Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΕΡΙΟΥ Νταβούτογλου: Θα λάβουμε μέτρα για τις έρευνες της Κύπρου

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αααα, εσύ Αχμέτι μου δεν παίζεσαι .......ούτε τους αγράμματους μογγόλους της Ανατολίας δεν πείθεις πλέον .....δεν το έχεις καταλάβει ακόμα?
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63385286
Επιμένουν στις προκλήσεις τους οι τούρκοι αξιωματούχοι, με αφορμή τις έρευνες για φυσικό αέριο που έχει προγραμματίσει η Κύπρος.

Νταβούτογλου: Θα λάβουμε μέτρα για τις έρευνες της Κύπρου



Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτήρισε σήμερα "πρόκληση" τα σχέδια της Κύπρου να αρχίσει έρευνες για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της στη Μεσόγειο.
Προειδοποίησε μάλιστα ότι, αν προχωρήσει στην εξόρυξη αερίου, τότε η Αγκυρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει και εκείνη έρευνες με τη συμμετοχή της κατεχόμενης Κύπρου.

"Αν αυτό το τετελεσμένο γεγονός συνεχιστεί υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να λάβουμε (...) η "Βόρεια Κύπρος" μπορεί να προχωρήσει στις ίδιες έρευνες με την Τουρκία και την TPAO", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στην κρατική εταιρεία πετρελαίου και αερίου της χώρας.

"Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η διεθνής κοινότητα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου μία αντιπροσωπεία από το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας έχει μεταβεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για να συζητήσει το θέμα με αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου