Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΕΡΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Αναχωρεί για Νέα Υόρκη ο Χριστόφιας

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211862&-V=articles
Αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη, μέσω Λονδίνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όπου την Πέμπτη θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, θα παραστεί και θα μιλήσει αύριο Κυριακή, σε εκδήλωση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας. Τον Πρόεδρο θα συνοδεύει και η σύζυγός του Ελση Χριστόφια.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου το απόγευμα (τοπική ώρα) της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε δείπνο με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

Την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κρατών, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τους Μόνιμους Αντιπρόσωπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στη συνέχεια θα παραστεί στο Ετήσιο Γκαλά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από τη Νέα Υόρκη για την Κύπρο, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου