Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εξεγέρσεις σε Μ. Ανατολή - Β. Αφρική

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όλα τα σημερινά νέα της Λιβύης σε μια ανάρτηση , είπαμε το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η Αλήθεια......
Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Λιβύη: Εκπρόσωπος του Καντάφι λέει ότι οι νέες αρχές υπέστησαν «μεγάλες απώλειες»



Μαχητές πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι κατάφεραν βαριές απώλειες σε μαχητές της νέας κυβέρνησης των εξεγερμένων στην Μπάνι Ουάλιντ και προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση, δήλωσε εκπρόσωπος του Καντάφι σήμερα σε ηχητικές δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος εδρεύει στην Συρία.
«Η μάχη πολύ απέχει από το να έχει τελειώσει», δήλωσε ο Μούσα Ιμπραχίμ στον τηλεοπτικό σταθμό Arrai. «Είχαμε προετοιμαστεί για ένα μακρόχρονο πόλεμο. Έχουμε τον εξοπλισμό και τα όπλα», πρόσθεσε.
Πολλοί αντικανταφικοί μαχητές σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν στην Μπάνι Ουάλιντ, ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος του συνταγματάρχη Καντάφι.




Μαχητές του Καντάφι απώθησαν τους εξεγερμένους από Μπάνι Ουάλιντ και Σύρτη


Πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι μαχητές εξαπέλυσαν ομοβροντίες ρουκετών και όλμων για να απωθήσουν την έφοδο δυνάμεων της μεταβατικής κυβέρνησης σε ένα από τα τελευταία τους προπύργια στην έρημο της Λιβύης ενώ παράλληλα σταμάτησαν μια επίθεση στη Σύρτη, γενέτειρα του 69χρονου συνταγματάρχη.

Λιβύη: 6.000 μέλη των δυνάμεων του ΕΜΣ στο μέτωπο της Σύρτης




Τουλάχιστον 6.000 μέλη των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου έχουν κινητοποιηθεί στο μέτωπο της Σύρτης, ένα από τα τελευταία μεγάλα προπύργια του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε ένας διοικητής του στρατιωτικού Συμβουλίου στη Μιζουράτα.
Υπάρχουν 1.200 τεθωρακισμένα και τουλάχιστον 6.000 μέλη των αντικαθεστωτικών δυνάμεων εντός της Σύρτης και γύρω από την πόλη, οι περισσότεροι έφθασαν από τη Μιζουράτα, δήλωσε ο διοικητής Σάλεμ Τζέχα.
Διευκρίνισε ότι το αεροδρόμιο της Σύρτης τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου από το βράδυ της Παρασκευής.
"Θα επικεντρωθούμε στο εξής σε λίγα κτίρια στην πόλη και στα περίχωρά της, κυρίως στο Ουαντί Αμπου Χάντι, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι δυνάμεις του Καντάφι" εξήγησε ο διοικητής.
"Υπάρχουν ίσως θύλακες αντίστασης αλλά δεν θα είναι ικανοί να νικήσουν τις μαζικές δυνάμεις των εξεγερθέντων", δήλωσε ο διοικητής τονίζοντας ότι "το θέμα αυτό (της απελευθέρωσης της Σύρτης) έχει ρυθμιστεί, έχει τελειώσει. Ο στόχος μας είναι στο εξής να απελευθερώσουμε το νότο".


Νίγηρας: Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην παραδώσει το γιο του Καντάφι


Η κυβέρνηση του Νίγηρα αποφάσισε να μην παραδώσει, τουλάχιστον προς το παρόν τον τον φυγάδα γιο του Μουάμαρ Καντάφι στους εξεγερμένους της Λιβύης, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια. Οι αρχές του Νίγηρα ανέφεραν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς εκφράστηκαν φόβοι ότι ο Αλ-Σαάντι Καντάφι θα εκτελεστεί ή θα δολοφονηθεί μετά τη δίκη του.

Λιβύη: Για εκατοντάδες νεκρούς αμάχους κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Καντάφι



Η αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Σύρτη κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξαν ένα συγκρότημα κατοικιών και ένα ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 354 άνθρωποι, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Μέχρι στιγμής οι ισχυρισμοί του Μούσα Ιμπραχίμ δεν έχουν επιβεβαιωθεί καθώς η γενέτειρα του Καντάφι έχει ουσιαστικά αποκοπεί μετά την πτώση της Τρίπολης, ενώ το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.
Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ οι δυνάμεις της Συμμαχίας έπληξαν με περισσότερους από 30 πυραύλους ένα κεντρικό ξενοδοχείο της Σύρτης και το κτίριο Ταμίν που στεγάζει τουλάχιστον 90 διαμερίσματα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι 89 άτομα αγνοούνται ακόμη και τουλάχιστον 700 τραυματίστηκαν μέσα στη νύχτα, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες 17 μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 2000 κάτοικοι της πόλης.
Δήλωσε ακόμη ότι ο Μουάμαρ Καντάφι οδηγεί προσωπικά τους στρατιώτες που παραμένουν πιστοί σε αυτόν και αποκρούουν τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στα προπύργια που του έχουν απομείνει.
Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, ο Καντάφι παραμένει στη Λιβύη και είναι αισιόδοξος για τη νίκη. «Θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα και έχουμε αρκετά όπλα για πολλούς μήνες ακόμη», ανέφερε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Στην αντεπίθεση οι δυνάμεις του Καντάφι στην Μπάνι Ουαλίντ



Σφοδρή αντεπίθεση εναντίον των μαχητών του Εθνικόυ Μεταβατικού Συμβουλίου στο Μπάνι Ουαλίντ, στα νότια της Τρίπολης, εξαπέλυσαν οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, εκτοξεύοντας ρουκέτες κατά των εξεγερμένων.
Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου οι δυνάμεις του Καντάφι έπληξαν μια θέση των μαχητών του νέου καθεστώτος σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν πολλοί από αυτούς.
Στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις και πυρά ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες.

Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει την πληροφορία πως εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Συμμαχίας στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι.
Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Ρολάν Λαβουά, παρατήρησε πάντως ότι και στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί παρόμοιοι ισχυρισμοί που τελικά αποδείχθηκε πως δεν ήταν αληθείς.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου