Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

«Αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα γιόρτασαν την ακύρωση της αλλαγής ιθαγένειας»

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......του κώλου τα εννιάμερα ......που λέει και ο Ασκητής....
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_17.html#more

                                     «Η εθνικότητα δεν πωλείται» γράφει το πανό των Αλβανών
Σεπτέμβριος 17, 2011.

«Μία ημέρα μετά την ακύρωση απόφασης του αστικού δικαίου περί  αλλαγής ιθαγένειας, σε άτομα που είχαν προβεί  σε αυτή – από αλβανική σε ελληνική-  από το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, οι Αλβανοί μετανάστες βγήκαν και γιόρτασαν το γεγονός στους δρόμους της Αθήνας», σημειώνει η αλβανική ‘Γκαζέτα Τέμα’.


Το παράρτημα της  εθνικιστικής «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο» της Αθήνας, ενημέρωσε τον αλβανικό Τύπο ότι οι ακτιβιστές Αλβανοί βγήκαν σε πορεία μιας ώρας, στην ελληνική πρωτεύουσα, για να γιορτάσουν  την απόφαση αυτή.

Οι Αλβανοί μετανάστες εξήραν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και δήλωσαν  ότι για την προστασία των κοινών αξιών παρακολουθούν προσεκτικά όλα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία.

Το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε χθες  αποφάσεις του Αστικού Δικαίου, το οποίο ορίζει  τις έννοιες της ιθαγένειας  και τη δυνατότητα των πολιτών να  την αλλάξουν, ακυρώνοντας στην ουσία αποφάσεις με τις οποίες αρκετοί Αλβανοί πολίτες (βορειοηπειρώτες) είχαν πάρει την ελληνική ιθαγένεια.

 Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της «Συμμαχίας Κόκκινο και Μαύρο», εκπρόσωποι της οποίας περιέγραψαν ως νίκη του εθνικού δικαίου έναντι των αδικιών του αστικού δικαίου.



--
Πηγή: Gazeta Tema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου