Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Τον επόμενο μήνα θα αποφασίσει για την αξιολόγηση της Ιταλίας η Moody΄s

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody΄s ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παρατείνει την περίοδο εξέτασης της βαθμίδας στην οποία τοποθετεί το χρέος της Ιταλίας, που σήμερα βρίσκεται στο AA2, την οποία πιθανολογούσε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει.

«Ο Moody΄s θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την εξέτασή του εντός του επόμενου μήνα», ανέφερε ο οίκος σε ανακοινωθέν του, τρεις μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε αρχίσει να επανεξετάζει τη βαθμίδα αξιολόγησης του ιταλικού χρέους.

«Υπό το φως της όλο και πιο δύσκολης οικονομικής και χρηματοοικονομικής κατάστασης και την ταχεία εξέλιξη των πολιτικών γεγονότων στην Ευρωζώνη, ο Moody΄s συνεχίζει να εξετάζει τη βαθμίδα αξιολόγησης των ιταλικών ομολόγων», ανέφερε ο οίκος.

Δεν έδωσε κάποια ένδειξη για το εάν θα προχωρήσει στην υποβάθμισή τους ή όχι. Η Ιταλία τοποθετείται στη βαθμίδα AA- από τον οίκο Fitch και A+ από τον Standard and Poor΄s. Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά την Τετάρτη ένα πακέτο λιτότητας ύψους 54,2 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός της χώρας το 2013 και να μειωθεί το χρέος της χώρας, αντιμετωπίζοντας έντονες πιέσεις από τις διεθνείς χρηματαγορές.              


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου