Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Μηχανή του Χρόνου: Πώς πλήρωσε το ιταλικό υποβρύχιο τον τορπιλισμό της "ΕΛΛΗΣ"

Ο τορπιλισμός της Έλλης και η προσπάθεια του Έλληνα κυβερνήτη να βυθιστεί μαζί της
Στις αρχές Αυγούστου 1940 η διοικούσα επιτροπή του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου ζητούσε με επιστολή της προς το Υπουργείο Ναυτικών, την αποστολή πολεμικού πλοίου στο νησί ώστε να λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της Παναγίας. Το υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά και έστειλε το καταδρομικό «ΕΛΛΗ», παρά τις  τεκμηριωμένες αντιρρήσεις του Αρχηγού Στόλου Επ. Καββαδία. Ο έμπειρος αξιωματικός ζητούσε τη συγκέντρωση όλων των πλοίων στον ναύσταθμο Σαλαμίνας προκειμένου να προστατευτούν από την ολοένα αυξανόμενη ιταλική επιθετικότητα.

ΕΕ: Τα κράτη-μέλη μπορούν να εξοπλίζουν τους Κούρδους στο Ιράκ

Βρυξέλλες: Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλωσόρισαν την απόφαση μεμονωμένων κρατών-μελών να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα των Κούρδων του Ιράκ για έκτακτη παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού προκειμένου να αντιμετωπίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η απόφαση αυτή δίνει το ευρωπαϊκό πράσινο φως στις πρωτοβουλίες αυτές, οι οποίες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, «θα γίνουν σύμφωνα με τις δυνατότητες και το εθνικό δίκαιο των κρατών-μελών, και με τη συναίνεση των ιρακινών εθνικών Αρχών».

Γερμανικά ΜΜΕ: Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί είναι εξαρτημένοι από τη ρωσική αγορά

Η Frankfurter Allgemeine κάνει λόγο για «εξάρτηση» των ευρωπαίων παραγωγών από τη ρωσική αγορά στα ροδάκινα, όπου οι εισαγωγές από την ΕΕ αποτελούν το 78% του συνόλου των ρωσικών εισαγωγών.
 
Σε ευπαθή λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει μάλιστα το 93%, στα μήλα 62%, στα αχλάδια 26%. Πιο χαμηλά είναι τα μερίδια αγοράς των Ευρωπαίων στα τυριά (29%) και το βούτυρο (10%).

Οι πιο καυτές ημέρες του καλοκαιριού! - Καύσωνας και το Σάββατο σε όλη τη χώρα - Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή με πολλά μποφόρ

- Στις παραλίες έτρεξαν όσοι έμειναν στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο
- Σταδιακή αλλαγή του σκηνικού του καιρού περιμένουμε από την Κυριακή
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ
- Τι πρέπει να προσέχετε τις ημέρες του καύσωνα
- Οι περιοχές με τις κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο

Εγκαταλείπουν άρον -άρον την Ελλάδα οι οικονομικοί μετανάστες -Μειώνονται πληθυσμός, καταθέσεις και ασφαλισμένοι

Τον δρόμο της μεγάλης φυγής δεν ακολουθούν μόνο οι Ελληνες νέοι που εγκαταλείπουν τη χώρα αναζητώντας μια θέση εργασίας σε Ανατολή και Δύση. Εισιτήριο άνευ επιστροφής εκδίδουν μαζικά και οι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι μένοντας χωρίς δουλειά, προτιμούν τη λύση του επαναπατρισμού παρά την αβεβαιότητα της ελληνικής αγοράς εργασίας.
Το συμπέρασμα στηρίζεται πλέον σε επίσημες στατιστικές και είναι απολύτως μετρήσιμο: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή καταγράφει ραγδαία συρρίκνωση πληθυσμού, η Τράπεζα της Ελλάδος εκροή καταθέσεων και το ΙΚΑ μείωση στον αριθμό των ασφαλισμένων.

Κατερίνα Στεφανίδη: Μία πρωταθλήτρια με διδακτορικό -«Πετάει» στο στίβο αλλά και στις σπουδές της

Πρωταθλητισμός σημαίνει απόλυτη αφοσίωση. Πολύωρη δουλειά και ελάχιστος χρόνος για οτιδήποτε άλλο. Αυτός ο αυστηρός κανόνας όμως έχει και εξαιρέσεις. Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μία από αυτές. Το κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο, αυτό που «φόρεσε» και πάνω στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στη Ζυρίχη, όταν πήρε το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ, έχει πολλές πλευρές. Και αυτο είναι ίσως το... μυστικό της επιτυχίας της.

Σύμφωνα με νέα οδηγία ΕΕ: Θα μετρά ναρκωτικά και πορνεία στο ΑΕΠ για να ρίξει το δημόσιο χρέος

Θα υπολογίζει και τα όπλα - Εκτιμάται πως έτσι το δημόσιο χρέος θα συμπιεστεί κατά 2,3%
Η νέα οδηγία της ΕΕ θα φέρει τα πάνω-κάτω στον υπολογισμό του ΑΕΠ. Θα συμπεριλαμβάνονται κλάδοι της οικονομίας όπως η πορνεία και οι επενδύσεις στην ανάπτυξη. Υπολογίζεται ότι το δημόσιο χρέος θα συμπιεστεί κατά 2,3%.
Η πορνεία, ως οικονομικό κλάδος
Προσπάθειες δραστικής παραποίησης των στατιστικών στοιχείων στην ευρωζώνη έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν. Η Ελλάδα το 2006, πριν δηλαδή το ξέσπασμα της κρίσης χρέους, προσπάθησε να αυξήσει κατά 25% το ΑΕΠ, με το να υπολογίσει και την παραοικονομία. Η ΕΕ το απέρριψε και τελικά η αναθεώρηση του ΑΕΠ δεν ξεπέρασε το 9,6%. Μόνο και μόνο αυτό το περιστατικό αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πόσο καίριας σημασίας είναι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των στατιστικών στοιχείων.

Νέα ένταση στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας

Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι εξουδετέρωσαν ρωσικό εξοπλισμό που πέρασε τα σύνορα τη νύχτα - Ότι επιτέθηκαν στο κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια τους κατηγορούν οι Ρώσοι.
Νέα εστία έντασης σήμερα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με αφορμή την ανθρωπιστική βοήθεια που θέλουν να περάσουν οι Ρώσοι. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν δήλωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής πως είχε πληροφορίες ότι ρωσικός εξοπλισμός πέρασε τα σύνορα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το απόγευμα της Παρασκευής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο ίδιος δήλωσε πως ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε και εξουδετέρωσε μέρος του εξοπλισμού αυτού.

Πρωτοφανές έγκλημα πάθους και αυτοκτονία στην Εγνατία Oδό-Αφησαν δύο παιδιά ορφανά

Ο 46χρονος άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα τη 42χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε .
Σε ζευγάρι Θεσσαλονικέων, γονείς δύο παιδιών, ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Ξυλούπολης. Η έρευνα της Αστυνομίας έδειξε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και αυτοκτονία.

Ο 46χρονος άνδρας, που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, πυροβόλησε με καραμπίνα τη 42χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
Ήθη και έθιμα από όλη τη χώρα για μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης.
Η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη με την γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, μία γιορτή που θεωρείται από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης.
Ελεούσα, Μεγαλόχαρη, Γερόντισσα, Βρεφοκρατούσα, Φανερωμένη, είναι μερικά από τα πολλά προσωνύμια της Παναγίας, αλλά ακόμα περισσότερα είναι τα ήθη και τα έθιμα για την γιορτή της τον Δεκαπενταύγουστο.
Εκκλησίες και μοναστήρια της Θεοτόκου ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους επισκέπτες που την περίοδο αυτή κάνουν τις διακοπές τους. Οι ντόπιοι κάτοικοι ετοιμάζουν πανηγύρια για την γιορτή της Παναγίας δείχνοντας έτσι με το δικό τους τρόπο τον σεβασμό τους προς το πρόσωπό της.