Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο τ/κ τύπος για την κινητικότητα στην Ανατ. Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/419665

Τα τουρκοκυπριακά φύλλα αναφέρονται και σήμερα στις έρευνες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και στις νέες προειδοποιήσεις του Αντιπροέδρου της τουρκικής Κυβέρνησης, αρμόδιου για την Κύπρο Μπεσίρ Αταλάι.



Όπως δήλωσε ο Τούρκος πολιτικός, ο οποίος συνεχίζει την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, αν η ε/κ πλευρά, σε συνεργασία με το Ισραήλ, συνεχίσει τις ενέργειές της, η τουρκική θα ανταποδώσει. Κατά τον Αταλάι, οι γεωτρήσεις «σαμποτάρουν», κατά την έκφρασή του, τις συνεχιζόμενες συνομιλίες και Τουρκία και ψευδοκράτους πιστεύουν ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που βλάπτουν τις διαπραγματεύσεις.
Ισχυρίστηκε ότι η τουρκική πλευρά πάντοτε ήταν υπέρ της ειρήνης και ότι επιδιώκει όπως η πρωτοβουλία των ΗΕ για το Κυπριακό στεφθεί με επιτυχία. Θεωρεί ότι ήταν λάθος των Ε/κ να ενεργήσουν όπως ενεργούν, προτού επιτευχθεί λύση ''λες και ο φυσικός πλούτος ανήκει μόνο σε εκείνους'', όπως είπε.
Χθες ο Αταλάι επισκέφθηκε την Αμμόχωστο, την Καρπασία και τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα, άναψε κερί και ευχήθηκε επίλυση του Κυπριακού.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον ιερέα της Μονής. Στη συνέχεα ήπιε αγίασμα.
Η ''Γενί Ντουζέν'' στεγάζει την είδηση ''Αναψε κερί για την ειρήνη''.
Για την προσευχή της Παρασκευής, ο Αταλάι πήγε στο τζαμί του Ριζοκαρπάσου.
Η ''Χαλκίν Σεσί'' αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας της σε φωτογραφία πλοίου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με τίτλο «Σε ετοιμότητα ο στόλος».
Στον υπότιτλο γράφει ότι ο τουρκικός στόλος είναι έτοιμος για επιχείρηση.
Η ''Σταρ'' τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ''Και η εταιρία Τουρκικά Πετρέλαια θα προχωρήσει σε έρευνες''.
Το κύριο θέμα της ''Βατάν'' έχει τίτλο ''Τα νερά θερμάνθηκαν για τα καλά''.
Η Χαβαντίς έχει τίτλο ''Ιαχές πολέμου''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου