Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οζγκιουργκούν: Οι Ε/κ ενεργούν μονόπλευρα Θέλουν να σταματήσουν οι γεωτρήσεις από την μία αλλά και διεκδικούν τα συνεταιρικά τους δικαιώματα

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Οζγκιουργκούν: Οι Ε/κ ενεργούν μονόπλευρα


Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκιουργκούν, σε δημοσιογραφική συνέντευξη, αναφέρθηκε στις γεωτρήσεις και είπε ότι αυτό που επιθυμεί τώρα η τ/κ πλευρά είναι όπως οι γεωτρήσεις σταματήσουν, προσθέτοντας ότι θα κάνουν με αποφασιστικότητα τα απαιτούμενα βήματα για «διεκδίκηση των συνεταιρικών τους δικαιωμάτων», κατά την έκφρασή του.


Υποστήριξε ότι οι Ε/κ ενεργούν μονόπλευρα σε ένα θέμα που έχουν λόγο αμφότερες οι πλευρές και υπενθύμισε ότι Τουρκία και ψευδοκράτους έχουν προειδοποιήσει αρκετές φορές τους Ε/κ να εγκαταλείψουν τις προθέσεις τους.

Ο κ. Οζγκιουργκούν κάλεσε το κοινό να μην δίνει σημασία σε δηλώσεις αναρμοδίων για το θέμα, υπονοώντας το σύμβουλο του Ερογλου, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις για το θέμα. Όπως δήλωσε, αρμόδια να χειριστεί το θέμα του πετρελαίου είναι η ''κυβέρνηση''.

Στο μεταξύ ένταση επικρατεί μεταξύ λεγόμενου προεδρικού και ''κυβέρνησης'' επειδή στη σύσκεψη της Αγκυρας για το θέμα των ερευνών φυσικού αερίου, παραμερίστηκε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών και ο Ντερβίς Ερογλου εκπροσωπήθηκε από το σύμβουλό του Κουτρέτ Οζερσάϊ.

Εκτός από τον Οζγκιουργκούν ενοχλημένος παρουσιάζεται και ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου