Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

MΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟ-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ/20.00ΜΜ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*O TAΓΙΜΠ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.
*ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΚΑΝΤΑΦΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΖΑΛΙΛ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
*ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΙ ΠΟΤΖΕΡΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Από το ιστολόγιο http://www.hellasontheweb.org/

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Ποια πρέπει να είναι η στρατηγική της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας σε αντιπαράθεση με το στρατηγικό βάθος της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Εισαγωγή
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ενέργεια αποτελεί την κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας και ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο κοντινό και το απώτερο μέλλον συνιστούν τις βασικές ενεργειακές πηγές, από τις οποίες εξαρτάται η παγκόσμια οικονομία. Ασφαλώς και οι άλλες μορφές ενέργειας, όπως η ατομική και υδροηλεκτρική, καθώς και οι ανανεώσιμες, παίζουν σημαντικό ρόλο.
Όμως τον κυρίαρχο και καθοριστικό έχουν έως τώρα οι πρώτες.1
Χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει παραγωγή, χωρίς παραγωγή δεν υπάρχουν προϊόντα, χωρίς προϊόντα δεν μπορεί να επιβιώσει η ανθρώπινη κοινωνία, πόσο μάλλον οι καπιταλιστικές χώρες με την προηγμένη τεχνολογία. Μπορεί, αν και φαίνεται ανέφικτο, να γυρίσουμε στην πρωτόγονη κοινωνία. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Και συνήθως τα πιο απλά πράγματα είναι τα πιο σύνθετα και τα πιο σύνθετα τα πιο απλά.
Συνεπώς ο έλεγχος τόσο των ενεργειακών πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, όσο και η ασφάλεια της διακίνησής τους από τους παραγωγούς στους καταναλωτές μέσω των αγωγών για την απρόσκοπτη ροή του, έχει καθοριστική γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία.
Η παγκοσμιοποίηση, δηλαδή η διεθνοποίηση της διακίνησης κεφαλαίων, αγαθών (εμπορευμάτων) και υπηρεσιών θα είχε πάθει έμφραγμα και τα μονοπώλια θα είχαν καταρρεύσει, χωρίς το πολύτιμο αγαθό της ενέργειας.
Όποιος κατέχει ή ελέγχει τα αποθέματα και την διακίνηση του μαύρου χρυσού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την παγκόσμια αγορά.
Οι ενδοϊμπεριαλιστικές διενέξεις και οι πόλεμοι για την εξασφάλιση ενεργειακών πηγών, καθώς και των χερσαίων ή θαλασσίων οδών και ο άμεσος ή έμμεσος έλεγχος τους, αποτελούν τον προσδιοριστικό παράγοντα για τη στρατηγική των μεγάλων δυνάμεων σε παγκόσμια κλίμακα. Καθορίζουν συνάμα, σ’ ένα μικρό ή μεγάλο βαθμό, και την τύχη των μικρών κρατών που εμπλέκονται λόγω στρατηγικής θέσης στο παιχνίδι των ζωνών επιρροής.

Αυστηρότερη η συνθήκη Σένγκεν

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........όταν κάνεις μαλακίες ....σου επιστρέφονται.....απορούμε ακόμα πως το έχετε καταφέρει να τα κάνετε τόσο χάλια , πραγματικά χρειάζεται υπερπροσπάθεια......
Από το ιστολόγιο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_17/09/2011_456393

Του Γιαννη Σουλιωτη
Πρόταση για αυστηροποίηση του μηχανισμού αξιολόγησης των επιδόσεων των κρατών-μελών στην εφαρμογή των κανόνων Σένγκεν κατέθεσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα αιφνιδιαστικών ελέγχων από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Frontex, καθώς και δημιουργία ευρωπαϊκού οργάνου που θα αποφασίζει (κατά πλειοψηφία) την επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα.

Ιταλία: Η αντιπολίτευση ζητεί παραίτηση Μπερλουσκόνι Μετά τη δημοσευση των «πιπεράτων» συνομιλιών του με τον επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=420171

Ιταλία: Η αντιπολίτευση ζητεί παραίτηση Μπερλουσκόνι


Ρώμη


Την επομένη της δημοσίευσης του περιεχομένου σειράς τηλεφωνικών συνομιλιών του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι η αντιπολίτευση ζητεί και πάλι με έμφαση την παραίτηση του Καβαλιέρε.

Εξεγέρσεις σε Μ. Ανατολή - Β. Αφρική

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όλα τα σημερινά νέα της Λιβύης σε μια ανάρτηση , είπαμε το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η Αλήθεια......
Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Λιβύη: Εκπρόσωπος του Καντάφι λέει ότι οι νέες αρχές υπέστησαν «μεγάλες απώλειες»



Μαχητές πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι κατάφεραν βαριές απώλειες σε μαχητές της νέας κυβέρνησης των εξεγερμένων στην Μπάνι Ουάλιντ και προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση, δήλωσε εκπρόσωπος του Καντάφι σήμερα σε ηχητικές δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος εδρεύει στην Συρία.
«Η μάχη πολύ απέχει από το να έχει τελειώσει», δήλωσε ο Μούσα Ιμπραχίμ στον τηλεοπτικό σταθμό Arrai. «Είχαμε προετοιμαστεί για ένα μακρόχρονο πόλεμο. Έχουμε τον εξοπλισμό και τα όπλα», πρόσθεσε.
Πολλοί αντικανταφικοί μαχητές σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν στην Μπάνι Ουάλιντ, ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος του συνταγματάρχη Καντάφι.

Στον Εγκεμέν Μπαγίς η «σκυτάλη» των απειλών για τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://newstrap.gr/

gapg.jpg
Γράφει ο Θανάσης Παπαγεωργίου
Συνεχίζεται το «μπαράζ απειλών» από πλευράς της Άγκυρας, για την απόφαση της Λευκωσίας, να προχωρήσει στις έρευνες στην ΑΟΖ. Κανείς δεν μπορεί να μείνει θεατής, εάν κάποιοι επιχειρήσουν να κάνουν έρευνες πετρελαίου σε μια περιοχή όπου δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι τα χωρικά ύδατα»


δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για θέματα διαπραγμάτευσης με  την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς. Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά την εναρκτήρια ομιλία του στην 29η σύνοδο της συμβουλευτικής επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπαγίς είπε:
«Όπως ακριβώς συμφώνησαν στο θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος και η τουρκική πλευρά παρείχε ρεύμα στην ελληνική, με τον ίδιο τρόπο, μπορούν να συμφωνήσουν και στο θέμα των πετρελαίων»! Πρόσθεσε ότι: " εάν θέλουν, ας ψάξουν μαζί για πετρέλαια, η ΤΔΒΚ και η ελληνοκυπριακή διοίκηση".

«ΤΟΙΟΥΤΟΙΣ ΥΜΙΝ, ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΕΜΠΡΕΠΕΙ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ότι λέμε εμείς που δεν κατέχουμε τα πτυχία ......τα λένε κάποιοι που μπορούν να τα στηρίξουν.......


…και κάποιος γραφικός (;) πολιτικός είπε…
Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – σύμβουλος διαπραγματεύσεων)

Copyright:
www.rieas.gr
Λέγεται κατά κόρον –από ανθρώπους του καφενείου αλλά και από διανοουμένους όλων των χρωματισμών- ότι η Ελλάδα δεν ευτύχησε να έχει ικανούς κυβερνήτες.
Το ότι δεν είχε ικανούς κυβερνήτες –διαχρονικά, δυστυχώς- είναι ένα πασιφανέστατο γεγονός που το επιβεβαιώνει η σημερινή άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Ίσως όμως εκείνο που θα έπρεπε να συζητηθεί είναι το ότι εκτός από την ανικανότητα να πετύχουν τα καλύτερα, έχουν μιαν άλλη ικανότητα : να εξασφαλίζουν με συνέπεια και συνέχεια το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στις χειρότερες συνθήκες!

Ανοιχτή ρήξη Σόιμπλε-Ρέσλερ για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Επίθεση στο γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γεγονός που καταδεικνύει τις εύθραυστες ισορροπίες στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η. Μόσιαλος για την ματαίωση της επίσκεψης Παπανδρέου στις Η.Π.Α.

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....οι αγέλες των λύκων κάνουν σύσκεψη για να σώσουν ένα κοπάδι με πρόβατα .....το ξαναλέμε γιατί είναι η τέλεια εικόνα της κατάστασής μας......
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Στο ρευστό διεθνές κλίμα, αλλά και στις διαφωνίες στο εσωτερικό ευρωπαϊκών χωρών, απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος την αναβολή του ταξιδιού του κ. Παπανδρέου στις Η.Π.Α.

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα μάλλον θα τεθει υπό εποπτεία

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς εκτίμησε σήμερα ότι η Ελλάδα μάλλον θα χρειαστεί να τεθεί "υπό εποπτεία", ενώ επεσήμανε ότι η κρίση θα διαρκέσει "ένα με δύο χρόνια ακόμη", όπως μετέδωσε το πρακτορείο Belga, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Κατευθυνόμαστε προς ένα ή δύο ακόμη χρόνια κρίσης χρέους", δήλωσε ο Ρέιντερς στους δημοσιογράφους από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Βρότσλαβ της Πολωνίας όπου πήρε μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά τη βοήθεια που έχει δοθεί στην Ελλάδα επεσήμανε ότι η χώρα "μάλλον θα χρειαστεί να τεθεί υπό εποπτεία με κάποιο τρόπο", κρίνοντας ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η Αθήνα.

Ο Ρέιντερς επέκρινε τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις. "Δεν αφορά το επίπεδο ζωής των πολιτών. Και οι ίδιοι οι Έλληνες κατανοούν ότι ο δημόσιος τομέας τους είναι δυσανάλογα μεγάλος. Γιατί καθυστερούν τόσο;", αναρωτήθηκε.

Το εφιαλτικό σενάριο για την Ευρωζώνη FT: “Αν πέσει η Αθήνα, πέφτει και η Ευρώπη!”

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...κούνια που σας κούναγε.....
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=146423


Την πιθανότητα ενός εφιαλτικού σεναρίου για την Ευρωζώνη με κύριο άξονα την κήρυξη χρεοκοπίας από την Ελλάδα και τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή επεξεργάζονται οι αρθρογράφοι των Financial Times. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως η διάσωση της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρωζώνης είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και δη των πολιτικών αποφάσεων και επιλογών της Γερμανίας!

Πώς ο Βενιζέλος έπεισε τον Γιώργο να επιστρέψει

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πιθανώς ο πρωθυπουργός να απευθύνει και διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.......και υποπτευόμαστε το εξής : να βάλει τα κλάματα .......ε τότες θα πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι σκίζεται για το καλό του Ελλαδιστάν......
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Σκληρά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και δραστικές περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου τομέα ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση οι δανειστές και οι ευρωπαίοι εταίροι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκλήθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών αργά το βράδυ του Σαββάτου υπό την προεδρία του αντιπροέδρου και αρμοδίου υπουργού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τουρκία και Ιράν:Δύο καλοί Γείτονες, δύο Αδελφά Εθνη σε κοινή δράση κατά των Κούρδων

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το σύνδρομο του Κουρδιστάν........
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_7338.html#more

Ο Πρέσβης του Ιράν στην Τουρκία Bahman Hosseinpour απέκλεισε την κοινή τουρκο-ιρανική επιχείρηση ενάντια στους Κούρδους Μαχητές του (ΡΚΚ), στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ όπου εκεί θεωρείται ότι η Κουρδική Οργάνωση έχει τις κύριες βάσεις της."Το PKK και PJAK οι δύο οργανώσεις που συνδέονται μεταξύ τους, βλάπτουν την Τουρκία και το Ιράν.

ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αχμέτι μου πες αλεύρι .....ο Κούρδος σε γυρεύει......
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Μπουγκιούν 17-9-2011

Ένοπλη σύγκρουση στον Μπίνγκιολ με 1 μάρτυρα
Η σύγκρουση στην περιοχή συνεχίζεται… 

Ο Παπανδρέου ακύρωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ!Οικονομία ή Τουρκία η αιτία;

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εάν όντως το Γιούρογκρουπ γύρισε από την Αγγλία τον GAP , πείτε μου ποιος πολιτικός από αυτούς που διαθέτουμε θα τολμήσει να πει κουβέντα και να μην κάνει αυτά που ζητάνε τα αρπακτικά.........
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8339
Δραματικές είναι οι εξελίξεις αφού ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ματαιώσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Αθήνα από το Λονδίνο όπου βρισκόταν.

Ο περιορισμός της Ελληνικής Ναυτικής Ισχύος εν όψει κρίσεως - Στέλνοντας το λάθος μήνυμα

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Γράφει ο Σάββας Δ. Βλάσσης
Η πρόβλεψη μιας πιθανής κρίσεως στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, ήταν ευχερής από την στιγμή που η Λευκωσία ανακοίνωσε την απόφασή της να καθορίσει την ΑΟΖ της και να προβεί σε έρευνες για εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων υποθαλάσσιου πλούτου.

Η αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο της σύγκρουσης στην ΑΟΖ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Η συγκυρία όλων αυτών που συμβαίνουν στον παγκόσμιο χάρτη με τις οικονομικές κρίσεις τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές κινήσεις στην σκακιέρα των ενεργειακών αποθεμάτων αλλά και η περίεργη εξέλιξη των διαφόρων προμελετημένων και δημιουργημένων από σκοτεινά κέντρα ροζ πουά και αραβική μπούργκα επαναστάσεις , βάζουν την Ελλάδα αλλά και τον εγγύτερο Ελλαδικό χώρο και ελληνισμό μπροστάρη αλλά και με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους....
Το πρόβλημα στην Ελλάδα πρώτον είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος που να διαθέτει το ανάλογο ηθικό ανάστημα και να ηγηθεί , δεύτερον , οι ίδιοι οι Έλληνες που δυστυχώς έχουν φτάσει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης/ραγιαδισμού  και σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εθνομηδενιστική  πλύση  εγκεφάλου από τα εσωτερικά κέντρα της αναρχοαριστερής άπλυτης NWO κομμούνας και άλλων τέτοιων επικίνδυνων  καταστάσεων έχει βαρβαροποιηθεί στο μέγιστο δυνατό σημείο.........
Τρίτον δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε δεν έχει αξία να ειπωθεί......
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20064

Την ώρα που η Ελλάδα ζει δραματικές στιγμές εβρισκόμενη στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και της οριστικής χρεοκοπίας που θα φέρει απερίγραπτο χάος και την επιστροφή στα δεδομένα της δεκαετίας του 1950, η χώρα βρίσκεται και σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Η Τουρκία απορρίπτει αμερικανική μεσολάβηση στην κρίση με Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_4903.html#more

Σεπτέμβριος 17, 2011- 17:44

Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία δεν επιθυμεί τη μεσολάβηση των ΗΠΑ για την επίλυση της κρίσης μεταξύ της Άγκυρας και της Ιερουσαλήμ. Μια κρίση που προκλήθηκε από διαφωνίες σχετικά με την ισραηλινή επίθεση εναντίον του τουρκικού πλοίου που συμμετείχε στο διεθνή στολίσκο με προορισμό τη Γάζα το Μάιο του 2010, ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.


Άγκυρα: "Δική μας η υφαλοκρηπίδα" - Aπορρίφθηκε το ελληνικό διάβημα

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......τι δεν σου βγαίνει GAP????
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/defence/index.php

Απορρίφθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το ελληνικό διάβημα ια την διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τα νορβηγικά σκάφη που εκτελούν έρευνες κατ’εντολή της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει ελληνική υφαλοκρηπίδα σε αυτές τις περιοχές! 

ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΕΡΙΟΥ Νταβούτογλου: Θα λάβουμε μέτρα για τις έρευνες της Κύπρου

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αααα, εσύ Αχμέτι μου δεν παίζεσαι .......ούτε τους αγράμματους μογγόλους της Ανατολίας δεν πείθεις πλέον .....δεν το έχεις καταλάβει ακόμα?
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63385286
Επιμένουν στις προκλήσεις τους οι τούρκοι αξιωματούχοι, με αφορμή τις έρευνες για φυσικό αέριο που έχει προγραμματίσει η Κύπρος.

Νταβούτογλου: Θα λάβουμε μέτρα για τις έρευνες της Κύπρου

Ακυρώνει το ταξίδι στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....χμμμμ.........
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Αναβάλλεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και επιστρέφει στην Αθήνα. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου (Vid)

Ματαίωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου by newsview


Κρίσιμη η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας… Και άλλα μέτρα, αν δεν πεισθεί η Τρόικα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μόνο που το δικό σου ζωνάρι χρειάζεται και άλλες τρύπες.......
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=146335
Την ανάγκη να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές και η Ελλάδα ν΄ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του κατά τη δεύτερη ημέρα του Ecofin, που συνέρχεται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Σοβαρή καταγγελία κυβερνητικής αναλγησίας!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20034
Η καταγγελία που έφτασε στο «defencepoint.gr» είναι από αυτές που σε κάνουν «να βγαίνεις από τα ρούχα σου»… Πρόκειται για ένα από αυτά τα τόσο εξόφθαλμα ζητήματα ανήθικης εκμετάλλευσης των Ελλήνων πολιτών από το άθλιο κράτος – τέρας το οποίοι κάποιοι δημιούργησαν τις τελευταίες δεκαετίες και συμπεριφέρεται στους πολίτες του με τρόπο που κάνει διάφορα μη δημοκρατικά καθεστώτα ανά την υφήλιο να μοιάζουν με πρότυπα δημοκρατικής διακυβέρνησης!
Είναι γνωστό ότι ο εθνικός μας ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ, το ελληνικό κράτος, έχει να πληρώσει τις εταιρίες που προμηθεύουν τα νοσοκομεία περισσότερο από δύο χρόνια. Και δεν υπάρχουν μόνο οι εταιρίες – κολοσσοί οι οποίες πωλούσαν σε… φουσκωμένες τιμές τα προϊόντα. Υπάρχουν και οι οικογενειακές επιχειρήσεις που δίνουν δουλειά σε 4-5 οικογένειες. Τους τελευταίους μήνες τους έδωσαν κάτι σαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου τα οποία δεν αναγνωρίζονται από τις τράπεζες με αποτέλεσμα οι εταιρίες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τίποτα απολύτως από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επειδή η διευκρίνιση – εγγύηση του κράτους ότι όντως αποτελούν «χρήμα εν αναμονή», αναμένεται μάταια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ιδού ο στρατός σας!Οι μισθοί στρατιωτικών μετά τον εφαρμοστικό.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δυστυχώς όλοι βάλουν κατά των στρατιωτικών που στην πραγματικότητα είναι οι πιο αδικημένοι και όποτε τους χρειαζόμαστε τους φωνάζουμε να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά..........και το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν μπορούν να μιλήσουν.......
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8338

Οι περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών είναι γνωστές, έχουμε ασχοληθεί πάρα πολλές φορές,αλλά ο πίνακας που μας έστειλε ο ΣΥΣΜΕΔ, εντυπωσιάζει αρνητικά. Έχοντας συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία για τους βαθμούς μέχρι και αντισυνταγματάρχη, δείχνει την πραγματικά τραγική εικόνα στην οποία έχουν φέρει τους στρατιωτικούς.

Συνέντευξη του κ. Νίκου Λυγερού στο Geopolitics & Daily News Νίκος Λυγερός: Οι Έλληνες θα είμαστε εκεί ούτως ή άλλως!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Τις επόμενες ημέρες ο Ελληνισμός ίσως χρειαστεί να δώσει κάτι περισσότερο από μία διπλωματική μάχη σε Καστελόριζο και Κύπρο. Είμαστε κατά τη γνώμη σας οι Έλληνες έτοιμοι και ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε τούτη τη νέα πρόκληση; Μπορούμε;

Μήπως κινδυνεύει η Ελληνική ΑΟΖ και όχι η Κυπριακή;

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δυστυχώς όλο το παιχνίδι παίζεται στο Αιγαίο ........δυστυχώς τα έχουμε ξαναπεί τι ετοιμάζουν το παιδί της NWO Jefrey και τα φιλαράκια του (μέσα ήταν και το Ισραήλ) http://www.aegeanpolis.com/ , αλλά οι εξελίξεις τους πρόδωσαν .......θα αναμένουμε τις εξελίξεις εξ Αμερικής......
Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_4127.html

  • Πού σκοπεύει η Άγκυρα στην ρήξη της με το Ισραήλ;
  • Το επόμενο καίριο βήμα του Ταγίπ Ερντογάν
  • Ένα βολικό θερμό επεισόδιο για τον Γιώργο Παπανδρέου

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ…!

Από το ιστολόγιο http://gr.europanetwork.org/

Σχόλιο από ALEXANDER

Τελικά το τέμενος τι θα είναι;
Σουνιτικό η Σιιτικό; 
Tου Ανδρέα Μπανούτσου
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 η Βουλή των Ελλήνων με μεγάλη πλειοψηφία 198 βουλευτών υπερψήφισε τη τροπολογία που ουσιαστικά δίνει οριστικά το πράσινο φως για την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών στη περιοχή του Βοτανικού. Το Ισλαμικό Τέμενος θα φιλοξενηθεί σε έκταση που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό με συνολικό εμβαδόν 850 τ.μ αφού μετασκευασθούν υφιστάμενα κτίρια και υπολογίζεται ότι θα έχει χωρητικότητα 350 ατόμων αντί αρχικού σχεδίου 500 ατόμων και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

«Αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα γιόρτασαν την ακύρωση της αλλαγής ιθαγένειας»

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......του κώλου τα εννιάμερα ......που λέει και ο Ασκητής....
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_17.html#more

                                     «Η εθνικότητα δεν πωλείται» γράφει το πανό των Αλβανών
Σεπτέμβριος 17, 2011.

«Μία ημέρα μετά την ακύρωση απόφασης του αστικού δικαίου περί  αλλαγής ιθαγένειας, σε άτομα που είχαν προβεί  σε αυτή – από αλβανική σε ελληνική-  από το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, οι Αλβανοί μετανάστες βγήκαν και γιόρτασαν το γεγονός στους δρόμους της Αθήνας», σημειώνει η αλβανική ‘Γκαζέτα Τέμα’.

Πανικός στην κυβέρνηση για ενδεχόμενη "θερμή" κρίση με Τουρκία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Η άποψή μας είναι ότι ουδείς πολιτικός ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ .........ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ , ΑΧΡΗΣΤΟΙ (ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΖΑΜΕ ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ.) ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΊΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ!!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Την στιγμή που η Άγκυρα έχει εξαγγείλλει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απειλεί με βομβαρδισμό την εξέδρα γεώτρησης της Noble Energy, η Ελλάδα ζητεί εναγωνίως να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας θεωρώντας ότι έτσι "ξορκίζει το κακό": 

MΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟ-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ/14.00ΜΜ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ/ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΡΤΕΡ ΧΑΜ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΑΝΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΚΡΕΜΠ, ΤΗΣ ΑΛ ΣΑΜΠΑΑΜΠ ΣΕ ΣΟΜΑΛΙΑ/ΚΕΡΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ.
*ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ BRICSA ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ/ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΙΝΔΙΑ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ-ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ/46 ΣΕΛΙΔΕΣ.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΕΡΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Αναχωρεί για Νέα Υόρκη ο Χριστόφιας

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211862&-V=articles
Αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη, μέσω Λονδίνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όπου την Πέμπτη θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Απάντηση στο αίτημα Αμπάς Μόνη διέξοδος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων Ισραηλινών-Παλαιστινίων, λέει η ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4657839

Την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θεωρεί η ΕΕ ως την μόνη διέξοδο για να τερματιστεί η σύγκρουση, τονίζοντας ότι το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ θα εξεταστεί λεπτομερώς.

«Χρειάζεται να δούμε τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα του αιτήματος. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες» δήλωσε η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

Έρευνα του ινστιτούτου German Marshall Fund Πιο σημαντικοί για τους Τούρκους οι γείτονές τους στη Μέση Ανατολή από τους Ευρωπαίους

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το απίστευτο στην όλη υπόθεση είναι ότι μόνο στην Ελλάδα είχε τόση απήχηση το βιβλίο του Νταβούτογλου .........οι ίδιοι οι Τούρκοι το είχαν απορρίψει εξαρχής ως ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας και καθόλου καλογραμμένο......ειδικά μετά από αυτά που έγιναν και τις συλλήψεις του 90% των έμπειρων Αξιωματικών ....τα έχει και ο Κοσανέρ.....
Τώρα τι άλλο μπορείς να πεις ????
Ότι όλοι αυτοί ανεξαιρέτως από το 74 και μετά που κυβερνούν την Ελλάδα τόσα χρόνια είναι ανίκανοι , ότι είναι δοσίλογοι , ότι είναι προδότες ????
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να τους πιστεύουν .....  
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231128845

  (Φωτογραφία:  Reuters )         


Αγκυρα, Τουρκία

“Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε το αίτημα των Παλαιστινίων”

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Δυνατή η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με την παλαιστινιακή αρχή, υποστηρίζει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός
Το Ισραήλ δεν μπορούσε να εμποδίσει το αίτημα αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ, υποστήριξε ο Βενιαμίν Νετανιάχου, κρίνοντας ωστόσο ότι είναι δυνατή η επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

RIEN NE VA PLUS

Από το ιστολόγιο http://www.rieas.gr/


Ο Σεπτέμβριος είναι ιστορικά μήνας σκοτεινός. Την 13/9/1922 ξέσπασε η πυρκαγιά που κατέστρεψε την Σμύρνη και σφράγισε για πάντα το τέλος του Μικρασιατικού Ελληνισμού με τον σφαγιασμό και εξανδραποδισμό ενός και πλέον εκατομμυρίου ψυχών από τους κεμαλικούς. Την 1/9/1939 η ναζιστική Γερμανία επιτέθηκε ξαφνικά στην Πολωνία, χωρίς κήρυξη πόλεμου, βομβαρδίζοντας ανηλεώς από αέρος και ξεκινώντας ένα ακόμα blitzkrieg με αιχμή τα Πάντζερ που οδήγησε αμέσως στο ξέσπασμα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Συνεπής με την παράδοση, στα μέσα Σεπτεμβρίου 2011, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της πλήρους και αναπόδραστης χρεοκοπίας, με εχθρούς και «φίλους» να παρακολουθούν την κατεδάφιση της «ισχυρής Ελλάδας», του θλιβερού αυτού φαντάσματος που δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε από τους βιρτουόζους της πολιτικής αγυρτείας και απάτης οι οποίοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο στα χρόνια μετά το 1974, από απόσταση ασφαλείας, με (σχεδόν) έτοιμους του μηχανισμούς διάσωσης των δικών τους οικονομιών από την ελληνική «επιμόλυνση».

Διακομματική για Θράκη και μειονότητα – Λάθος να θέτουμε θέμα αμοιβαιότητας

Από το ιστολόγιο http://newsn.wordpress.com/

Μειονότητα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ζητά να συγκληθεί μια άτυπη συνάντηση των κομμάτων ή να γίνει συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Αντιφατικές κινήσεις, που φανερώνουν την αμηχανία της κυβέρνησης, για τις εξελίξεις αναφορικά με τη μειονότητα στη Θράκη, αποκαλύπτονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ. Με κομμένα τα φτερά η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_1517.html#more

Λιάνα Μυστακίδου

Η τουρκική πολιτική ηγεσία απειλεί το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ε.Ε και γενικά διεκδικεί έναν ρόλο ηγετικής δύναμης στη Μεσόγειο.
Με αυτή την αίσθηση ο κ. Ερντογάν επισκέπτεται την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη ως ο «ήρωας» που έφερε την αραβική άνοιξη στην  περιοχή. Βέβαια, η πραγματικότητα τον διαψεύδει.
Στην Αίγυπτο οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια.
Του έτριξαν τα δόντια για να μην ονειρεύεται να παίξει ρόλο μοναδικού ηγέτη στην Μεσόγειο. Το σόου στη Λιβύη πρόλαβαν και του το χάλασαν οι κ.κ. Σαρκοζί και Κάμερον που έδωσαν ένα δυναμικό παρών στην Τρίπολη.
Με κομμένα τα φτερά στρέφεται τώρα στην Ελλάδα. Απειλεί να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κοντά στο Καστελόριζο.

ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ…

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τώρα τι γίνετε  .....πώπω μπελάδες για τον Ερντογάν και πολύ σκέψη για τον Νταβούτογλου ....να σε δω τώρα Αχμέτι μου........τι θα κάνεις ??
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 17-9-2011

Ομολογία από τις ΗΠΑ για τη ασπίδα
 Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά επιβεβαίωσαν πως το ραντάρ που θα στηθεί στην Τουρκία θα εργάζεται σε συντονισμό και σε αντιστοιχία με αυτά στο Ισραήλ. Σε ειδική ενημέρωση που δόθηκε σε δημοσιογράφους τονίστηκαν τρία στοιχεία : 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ-ERDOĞAN

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Η ανακοίνωση έγινε από τον Λευκό Οίκο 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει στις συναντήσεις της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο τ/κ τύπος για την κινητικότητα στην Ανατ. Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/419665

Τα τουρκοκυπριακά φύλλα αναφέρονται και σήμερα στις έρευνες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και στις νέες προειδοποιήσεις του Αντιπροέδρου της τουρκικής Κυβέρνησης, αρμόδιου για την Κύπρο Μπεσίρ Αταλάι.

Δεν περιμένουν θερμό επεισόδιο από την Τουρκία στη Νέα Υόρκη / Για τις δικές τους έρευνες συντονίζονται Άγκυρα-ψευδοκράτος

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/
Αξιωματούχοι των ΗΕ και της Ουάσιγκτον δεν αναμένουν ότι η Τουρκία θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο στη Μεσόγειο ως αντίδραση στην έναρξη ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου.

Ο Ερντογάν δεν μπορεί να αγγίξει την Κύπρο! Ποια ομπρέλα την προστατεύει

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


ertogan 300x129 Ο Ερντογάν δεν μπορεί να αγγίξει την Κύπρο! Ποια ομπρέλα την προστατεύει
Η “διεθνής ομπρέλα” που θα προστατεύσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Κύπρο και την οποία επικαλέστηκε στις δηλώσεις του ο Κύπριος ΥΕΘΑ Δημήτρης Ηλιάδης,υπάρχει και θα αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική. Ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία το έχουν καταλάβει ήδη και γι΄ αυτό προσπαθούν πλέον να φέρουν την ένταση στο Καστελόριζο και το Αιγαίο,όπου αυτή η “ομπρέλα” ακόμη δεν έχει ανοίξει.Πρόκειται για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που θα προκύψουν από την άντληση του φυσικού αερίου στη Ν.Α Μεσόγειο.

Οζγκιουργκούν: Οι Ε/κ ενεργούν μονόπλευρα Θέλουν να σταματήσουν οι γεωτρήσεις από την μία αλλά και διεκδικούν τα συνεταιρικά τους δικαιώματα

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Οζγκιουργκούν: Οι Ε/κ ενεργούν μονόπλευρα


Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκιουργκούν, σε δημοσιογραφική συνέντευξη, αναφέρθηκε στις γεωτρήσεις και είπε ότι αυτό που επιθυμεί τώρα η τ/κ πλευρά είναι όπως οι γεωτρήσεις σταματήσουν, προσθέτοντας ότι θα κάνουν με αποφασιστικότητα τα απαιτούμενα βήματα για «διεκδίκηση των συνεταιρικών τους δικαιωμάτων», κατά την έκφρασή του.

Σύντομα δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων Τη Δευτέρα η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο 12

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79904

Σε πρώτο στάδιο το γεωτρύπανο θα τρυπήσει στο οικόπεδο 12 σε βάθος 1700 μέτρων.
Σε πρώτο στάδιο το γεωτρύπανο θα τρυπήσει στο οικόπεδο 12 σε βάθος 1700 μέτρων.
Λευκωσία: Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» στην ΑΟΖ της Κύπρου. Με την έναρξη της γεώτρησης η Λευκωσία θα προχωρήσει στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για άλλα οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ελληνοτουρκικό τετ-α-τετ στη Σεβίλλη

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Συνάντηση με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ θα έχει το μεσημέρι του Σαββάτου στη Σεβίλλη ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος. Οι δύο αρχηγοί θα συναντηθούν στο περιθώριο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην οποία εξετάζονται θέματα σχετικά με τον μετασχηματισμό και τη νέα δομή της Συμμαχίας.

Toυρκική εφημερίδα VATAN " Οι Ελληνοκύπριοι ξεκινούν έρευνες. Ο τουρκικός στόλος κατευθύνεται στην περιοχή"

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8336

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

  "Η Μεσόγειος ζεστάθηκε" αυτός είναι οι τίτλολς της τουρκικής εφημερίδα Vatan για την επικείμενη έναρξη των υποθαλάσσιων ερευνών απο την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δανειστείτε ελεύθερα τον Ερντογάν… και μην μας τον επιστρέψετε!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όντως , ένα πολύ καλό άρθρο........
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20016

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Μπουράκ Μπεκντίλ, είναι γνωστός στην Ελλάδα από την αρθρογραφία του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αλλά και στο κοινό με ειδικό ενδιαφέρον περί τα αμυντικά ζητήματα, αφού αρθρογραφεί στην αμερικανική εφημερίδα DEFENSE NEWS.
Ένα ακόμη προκλητικό άρθρο που συνέγραψε στην εφημερίδα της πατρίδας του, τη «Χουριέτ», μας τράβηξε την προσοχή για το ύφος γραφής και το χιούμορ του αξιόλογου δημοσιογράφου. Επίσης, διότι δεν είναι το ίδιο εύκολο να «ξεφωνίζει» ένας καταξιωμένος Έλληνας δημοσιογράφος τον Γιώργο Παπανδρέου και ένας Τούρκος συνάδελφός του τον «σουλτάνο» Ερντογάν…
«Μετά από όλα όσα έγιναν, είμαστε αδέλφια! Ο πρωθυπουργός μας είναι και πρωθυπουργός σας. Οπότε, σας παρακαλώ μη διστάσετε να τον δανειστείτε – και σας παρακαλώ μην αισθανθείτε υποχρεωμένοι να μας τον επιστρέψετε σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, οι Μουσουλμάνοι δεν είναι ποτέ πλεονέκτες και γνωρίζουν πολύ καλά πώς να μοιράζονται τα κοσμήματά τους»!!!

ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΥΡΙΟΙ...

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εδώ είναι το πρόβλημα , άλλα είχαν υποσχεθεί και ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ , ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!!!!!
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 2011 .........ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΧΡΟΝΙΑ......
Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

Aπό χθες που η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μετέφερε το παιχνίδι στο γήπεδο του «αδύναμου κρίκου», της Ελλάδας, η συμπεριφορά και η ατμόσφαιρα στην ελληνική κυβέρνηση άλλαξαν άρδην. Επανήλθαν φοβικά σύνδρομα, δόθηκε εντολή να μείνει μόνο μία πυραυλάκατος στη Ρόδο, η οποία αντικατέστησε την κανονιοφόρο, στις χθεσινές τους δηλώσεις οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου ήταν, επιεικώς, πολύ προσεκτικοί μήπως και ενοχλήσουν την Άγκυρα και αντί να κάνουν δηλώσεις-απάντηση στην κίνηση της Τουρκίας με την ΑΟΖ, υπαινίχθηκαν ότι ο τύπος και το διαδίκτυο κλιμακώνουν την ένταση.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Βάζουν φωτιά οι Τούρκοι στη Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63383366
Εχοντας εμπλακεί σε διαρκή αντιπαράθεση με το Ισραήλ, η Αγκυρα επιχειρεί να ακυρώσει την έναρξη των γεωτρήσεων στην Κύπρο, γνωρίζοντας ότι αυτές μπορεί να αναβαθμίσουν τη γεωστρατηγική θέση της Λευκωσίας

Βάζουν φωτιά οι Τούρκοι στη Μεσόγειο

Κανταφικές δυνάμεις απώθησαν τους αντικαθεστωτικούς από Μπάνι Ουαλίντ και Σύρτη Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα για τη νέα ηγεσία της χώρας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το έχουμε ξαναπεί , η Αλήθεια είναι το πρώτο θύμα ενός πολέμου , τόσες ημέρες βομβάρδιζαν όλα τα ΜΜΕ με ψεύτικες ειδήσεις ...αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι άλλη ......
Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=420154

Κανταφικές δυνάμεις απώθησαν τους αντικαθεστωτικούς από Μπάνι Ουαλίντ και Σύρτη
Anti-Gaddafi fighters drive their pickup with a heavy machine gun, around 65 km (40 miles) east of Sirte September 16, 2011. Diehard loyalists of Muammar Gaddafi threw rockets, mortars and heavy gunfire at Libyan fighters who pushed into two besieged towns, Sirte and Bani Walid on Friday in a bid to end months of civil war and capture key figures from the old ruling system. REUTERS/Asmaa Waguih (LIBYA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT) (File: BG106_LIBYA-_0916_11.JPG )


Τρίπολη


Γαλλία: Απαγόρευσαν την προσευχή των μουσουλμάνων στους δρόμους

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτό που δεν λένε να καταλάβουν μερικοί .....ΌΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4657827

Αντιδράσεις προκαλεί στη Γαλλία η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις προσευχές των μουσουλμάνων στους δρόμους, με αποτέλεσμα χιλιάδες πιστοί να χρησιμοποιούν ως προσωρινό χώρο λατρείας ένα παλιό κτίριο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν προειδοποίησε πως όσοι δεν υπακούσουν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα από την αστυνομία.

Bank of America/Merrill Lynch: Αποφύγετε να επενδύσετε σε τράπεζες μέχρι το τέλος του έτους – Στο 81% οι πιθανότητες νέου haircut στα ελληνικά ομόλογα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Περίπου το 69% των επενδυτών βρίσκεται στα χαρακώματα και έχουν θέσει στο επίκεντρο της διαμόρφωσης της επενδυτικής τους στρατηγικής την πολιτική που ασκείται από τις μεγάλες δυνάμεις. Πλέον θεωρούν ότι μέχρι το τέλος του έτους αυτός θα είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει ιδιαιτέρως τον τραπεζικό κλάδο, με τις θέσεις όμως underweight να έχουν φτάσει σχεδόν σε ιστορικά υψηλά.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της νέας 77σέλιδης έκθεσης της Bank of America/Merrill Lynch υπό τον τίτλο European Banks: Fear rules the roost (Ευρωπαϊκές Τράπεζες: Ο φόβος οδηγεί στη φωλιά), στην οποία και αναλύει τους παράγοντες που θα επηρεάσουν τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Μάλιστα θεωρεί ότι στην παρούσα φάση οι μετοχές των τραπεζών δεν είναι προς επένδυση, αλλά παραμένει σημαντικός, καθώς οι αποτιμήσεις έχουν “ψαλιδιστεί” εξαιτίας του φόβου. Στα top picks παραμένουν οι μετοχές της Lloyds, της Santander, της Societe Generale και της Swedbank.
Αναφορικά με την Ελλάδα, και λαμβάνοντας υπόψιν τις διακυμάνσεις των CDS, η BofA αναφέρει ότι οι πιθανότητες για αναδιάρθρωση χρέους έχουν αυξηθεί στο 81%, από 62% που ήταν το Δεκέμβριο. Παράλληλα, σε έρευνα που διεξήγαγε η BofA/ML σε 169 επενδυτές, το 40% εξ αυτών θεωρεί ότι θα υπάρξει διάσπαση της ευρωζώνης, αν και η ίδια θεωρεί ότι οι πιθανότητες ενός τέτοιου ενδεχομένου είναι σαφώς πολύ μικρότερο. Η αμερικανική επενδυτική παραθέτει ακόμη και την οριακή μείωση των καταθέσεων στην Ιταλία (-2,5%) και στην Ισπανία (-0,8%) για να αποδείξει ότι οι φορολογούμενοι δεν έχουν χάσει την πίστη τους στο ευρώ.

Βloomberg: Αθόρυβη... προσπάθεια διάσωσης!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τα θυμάστε εκείνα τα 25δις που μας έδινε ο Πούτιν πριν μπούμε στο ΔΝΤ ???
Ε...αυτά είναι ....και ο GAP τόσο στόκος που είναι δεν πρόκειται να πειστούν να τα δώσουν , για μαλάκες τους έχετε???
Και η άποψή μας είναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Επιμέλεια: Ρούλα Κοτσέτα
Με τίτλο Banks ‘Quietly’ Lobby BRICs for Greece Aid το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στην "αθόρυβη" όπως την χαρακτηρίζει βοήθεια του IIF να πείσει τις αναπτυσσόμενες χώρες (BRICS) αλλά κι άλλες χώρες να ενισχύσουν οικονομικά την Ελλάδα.
Οπως αναφέρει μια ομάδα που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο προσπαθεί να πείσει τη Βραζιλία , τη Ρωσία , την Ινδία , την Κίνα κ.α για να δανείσουν € 20 δισεκατομμυρια (27.600.000.000 δολάρια) ενισχύοντας το πακέτο αναχρηματοδότησης του χρέους για την Ελλάδα.
"Το Institute of International Finance Α.Ε. κάνει μια αθόρυβη έρευνα για να μάθει αν οι χώρες BRIC, αλλά κι άλλες χώρες είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν στο πακέτο διάσωσης" όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του IIF κ. Tran Hung σε τηλεφωνική του συνέντευξη.
"Το σχέδιο της 21ης Ιουλίου περιλαμβάνει επαναγορά χρέους και των ανταλλαγών ομολόγων" είπε χαρακτηριστικά στο Bloomberg.

Το IIF εκπροσωπεί περισσότερες από 400 τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο και  εταιρείες επενδύσεων.
Περίπου τα μισά από τα μέλη του IIF είναι ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με έδρα την Ουάσιγκτον.

Δημόσιο Χρέος
Οι ανησυχίες για πιθανές ζημίες των δανειστών  από το δημόσιο χρέος από την Ελλάδα κι άλλες λεγόμενες περιφερειακές χώρες της Ευρώπης όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Ισπανία είναι ήδη εμφανείς στα χρηματιστήρια και στις τιμές των μετοχών τους.
Οι υπουργοί Οικονομικών από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον στις 22 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν κατά πόσο θα βοηθήσουν την Ευρώπη.
Επίσης, το IIF θα πραγματοποιήσει μια ετήσια συνέλευση των μελών στην Ουάσιγκτον από Σεπτέμβριος 23 -25 Σεπτέμβριου.

Γιουχάισαν τον Μπεγλίτη στο Κιάτο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ούτε στο χέσιμο δεν θα βρίσκετε ησυχία.......
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Ούτε τον καφέ τους δεν μπορούν να πιουν πλέον οι πολιτικοί.
 Επίθεση από 60 περίπου άτομα δέχθηκε  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Τον επόμενο μήνα θα αποφασίσει για την αξιολόγηση της Ιταλίας η Moody΄s

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody΄s ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παρατείνει την περίοδο εξέτασης της βαθμίδας στην οποία τοποθετεί το χρέος της Ιταλίας, που σήμερα βρίσκεται στο AA2, την οποία πιθανολογούσε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει.

«Ο Moody΄s θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την εξέτασή του εντός του επόμενου μήνα», ανέφερε ο οίκος σε ανακοινωθέν του, τρεις μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε αρχίσει να επανεξετάζει τη βαθμίδα αξιολόγησης του ιταλικού χρέους.

«Υπό το φως της όλο και πιο δύσκολης οικονομικής και χρηματοοικονομικής κατάστασης και την ταχεία εξέλιξη των πολιτικών γεγονότων στην Ευρωζώνη, ο Moody΄s συνεχίζει να εξετάζει τη βαθμίδα αξιολόγησης των ιταλικών ομολόγων», ανέφερε ο οίκος.

Δεν έδωσε κάποια ένδειξη για το εάν θα προχωρήσει στην υποβάθμισή τους ή όχι. Η Ιταλία τοποθετείται στη βαθμίδα AA- από τον οίκο Fitch και A+ από τον Standard and Poor΄s. Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά την Τετάρτη ένα πακέτο λιτότητας ύψους 54,2 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός της χώρας το 2013 και να μειωθεί το χρέος της χώρας, αντιμετωπίζοντας έντονες πιέσεις από τις διεθνείς χρηματαγορές.              


Πηγή:www.capital.gr

Να πληρώσουν πρώτοι οι πολιτικοί το χαράτσι στα ακίνητα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Να είστε σίγουροι ότι θα είναι οι μόνοι που δεν θα πληρώσουν αλλά θα βρούν  και νομική τρύπα για τους δικούς του ......όπως συμβαίνει πάντα....στο Ελλαδιστάν!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
Νόμος του κράτους θα είναι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας το νέο χαράτσι στα ακίνητα, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να το θέσει άμεσα σε εφαρμογή και ήδη στα περισσότερα νοικοκυριά έχουν βγει τα κομπιουτεράκια προκειμένου να υπολογίσουν τη… «λυπητερή».


Όμως, μαζί με τους πολίτες θα «πονέσουν» και οι πολιτικοί που τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να αποκτήσουν δεκάδες ακίνητα, δίχως βέβαια να υπολογίζουν ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα τους κόστιζε… ακριβά.
Το newsbomb.gr παρουσιάζει ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα, με πρώτο τις οικονομικές απώλειες που θα υποστεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είναι και ο «πατέρας» του συγκεκριμένου μέτρου.

Eurogroup: Η «θανάσιμη μοναξιά» του Ευάγγελου Βενιζέλου Υπάρχει στην Ευρωζώνη ένα γενικευμένο κλίμα αμφιβολίας ως προς την ικανότητα της χώρας να υπερβεί την κρίση

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όταν λες συνέχεια μαλακίες , κάποια στιγμή σε αφήνουν μόνο σου ......και οι Ευρωπέοι δεν είναι και ηλίθιοι ......ΟΙ ΗΛΗΘΙΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.....!!!!  
Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=420156

Eurogroup: Η «θανάσιμη μοναξιά» του Ευάγγελου Βενιζέλου

 «Θανάσιμη μοναξιά» ένοιωσε ο κ Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στο Βόρτσλαβ της Πολωνίας, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Eco/Fin. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να πείσει τους ομολόγους του ότι η πρόσφατη αναχώρηση της τρόϊκας από την Αθήνα δεν ήταν παρά ένα ατυχές συμβάν, ο υπουργός Οικονομικών κάποια στιγμή αντελήφθη ότι απευθυνόταν εις ώτα μη ακουόντων.

Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για την έκτη δόση

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15394474,00.html

Για τον Οκτώβριο μετέθεσαν τις αποφάσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, οι υπουργοί του Eurogroup. Δυσαρέσκεια στη Γερμανία από την στάση του αμερικανού υπ. Οικονομικών Γκάιτνερ.