Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

10 από τις σημαντικότερες αρχαίες ελληνικές αποικίες

Η Ελλάδα είναι γνωστή ως ένας όμορφος τουριστικό προορισμός και ίσως ο καλύτερος προορισμός του κόσμου. Οι Έλληνες είχαν αποικίσει και κυριαρχήσει στα περισσότερα μέρη του τότε γνωστού κόσμου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν πλέον ένα από τα πιο σημαντικά έθνη όλων των χρόνων λόγω του συμβολικού της εκπληκτικού πολιτισμού της συμπεριλαμβανόμενων και των διαφόρων επιστημών, την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία.
Εδώ είναι οι 10 αρχαίες ελληνικές πόλεις που έχουν πάψει να είναι υπό ελληνική κατοχή:

Βρέθηκε προσωπίδα αιγυπτιακής μούμιας να περιέχει αποσπάσματα του Ευγγελίου στα Eλληνικά!(BINTEO)

Θραύσμα παπύρου που βρέθηκε σε αρχαία αιγυπτιακή προσωπίδα μούμιας περιέχει το παλαιότερο αντίγραφο του Ευαγγελίου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι εντόπισαν το κομμάτι του παπύρου, στο οποίο είχε απόσπασμα από το Ευαγγέλιο, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, ως υλικό για να φτιάξουν μια προσωπίδα σε αιγυπτιακή μούμια.

«Έχουμε ανακτήσει αρχαία κείμενα από τον πρώτο, τον δεύτερο και τον τρίτο αιώνα. Όχι μόνο χριστιανικά κείμενα, όχι μόνο βιβλικά αποσπάσματα, αλλά και κλασικά ελληνικά κείμενα και έγγραφα, εγκόσμια έγγραφα και επιστολές», δήλωσε ο Craig Evans καθηγητής των Μελετών της Καινής Διαθήκης στο Acadia Divinity College όπως είπε στο Live Science.

Η Αρμενοσύνη ως εκπρόσωπος της Ανθρωπότητας

Του Ν. Λυγερού
Αν είναι τόσο σημαντική η επέτειος για τα εκατό χρόνια της γενοκτονίας των Αρμενίων δεν είναι λόγω μιας τοπικής αντιπαράθεσης, όπως θέλει να το παρουσιάσει ο τουρκικός φορέας. Η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν αφορά μόνο τους Αρμένιους, όχι λόγω της ύπαρξης της τριάδας Γενοκτονιών, αλλά επειδή η Αρμενοσύνη την ώρα της Γενοκτονίας λειτούργησε ως εκπρόσωπος της Ανθρωπότητας. Γι' αυτόν τον λόγο η Γενοκτονία είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας κι όχι μόνο κατά της Αρμενίας.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ!!!

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Από το  nikosxeiladakis

Πραγματικά πολύ βαριές κατηγορίες κατά της σημερινής νεοοθωμανικής ισλαμικής Τουρκίας, κάνει το ζευγάρι των Τούρκων, Gökkan και Özge Talas, καταγγέλλοντας το επίσημο ισλαμικό τουρκικό καθεστώς ότι επιδιώκει να εξοντώσει κάθε χριστιανό κάτοικο της χώρας με όλα τα μέσα που διαθέτει.
Το ζευγάρι αυτό ήταν στενοί φίλοι των δολοφονηθέντων στις 18 Απριλίου του 2007 από φανατικούς μουσουλμάνους στην πόλη Μαλάτεια της ανατολικής Τουρκίας μέσα σε ένα χριστιανικό εκδοτικό οίκο, τεσσάρων χριστιανών, ενός Γερμανού και τριών Τούρκων που είχαν ασπαστεί τον χριστιανισμό. Από τότε, όπως αναφέρουν σε μια πραγματικά εντυπωσιακή τους συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Radikal, έχουν περάσει σχεδόν οχτώ χρόνια και οι ένοχοι δεν έχουν τιμωρηθεί για το φρικτό αυτό έγκλημα.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Παλαιότερα ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, είχε ομολογήσει για την τουρκική ταυτότητα ότι, «αν αρχίσουμε να δεχόμαστε την αναγνώριση της πραγματικής ταυτότητας των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας τότε δεν θα μείνει…κανένας Τούρκος!»

Η πρωτοφανής αυτή ομολογία του τότε πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας ομολογούσε πως, αν ο Κούρδος αναγνωριστεί σαν Κούρδος, ο Λαζός αναγνωριστεί σαν Λαζός, ο Ρωμιός αναγνωριστεί σαν Ρωμιός, ο Αρμένιος αναγνωριστεί σαν Αρμένιος, ο Πομάκος αναγνωριστεί σαν Πομάκος,

Απίστευτο βίντεο: Η Nasa δημιουργεί δικά της σύννεφα

Κατά τα άλλα ο «έλεγχος του καιρού» είναι «συνωμοσιολογία»!

Η Κούβα δημιουργεί τέσσερα εμβόλια κατά του καρκίνου: ένα μάθημα για τις φαρμακευτικές που δεν είπαν όμως οι ειδήσεις...

