Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σοβαρή καταγγελία κυβερνητικής αναλγησίας!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20034
Η καταγγελία που έφτασε στο «defencepoint.gr» είναι από αυτές που σε κάνουν «να βγαίνεις από τα ρούχα σου»… Πρόκειται για ένα από αυτά τα τόσο εξόφθαλμα ζητήματα ανήθικης εκμετάλλευσης των Ελλήνων πολιτών από το άθλιο κράτος – τέρας το οποίοι κάποιοι δημιούργησαν τις τελευταίες δεκαετίες και συμπεριφέρεται στους πολίτες του με τρόπο που κάνει διάφορα μη δημοκρατικά καθεστώτα ανά την υφήλιο να μοιάζουν με πρότυπα δημοκρατικής διακυβέρνησης!
Είναι γνωστό ότι ο εθνικός μας ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ, το ελληνικό κράτος, έχει να πληρώσει τις εταιρίες που προμηθεύουν τα νοσοκομεία περισσότερο από δύο χρόνια. Και δεν υπάρχουν μόνο οι εταιρίες – κολοσσοί οι οποίες πωλούσαν σε… φουσκωμένες τιμές τα προϊόντα. Υπάρχουν και οι οικογενειακές επιχειρήσεις που δίνουν δουλειά σε 4-5 οικογένειες. Τους τελευταίους μήνες τους έδωσαν κάτι σαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου τα οποία δεν αναγνωρίζονται από τις τράπεζες με αποτέλεσμα οι εταιρίες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τίποτα απολύτως από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επειδή η διευκρίνιση – εγγύηση του κράτους ότι όντως αποτελούν «χρήμα εν αναμονή», αναμένεται μάταια για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Ποιο είναι όμως το εξοργιστικό; Ότι οι εταιρίες τα χρήματα που ΘΑ πάρουν από τον ΜΠΑΤΑΧΤΣΗ είναι υποχρεωμένες να τα δηλώσουν και να πληρώσουν ενίοτε και ΦΠΑ για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει. Τέλος πάντων. Μέχρι εδώ το ξεπερνάμε… λόγω συνήθειας. Το να τα υπολογίζει όμως στα εισοδήματα των επιχειρηματιών και να τους καθορίζει με αυτή τη βάση το ποσό της έκτακτης εισφοράς είναι εντελώς απαράδεκτο και προσιδιάζει σε τακτικές του κόσμου της νύκτας για να μην πούμε του υποκόσμου!
Επιτέλους ας βρεθεί ένας νουνεχής κυβερνητικός και ας πει το αυτονόητο. Ότι τα χρήματα θα συμψηφιστούν με τα χρωστούμενα, όταν δεήσει το ένδοξο ελληνικό δημόσιο να πληρώσει. Αλλιώς όσοι μας μίλησαν για κυβερνητική αλητεία, για κλέφτες, λωποδύτες και άλλα πολύ βαρύτερα δυστυχώς θα αναγκαστούμε να τα υιοθετήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου