Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ρωσία προς Τουρκία: «Στέλνω πεζοναύτες & στόλο στη Συρία εάν δεν πάψουν οι προκλήσεις»


Κυριολεκτικά στο παρά ένα αποφεύχθηκε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της ρωσο-τουρκικής κρίσης με επίκεντρο τη Συρία. Πιο συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου, στην κορύφωση δηλαδή της κρίσης Ρωσίας Τουρκίας και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ΝΑΤΟ στο defencenet.gr  δύο ρωσικά αρματαγωγά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έμφορτα  με τουλάχιστον δύο τάγματα πεζοναυτών αλλά  και τροχοφόρο υλικό που απαρτιζόταν από ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ και συστήματα SHORADS, μαζί με ένα αντιτορπιλικό και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης  έλαβαν εντολή από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης να αποπλεύσουν άμεσα για τη Συρία.

Ποια Τουρκία;Η τρόϊκα κόβει στα δύο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την εκκένωση νησιών!!!

Αποστρατικοποίηση, αλλά και αποστέρηση των δικαιωμάτων (π.χ. υφαλοκρηπίδα) που απορρέουν από την ύπαρξη κατοικημένων νησιών, συνιστά, μεταξύ άλλων η πρόταση του Πολ Τόμσεν επικεφαλή της τρόϊκα για την εκκένωση των  ελληνικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 ατόμων και μεταφοράς τους σε μεγαλύτερα νησιά, για να υπάρξουν "οικονομίες κλίμακος" σε ιατρικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευσης στην ακτοπλοϊα κλπ.

Επίσκεψη Νταβούτογλου. Η Τουρκία των «μηδενικών φίλων»

Του  Κίμων Γεωργακάκη, 
Πολιτικού Επιστήμων
 
Όντας «στριμωγμένος» απ’ όλες τις πλευρές, ήρθε στην Ελλάδα ο κ. Νταβούτογλου, μήπως και ξεκουραστεί λιγάκι. Η πολιτική των δήθεν μηδενικών προβλημάτων έχει καταλήξει σε «πολιτική μηδενικών φίλων».
Η Τουρκία προσπάθησε, με βάση μια διαστρεβλωμένη ιστορία με την βοήθεια ιστορικών ( δυστυχώς και από την Ελλάδα) αλλά και ταινιών ή σίριαλ, να συστηθεί στον κόσμο ως μία χώρα με τεράστιο ιστορικό βάθος και ευγενή πολιτισμό, προκειμένου να προωθήσει γεωπολιτικές επιδιώξεις. Ευτυχώς όμως κάποιοι λαοί δεν έχουν ξεχάσει. Έτσι η πολιτιστική διπλωματία των Τούρκων δείχνει να καταρρέει.

Η πολιτική δράση θα μας … ζεστάνει τούτο τον χειμώνα.

Του Νίκου Καραβαζάκη

Γεγονότα των τελευταίων ημερών:

  • ήλθε, είδε και απήλθε η Μέρκελ
  • ήλθε και απείλησε ο Νταβούτογλου
  • απεχώρησε η ΦΑΓΕ και αποχωρεί η 3Ε
  • οι τραπεζίτες δεν πληρώνουν στο ελληνικό δημόσιο οφειλόμενους τόκους από δανεικά του Αλογοσκούφη
  • στις άμαζες και υποτονικές κομματικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα “παρήλασαν” επιδεικτικά τα νέα θηριώδη οχήματα κατεωνισμού διαδηλωτών.

Ματαίωσαν την παράσταση «Corpus Christi»

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης έξω από το θέατρο «Χυτήριο», στην Ιερά Οδό, όπου περίπου 100 μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρήθηκαν για την παράσταση «Corpus Christi».

Από τη Χρυσή Αυγή στο σημείο βρέθηκαν οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Χρήστος Παππάς.

Η Ιερά Οδός έκλεισε και στα δύο ρεύματα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να αποτρέψουν την εισβολή των συγκεντρωμένων στο θέατρο.

Βενιζέλος: «Πιθανόν να αλλοιώθηκε η λίστα Λαγκάρντ»

Τη δική του απάντηση στην «ύποπτη» διαδρομή της «λίστας Λαγκάρντ» έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την εξάωρη ακρόασή του, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ειδικότερα, κατά την αρχική του μακροσκελή τοποθέτηση, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι το υλικό είναι παράνομο, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό, ενώ επισήμανε ότι η «εκ του πλαγίου εκμετάλλευσή του θα δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας με τη Γαλλία, αλλά και την Ελβετία, με την οποία επιχειρούμε να συνάψουμε διμερή συμφωνία για τη φορολογία καταθέσεων».

Τραγωδία στην άσφαλτο με ένα παιδί 10 ετών νεκρό!

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Παρασκευής ένα δεκάχρονο αγοράκι, που επέβαινε στο ΙΧ το οποίο οδηγούσε η μητέρα του, στη σύγκρουση με σχολικό λεωφορείο των εκπαιδευτηρίων Αναγέννηση-Αντωνόπουλου στη Νέα Κηφισιά.

Το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου, σύμφωνα με την Τροχαία, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ!!!

Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον μακροχρόνιο ρόλο της στην ένωση της ηπείρου, ανακοίνωσε σήμερα η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ.

Το βραβείο αυτό θεωρείται ηθική υποστήριξη προς την ΕΕ η οποία αγωνίζεται να επιλύσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει.

Η Επιτροπή εξήρε την 27μελή ΕΕ για την ανοικοδόμηση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και για το ρόλο της στην εδραίωση της σταθερότητας σε πρώην κομμουνιστικές χώρες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.

Νέα σύγκρουση Σόιμπλε - Λαγκάρντ λόγω… Ελλάδας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συγκρούστηκε σήμερα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μία ημέρα αφού εκείνη τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρονοδιαγράμματος για να θέσει η Ελλάδα υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της.

«Δεν θα έπρεπε να κάνουμε υποθέσεις» σχετικά με ένα τέτοιο αίτημα ωσότου γίνει γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης των πιστωτών της Ελλάδας, της "τρόικας" (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), δήλωσε ο Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας λάμβανε μέρος σε μια συζήτηση μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ στη γενική συνέλευση του ΔΝΤ, η οποία διεξάγεται στο Τόκιο.

Π. Καμμένος: Ζητώ την παραίτηση του κ. Στουρνάρα

Με τη φράση ότι «η ανοησία ενός οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου δεν εκφράζει την ελληνική πολιτική», ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης εμμέσως παραδέχτηκε από το βήμα της Βουλής ότι πράγματι τέθηκε από την τρόικα θέμα εκκένωσης των ελληνικών νησιών που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους.

«Η ανοησία ενός οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου δεν εκφράζει την ελληνική πολιτική. Την πολιτική για το Αιγαίο την εκφράζει η κυβέρνηση αξιόπιστα και μαχητικά και να είστε βέβαιοι ότι και στην πράξη αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί από τον Αντώνη Σαμάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Μικρή άνοδο παρουσιάζει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή άνοδο παρουσιάζει μέχρι τις 13:01 της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 115,19 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,43%. Ο Δείκτης FTSE/CySΕ 20 τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 44,99 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,54%.

Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €405.755.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινούνται οι δείκτες των Επενδυτικών σε ποσοστό 1,21%, των Τραπεζών σε ποσοστό 0,56%, και της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,53%.

Ανοδικές "ανάσες" στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr
 

Ανοδικά αντιδρούν την Παρασκευή μετοχές και δείκτες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τις χθεσινές απώλειες.

Με κέρδη διαπραγματεύεται το σύνολο των τίτλων του FTSE20, ενώ κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών ο δείκτης των τραπεζών εμφανίζεται ενισχυμένος έως και 4,9%.

Μετά από δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις και αφού «άγγιξε» χθες το επίπεδο των 780 μονάδων, ο ΓΔ ανακάμπτει σήμερα σε ποσοστό που έφτασε νωρίτερα το 3,42%, πάνω από τις 820 μονάδες.