Ότι η Κούβα έχει αναπτύξει εμβόλια για τέσσερις διαφορετικούς τύπους καρκίνου είναι σίγουρα μεγάλη είδηση ​​για την Ανθρωπότητα (1), αν λάβουμε υπόψη ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο στον κόσμο, από την ασθένεια αυτή, πεθαίνουν περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι (2).
Ωστόσο, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν σχεδόν αγνοήσει την είδηση αυτή παντελώς.
Το 2012 η Κούβα κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα προηγμένο σε παγκόσμιο επίπεδο, το CIMAVAX-EGF (3). Και τον Ιανουάριο του 2013 ανακοίνωσε το δεύτερο, Racotumomab (4).

Η NASA θέλει να στείλει διαστημόπλοιο στον Ήλιο(Βίντεο)

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) αποκάλυψε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αποστολή ενός διαστημόπλοιου στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του ήλιου.

Η αποστολή Solar Probe Plus θα βρεθεί πιο κοντά στον ήλιο από ό,τι ποτέ πριν και θα φέρει εις πέρας τέσσερα πειράματα στο στέμμα του ήλιου, θα μελετήσει τον ηλιακό άνεμο και τα ενεργητικά σωματίδια καθώς εκρήγνυνται στην επιφάνειά του.

Ο Ρίγκαν είχε ζητήσει βοήθεια από τους Σοβιετικούς για εισβολή από... εξωγήινους! Νέο βιβλίο αποκαλύπτει

Σε σύνοδο κορυφής στη Γενεύη το 1985 - Έκπληκτος και αμήχανος ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
Ο Ρόναλντ Ρίγκαν, που χρημάτισε πρόεδρος στις ΗΠΑ από το 1981 μέχρι και το 1989, φαίνεται ότι είχε επηρεαστεί πολύ από το επάγγελμα του ηθοποιού και από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινων. Έτσι μόνο θα μπορούσε να εξηγηθεί η εμμονή του για εισβολή από τους εξωγήινους στη Γη, που τον οδήγησε μάλιστα να ζητήσει την βοήθεια του τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παίρνουν τα διαθέσιμα των Ταμείων - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος - Θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή και τίθεται σε ισχύ αναδρομικά από τις 17 Μαρτίου 2015 - Τι απαντά η κυβέρνηση για την αξιοποίηση των διαθεσίμων
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τη δεύτερη στις πρώτες 90 ημέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, γίνεται ο υποχρεωτικός δανεισμός της κυβέρνησης από τους Δήμους και Περιφέρειες.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, με αντικείμενο συζήτησης τη μετανάστευση και συγκεκριμένα τη συρροή προσφύγων από την βόρεια Αφρική, αλλά και τα ναυάγια που έχουν στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, συγκάλεσε για την Πέμπτη (23/4) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
«Αποφάσισα να συγκαλέσω μια έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο αυτήν την Πέμπτη με θέμα την κατάσταση στην Μεσόγειο», γράφει ο Τουσκ στο λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Τουσκ προέβη στην ενέργεια αυτή, έπειτα από αίτημα για συνάντηση των ηγετών που διατύπωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι την Κυριακή, το οποίο υποστηρίχθηκε από πολλούς ομολόγους του.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΞΗΡΟΥ

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση της Αθήνας με την Ουάσινγκτον για την - υπό όρους - αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα παρέθεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία χαρακτήρισε «μη φιλική» στάση από την πλευρά της Ελλάδας την ενδεχόμενη αποφυλάκιση Ξηρού.
Ο Ντέιβιντ Πιρς, στεκόμενος μπροστά σε μία πλάκα στην οποία ήταν χαραγμένα τα ονόματα των στελεχών της αμερικανικής αποστολής που έχουν δολοφονηθεί από τη «17 Νοέμβρη», ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την απελευθέρωση καταδικασμένων τρομοκρατών για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Τραγικό ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες στη Ρόδο - Βίντεο σοκ! Το ιστιοφόρο που επέβαιναν τσακίστηκε στα βράχια λίγα μέτρα από την ακτή

Συγκλονίζει το βίντεο με την προσπάθειά διάσωσής τους από Λιμενικούς και ντόπιους - Ένα παιδί, μια γυναίκα και ένας άντρας δεν τα κατάφεραν - Τρεις γυναίκες και δύο παιδιά παραμένουν στο νοσοκομείο - Τι λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος Ρόδου.
Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές της Ρόδου, όταν λίγη ώρα μετά τις εννέα το πρωί ιστιοφόρο με παράνομους μετανάστες τσακίστηκε στα βράχια της ακτής Ζέφυρος, μπροστά ακριβώς από το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ολοι τους βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν. Τρεις μετανάστες προσπαθώντας να βγουν στην ακτή δεν τα κατάφεραν κι έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πρόκειται για έναν άντρα, μία γυναίκα κι ένα μικρό παιδί. Τα συνεργεία του ΕΚΑΒ που έφτασαν άμεσα στο σημείο έκαναν ανάνηψη και στους τρεις, όμως, δυστυχώς ήταν πολύ αργά...