Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Βloomberg: Αθόρυβη... προσπάθεια διάσωσης!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τα θυμάστε εκείνα τα 25δις που μας έδινε ο Πούτιν πριν μπούμε στο ΔΝΤ ???
Ε...αυτά είναι ....και ο GAP τόσο στόκος που είναι δεν πρόκειται να πειστούν να τα δώσουν , για μαλάκες τους έχετε???
Και η άποψή μας είναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Επιμέλεια: Ρούλα Κοτσέτα
Με τίτλο Banks ‘Quietly’ Lobby BRICs for Greece Aid το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στην "αθόρυβη" όπως την χαρακτηρίζει βοήθεια του IIF να πείσει τις αναπτυσσόμενες χώρες (BRICS) αλλά κι άλλες χώρες να ενισχύσουν οικονομικά την Ελλάδα.
Οπως αναφέρει μια ομάδα που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο προσπαθεί να πείσει τη Βραζιλία , τη Ρωσία , την Ινδία , την Κίνα κ.α για να δανείσουν € 20 δισεκατομμυρια (27.600.000.000 δολάρια) ενισχύοντας το πακέτο αναχρηματοδότησης του χρέους για την Ελλάδα.
"Το Institute of International Finance Α.Ε. κάνει μια αθόρυβη έρευνα για να μάθει αν οι χώρες BRIC, αλλά κι άλλες χώρες είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν στο πακέτο διάσωσης" όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του IIF κ. Tran Hung σε τηλεφωνική του συνέντευξη.
"Το σχέδιο της 21ης Ιουλίου περιλαμβάνει επαναγορά χρέους και των ανταλλαγών ομολόγων" είπε χαρακτηριστικά στο Bloomberg.

Το IIF εκπροσωπεί περισσότερες από 400 τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο και  εταιρείες επενδύσεων.
Περίπου τα μισά από τα μέλη του IIF είναι ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με έδρα την Ουάσιγκτον.

Δημόσιο Χρέος
Οι ανησυχίες για πιθανές ζημίες των δανειστών  από το δημόσιο χρέος από την Ελλάδα κι άλλες λεγόμενες περιφερειακές χώρες της Ευρώπης όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Ισπανία είναι ήδη εμφανείς στα χρηματιστήρια και στις τιμές των μετοχών τους.
Οι υπουργοί Οικονομικών από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον στις 22 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν κατά πόσο θα βοηθήσουν την Ευρώπη.
Επίσης, το IIF θα πραγματοποιήσει μια ετήσια συνέλευση των μελών στην Ουάσιγκτον από Σεπτέμβριος 23 -25 Σεπτέμβριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου