Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Δανειστείτε ελεύθερα τον Ερντογάν… και μην μας τον επιστρέψετε!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όντως , ένα πολύ καλό άρθρο........
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20016

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Μπουράκ Μπεκντίλ, είναι γνωστός στην Ελλάδα από την αρθρογραφία του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αλλά και στο κοινό με ειδικό ενδιαφέρον περί τα αμυντικά ζητήματα, αφού αρθρογραφεί στην αμερικανική εφημερίδα DEFENSE NEWS.
Ένα ακόμη προκλητικό άρθρο που συνέγραψε στην εφημερίδα της πατρίδας του, τη «Χουριέτ», μας τράβηξε την προσοχή για το ύφος γραφής και το χιούμορ του αξιόλογου δημοσιογράφου. Επίσης, διότι δεν είναι το ίδιο εύκολο να «ξεφωνίζει» ένας καταξιωμένος Έλληνας δημοσιογράφος τον Γιώργο Παπανδρέου και ένας Τούρκος συνάδελφός του τον «σουλτάνο» Ερντογάν…
«Μετά από όλα όσα έγιναν, είμαστε αδέλφια! Ο πρωθυπουργός μας είναι και πρωθυπουργός σας. Οπότε, σας παρακαλώ μη διστάσετε να τον δανειστείτε – και σας παρακαλώ μην αισθανθείτε υποχρεωμένοι να μας τον επιστρέψετε σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, οι Μουσουλμάνοι δεν είναι ποτέ πλεονέκτες και γνωρίζουν πολύ καλά πώς να μοιράζονται τα κοσμήματά τους»!!!




Είναι προφανές ότι διαβάζοντας το άρθρο του εξαιρετικού Τούρκου συνάδελφου (από προσωπική εμπειρία) κάναμε αρκετή ώρα να ξεπεράσουμε τη διάθεση ευθυμίας που μας κατέλαβε. Σίγουρα μπήκαμε στον πειρασμό να γράψουμε κάτι παρόμοιο για τον δικό μας πρωθυπουργό – όχι ειδικά για τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά για οποιονδήποτε έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες, από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν Από τη χώρα. Βλέπετε ακόμα και «μύθοι» για πολλούς αποδομήθηκαν εντελώς συνεπεία της οικονομικής κρίσης και της συνειδητοποίησης των διαχρονικών και συλλογικών ευθυνών όλων των κομμάτων και όλων – ανεξαιρέτως – των παρατάξεων.
Να γυρίσουμε όμως στο χιουμοριστικό άρθρο του Μπεκντίλ, με τον δημοσιογράφο να ειρωνεύεται την προσπάθεια του Ερντογάν να εμφανιστεί ως προστάτης των Αράβων και να παραστήσει τον Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ (ιστορικός Αιγύπτιος ηγέτης, για τους λιγότερο γνωρίζοντες). Ο Ερντογάν, είναι πιο πιστός Μουσουλμάνος από τον Νάσερ και προσπαθεί να γίνει Άραβας!
Και διατυπώνει μια «προσφορά» προς τους Άραβες: «Αδέλφια, τα καλά νέα είναι ότι σας έχουμε μια προσφορά: Εάν δανειστείτε τον πρωθυπουργό μας, θα σας δανείσουμε και τον υπουργό των Εξωτερικών μας – αυτή η ειδική προσφορά είναι μόνο για σας! Ξέρω, γι’ αυτό είναι τα αδέρφια»!!!
Το άρθρο βέβαια, παρά τον χιουμοριστικό του τόνο, ένας τομέας στον οποίο διαπρέπει ο Μπουράκ Μπεκντίλ, «αδειάζει» εντελώς την εξωτερική πολιτική του Ερντογάν και λοιδορεί με τον πιο έξυπνο τρόπο τους Άραβες που τον θαυμάζουν. Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο μέσα από το χιούμορ του συγγραφέα, αναδεικνύει την απελπισία του για την επικίνδυνη στροφή που έχει πάρει η τουρκική εξωτερική πολιτική και γενικότερα η γεωπολιτική θεώρηση της χώρας. Ο Μπεκντίλ λέει σε άρθρο του εντός της εβδομάδας, ότι η Τουρκία έχει ένα σωρό «casus belli» φυλαγμένα κάπου σε ένα συρτάρι, και ότι αυτό λέγεται «πολιτική μηδενικών προβλημάτων»! Χωρίς σχόλια.
Τούτων λεχθέντων, δε μένει παρά να συστήσουμε ανεπιφύλακτα στους αγγλομαθείς να επισκεφθούν τη σελίδα της «Χουριέτ» στο διαδίκτυο και να αναγνώσουν την βασική πηγή του σημερινού μας σημειώματος. Αξίζει.
Ακολουθεί η διεύθυνση του καταπληκτικού αυτού άρθρου:
http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=dear-arab-brothers-yes-you-may-borrow-our-prime-minister-2011-09-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου