλωσης, προετοιμάστηκε μεθοδικά εδώ και καιρό...

Μανώλης Εγγλέζος-Δεληγιαννάκης, Αρθρογράφος
Δικηγόρος και βιολογικός καλλιεργητής στη Δυτική Κρήτη

FDI: Στα «θρανία» το πλήρωμα της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» – Αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες δοκιμές


*Του Κώστα Σαρικά

Την ώρα που στα ναυπηγεία της Λοριάν οι εργασίες στην πρώτη ελληνική FDI «Belharra» του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΙΜΩΝ» βρίσκονται στο τελικό στάδιο με το χρόνο να μετρά αντίστροφα πλέον για την έναρξη των πρώτων δοκιμών, στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρώτο στάδιο της διαδικασίας εκπαίδευσης του πληρώματος.

Μάχη με τον χρόνο στην ΕΑΒ για τα F-16 Viper: Ολοκληρώνεται η δύναμη για την 340 Μοίρα «Αλεπού» και παίρνουν σειρά τα «φαντάσματα» της Λάρισας…


Με τις παραδόσεις τριών αεροσκαφών F-16 Viper στην πολεμική αεροπορία, εντός του Σεπτεμβρίου, ο συνολικός αριθμός θα είναι 27. Πηγή εικόνας: Lockheed Martin

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ // HELLAS JOURNAL

Εντός του Σεπτεμβρίου τρία F-16 Viper θα απογειωθούν από την Τανάγρα και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για να προσγειωθούν στην μόνιμη βάση τους, στα υπόστεγα της 340 Μοίρας «Αλεπού».

Έρχονται τα έξι Rafale! Και 2η Μοίρα;


Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή της τελευταίας παρτίδας Rafale F3R της 332 Μοίρας «Γεράκι» με ρυθμό παράδοσης ένα αεροσκάφος ανά μήνα.

Το εκπαιδευτικό κέντρο ΗΝΙΟΧΟΣ των Ενόπλων Δυνάμεων με άρματα μάχης που επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)


Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Έβρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στο Στρατόπεδο ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ. Ο Νίκος Δένδιας διαπίστωσε από πρώτο χέρι γιατί ο Ελληνικός Στρατός θεωρείται ότι διαθέτει αυτή τη στιγμή το καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό στα άρματα μάχης.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι: Τι κατέθεσε αξιωματικός της Πυροσβεστικής που έχασε σύζυγο και παιδί


DIKASTIKO.GR / ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ / ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στην τραγωδία συνετέλεσαν η λάθος εκτίμηση της αστυνομίας, η μη επάρκεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και η μη ενημέρωση των πολιτών - Οι δραματικές στιγμές που έζησε.

Θράκη: Ανθελληνική προπαγάνδα και άκυροι παραλληλισμοί από παρατρεχάμενο του Τουρκικού ΥΠΕΞ


Άγγελος Αγγελίδης

Καταπατώντας κάθε λογική, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και κάνοντας άκυρους παραλληλισμούς συγκρίνοντας «μήλα» με «πορτοκάλια», ο παρατρεχάμενος του Τουρκικού ΥΠΕΞ και πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ‘Τούρκων’ ‘Δυτικής’ Θράκης», Χαλίτ Χαμπίπογλου, προχώρησε -για άλλη μία φορά- σε ανθελληνικό παραλήρημα.

Εντοπισμός 34 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Τήλο


Tις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Τήλου για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραλιακή περιοχή «ΣΚΑΦΗ» της Τήλου. 

Εντυπωσιακά μεγάλη διαφορά μεταξύ Ιμάμογλου-Ερντογάν σε δημοσκόπηση


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Όλο και πιο έντονες οι εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, λόγω της κλιμακούμενης οικονομικής κρίσης

Χαμός στην Τουρκία – Μήνυμα πραξικοπήματος στη χώρα;

Σε σύγχυση η Τουρκία και ο Ερντογάν που φαίνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει πλέον τα πράγματα.

Στέλιος Ανδρικάκης

Οι Financial Times για το λαϊκισμό του Ερντογάν και την έξαρση του αντιισραηλινού αισθήματος στην Τουρκία: Με τις δημοσκοπήσεις να τον φέρουν στο 20% ποντάρει στον ισλαμισμό


Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν Πηγή Τουρκική Προεδρία

Οι εκρήξεις αντι-Ισραηλινής και αντιδυτικής ρητορικής δεν είναι ασυνήθιστες στην Τουρκία, αλλά η οργή έναντι του Ισραήλ βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα ενώ ο πόλεμος στη Γάζα μαίνεται, γεγονός που πυροδοτείται από τον ολοένα και πιο πολεμικό τόνο του ηγέτη της χώρας Recep Tayyip Erdoğan, σημειώνουν σε ανάλυσή τους οι Financial Times.

DW: Τα «ξαναβρίσκουν» Τουρκία και Αίγυπτος;


Την Αίγυπτο επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Κοινά συμφέροντα των δύο χωρών σε Γάζα, οικονομία και ενέργεια βλέπουν διπλωμάτες και αναλυτές

Η προσέγγιση Τουρκίας - Αιγύπτου και η σημασία της για την Αθήνα


Του Κώστα Ράπτη

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει αιώνιους φίλους - ούτε και αιώνιους εχθρούς. Το αποδεικνύει αυτό το "κόκκινο χαλί" που έστρωσε σήμερα στην Άγκυρα για τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι, τον οποίο επί μία δεκαετία αποκαλούσε δικτάτορα και εγκληματία. 

O Ερντογάν παίζει παιχνίδια με τη Δύση - Στην Άγκυρα σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου


Αλεξία Τασούλη

επίσκεψη του Αλ Σίσι είναι αναμφίβολα ιστορική

Αίγυπτος – Τουρκία – ταύτιση θέσεων στο παλαιστινιακό


Σεπτέμβριος 4, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ήρθε στην Άγκυρα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»-TRTHaber

Η Τουρκία υπερασπίζεται την Αίγυπτο, παρουσία Σίσι στην Άγκυρα - Έντονες επικρίσεις σε Νετανιάχου


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η Τουρκία επιδιώκει να αναπτύξει ρόλο στον πόλεμο της Γάζας, ενισχύοντας πρώτα τους δεσμούς της με την Αίγυπτο και, κατ' επέκταση, με τον αραβικό κόσμο

Αιγύπτιος υποστράτηγος αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους του Ισραήλ στη Γάζα


Σεπτέμβριος 4, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Κάιρο.

Ο υποστράτηγος  Ουαέλ Ραμπί, σύμβουλος του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών, δήλωσε ότι ο ισραηλινός λαός είναι ενάντια στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπάρχουν καθημερινές διαδηλώσεις στις πόλεις του Ισραήλ εναντίον του Νετανιάχου.

Αμερικανικές πιέσεις για συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα


Δεκάδες όμηροι παραμένουν στον θύλακο και περιμένουν μια συμφωνία που θα τους επιτρέψει να γυρίσουν στα σπίτια τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δυο ημέρες αφότου ο ισραηλινός στρατός εντόπισε έξι σορούς ομήρων σε υπόγεια σήραγγα στη Γάζα.

ΔΙΕΘΝΗ Τετάρτη, 04-Σεπ-2024 16:16 Μεγάλη παραγγελία από τον Σολτς για συστήματα αεράμυνας για την Ουκρανία


Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς παρήγγειλε ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και επιβεβαίωσε παραγγελίες για άλλα πέντε, καθώς και για επιπλέον 17 μονάδες για την Ουκρανία, για την απόκρουση των ρωσικών επιθέσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η Σερβία στέλνει αεροσκάφη 29 MiG στην Ουκρανία έπειτα από τη συμφωνία με τη Γαλλία


Σεπτέμβριος 4, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Σερβίας για την αγορά 12 νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale πολλαπλών χρήσεων για 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ περιέχει ρήτρα για τη μεταφορά των σερβικών μαχητικών MiG-29 στη Γαλλία, μετά την οποία θα σταλούν στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Η Βουδαπέστη κάνει λόγο για πολιτική υστερία της ΕΕ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πολιτική της έκδοσης βίζας σε Ρώσους


ΗΟυγγαρία κατήγγειλε σήμερα «την πολιτική υστερία» των Βρυξελλών, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε «διευκρινίσεις» για την απόφαση της Βουδαπέστης να χαλαρώσει την πολιτική της θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους και τους Λευκορώσους πολίτες.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, πόλεμος, οικονομία-πυρηνικά


Τα τελευταία 24ωρα η κινητικότητα στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι πολύ μεγάλη. Η κλιμάκωση στα διάφορα μέτωπα του Ντόνμπας είναι κάθετη, ενώ στο εσωτερικό της Ουκρανίας η κατάσταση από πολιτικής απόψεως μοιάζει ιδιαίτερα ασταθής, προδίδοντας νευρικότητα που θα μπορούσε είτε να προδιαγράφει γενικότερες εξελίξεις είτε γενικευμένη εσωτερική αποσταθεροποίηση του καθεστώτος Ζελένσκι, ενώ ασφαλείς προβλέψεις είναι επισφαλές να διατυπωθούν.

Ο Ζελένσκι κάνει μεγάλο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση -Τι ετοιμάζει ο Ουκρανός πρόεδρος και θέλει «νέα ενέργεια»


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιεί τον μεγαλύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό από την έναρξη του πολέμου, καθώς οι ρωσικές φονικές επιθέσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται.

Η φονική παγίδα των Ρώσων για τους Ουκρανούς στρατιώτες


Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν ημέρα με την ημέρα, όλο και περισσότερες πόλεις, ανατολικά του του Ποκρόβσκ

Μιχάλης Ψύλος  psilosm@naftemporiki.gr

Προειδοποίηση Λαβρόφ σε ΗΠΑ: «Μην παίζετε με τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας»

Ο Σεργκέι Λαβρόφ AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αστειεύονται με τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας, προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτηθείς για τις πιθανές παραδόσεις αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Σε νέα φάση ο πόλεμος στην Ουκρανία Η Ρωσία απειλεί τη Δύση και βομβαρδίζει περιοχές δίπλα στα πολωνικά σύνορα - Η αντίδραση Ζελένσκι


Νέα τροπή λαμβάνει ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη Ρωσία να «χτυπάει» περιοχές κοντά στα σύνορα με την Πολωνία προκαλώντας συναγερμό στις νατοϊκές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή η Μόσχα απειλεί τη Δύση να μην δώσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στον Ζελένσκι, με τον τελευταίο να προχωράει σε κυβερνητικές αλλαγές ενόψει των πολεμικών εξελίξεων.

Τετ α τετ Πούτιν - Σι Τζιπίνγκ στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS τον Οκτώβριο στο Καζάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ αναμένει στο Καζάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να έχουν διμερή συνάντηση  στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των Brics που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου στη Ρωσία.