Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Το σπήλαιο του Πλάτωνος στον 21ο αιώνα και το Μatrix

Μέσα από αυτό το διαχρονικό μύθο θα δούμε σε ...ποιο βαθμό η φύση μας είναι φωτισμένη, αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνουμε τι ετοιμάζουν πίσω από την πλάτη μας οι σύγχρονοι «θαυματοποιοί» του 21ου αιώνα.

Ο Σωκράτης μέσα από την αλληγορία του σπηλαίου, οδηγεί τον Γλαυκώνα να καταλάβει την επίδραση της παιδείας ή της απαιδευσίας πάνω στην ανθρώπινη φύση.

Ας τους ακολουθήσουμε κι εμείς στην περιπέτεια τους.

Μα πάλι βρέχει τη μέρα που ο κόσμος κάνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας;;; Πόσες φορές έχει συμβεί αυτό;;;

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, παρά την βροχή προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κυρήξει όλα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αλλά βρε παιδί μου πως γίνεται ΚΑΘΕ φορά που ο κόσμος θέλει να κατέβει στους δρόμους να
ρίχνει καρέκλες;
Απίστευτο ε;;;
 Συμπτώσεις που παύουν να είναι συμπτώσεις από τη στιγμή που επαναλαμβάνονται συνεχώς.

Financial Times: Η Γερμανία είναι «βαρίδι» στον πλανήτη

  ''Η καταστροφική λιτότητα που επιβάλλει η Γερμανία έχει ως συνέπεια συνολικές απώλειες παραγωγής που αντιστοιχούν στο 18% του ετήσιου ΑΕΠ της Ελλάδας, πολύ υψηλή ανεργία και αύξηση του χρέους'' εκτιμούν οι Financial Times.

Γιατί η Γερμανία είναι «βαρίδι» στον πλανήτη
H κριτική που πονάει είναι πιθανότατα δίκαιη. Κι αυτό ίσως εξηγεί την οργή του Βερολίνου την περασμένη εβδομάδα για την κριτική που έκανε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στο τεράστιο και καλά φυλαγμένο εμπορικό του πλεόνασμα.

Bill Cooper - Τον δολοφόνησαν γιατί τους ξεσκέπασε! (Βίντεο)

http://extraordinaryintelligence.com/wp-content/uploads/2010/09/William_Milton_Cooper_.jpgΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ!!!ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ!!!ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!!!

ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΤΟ
ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΗ!!!ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΑ!!!

Η ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει και δεν έχει επαναστατήσει ο λαός ενάντια σ’ αυτό το καθεστώς.

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τις ιδεολογικές αρτηριοσκληρώσεις, τον ραγιαδισμό και την αδυναμία αντίδρασης. Μήπως υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος που η όποια “επανάσταση” εντός κι εκτός εισαγωγικών  δεν είναι θελκτική για τις μάζες;



Οι επαναστάσεις σε όλη την ανθρώπινη ιστορία γίνονταν για τους εξής λόγους:

Η Γρίπη των Χημικών Αεροψεκασμών: Σας Έπιασε ή Οχι Ακόμα;(Βίντεο)

Μετάφραση: Αφύπνιση συνείδησης από το missiongalacticfreedom

Είσαι άρρωστος. Η μύτη σου τρέχει. Το σώμα σου πονάει, Ιδρώνεις, βήχεις, φτερνίζεσαι και δεν έχεις την ενέργεια να σηκωθείς απ’το κρεβάτι σου.

Δεν έχεις γρίπη. Είναι συνωμοσία, απ’ ότι λέει ο Δρ. Λέν Χόρογουιτς. Η γνώμη του δεν είναι βασισμένη σε Θεωρίες Συνωμοσίας, αλλά σε Δεδομένα της Συνωμοσίας.

Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, ο Χόρογουτις έχει γίνει η πιο αμφιλεγόμενη ιατρική αρχή. Εκπαιδεύτηκε ως πανεπιστημιακός ερευνητής, και τώρα στα 48 του χρόνια, ο Χόρογουιτς χρεώνει πως στοιχεία της Αμερικανικής Κυβέρνησης συνωμοτούν με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες για να αρρωστήσουν μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού.

Για φοροδιαφυγή ύψους τριών εκατ. ευρώ ελέγχεται το ζεύγος Παπαντωνίου

H εισαγγελέας ζητά να ασκηθεί δίωξη για πλημμέλημα στον Γιάννο και για κακούργημα στη σύζυγό του Ρούλα Κουράκου για το ποσό του 1,333 εκατ.ευρώ της λίστας Λαγκάρντ - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από φορολογικό έλεγχο για το διάστημα 2000-2010.Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος, ζητά η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου με αίτημά της προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου.

Προς συμφωνία για μερική άρση πλειστηριασμών

Πέπλος προστασίας για τους φτωχούς και συνεπείς δανειολήπτες - Ποιες αλλαγές έρχονται στις επαγγελματικές μισθώσεις.Προστασία από πλειστηριασμούς μόνο για φτωχούς και … «συνεργάσιμους» δανειολήπτες σχεδιάζουν κυβέρνηση και Τρόικα. Μετά από δύο ώρες διαπραγματεύσεων του Κωστή Χατζηδάκη με τους κυρίους Τόμσεν και Μορς (ο κ.Μαζούχ έλειπε πάλι …για δουλειές) Τρόικα και υπουργείο Ανάπτυξης κατέληξαν σε συμφωνία ότι δεν θα θιγούν από τις ανατροπές στο καθεστώς προστασίας οι οικονομικά αδύναμοι που πλήττονται από την κρίση.

Ανοιχτό αφήνει το ΔΝΤ το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

«Θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τζέρι Ράις - Δεν σχολίασε, ούτε και διέψευσε τις «νουθεσίες« Τόμσεν προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπ. Οικονομικών.
Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων άφησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Πέμπτη.

Ο κ. Ράις αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά ούτε και διέψευσε τις πληροφορίες που δημοσίευσε το Βήμα την Πέμπτη ότι ο Πολ Τόμσεν απευθυνόμενος σε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τους είπε «μη λέτε ότι δε θα πάρετε μέτρα, γιατί θα τα πάρετε».

Πρόταση μομφής στην κυβέρνηση απ' τον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ!

Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ ο Αλ.Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής: «Δεν έχετε κοινωνικό έρεισμα και λαϊκή νομιμοποίηση» - «Η καταστροφική πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα», επισήμανε και ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής - Αύριο στις 12 ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση - Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ψηφοφορία.

«Η κυβέρνηση εξαπάτησε το λαό», κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

Πέρασαν... χειροπέδες στην ΕΡΤ! (ΦΩΤΟ)

Κι όμως, η φράση είναι πέρα για πέρα κυριολεκτική. Γιατί κάποιοι, πέρασαν... χειροπέδες σε μια πλαϊνή πόρτα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Ίσως για να μη φύγει, ποιος ξέρει;

Η εισβολή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ακολούθησε η εκκένωση του κτιρίου.

Και οι πόρτες έκλεισαν. Μόνο που όποιος έβαλε τις αλυσίδες, σκέφτηκε να... περάσει και ένα ζευγάρι χειροπέδες, έτσι για σιγουριά. Μη φύγει το κτίριο μάλλον. Γιατί πια, κανείς άλλος δεν έμεινε...

Με τα όπλα στα χέρια ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κατέλαβαν την ΕΡΤ(Βίντεο)

Περίπου από τις 04.20 τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις με τα όπλα στα χέρια εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση ανακατάληψης το ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή από τους εργαζόμενους που βρίσκονται εκεί από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας επιχείρησης.
Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με όπλα, μπήκαν και συνέλαβαν όποιον αντιστεκόταν.
Την ώρα που μίλαγε ο εκφωνητής της ΕΡΑ, οι αστυνομικοί του είπαν να σταματήσει και να αποχωρήσει άμεσα.και η εκπομπή διεκόπη ενώ ήταν στον «αέρα».

Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε επιβεβαιώνουν οι Ελβετοί επιστήμονες


Λωζάννη, Ελβετία: «Δεν απορροφάς ποσότητα πολωνίου τυχαία ή εκούσια, δεν είναι κάτι που εμφανίζεται έτσι απλά στο περιβάλλον», δήλωσαν οι Ελβετοί ειδικοί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Λωζάννη επί του πορίσματός τους για τα αίτια θανάτου του Γιασέρ Αραφάτ. Οι επιστήμονες εντόπισαν στοιχεία που συνηγορούν στην εκδοχή της δηλητηρίασης του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων, αν και δεν μπορούν να πουν μετά βεβαιότητας ότι το πολώνιο ευθύνεται τελικά για το θάνατό του.

"Ξεθωριάζει" το αρχικό momentum στην Wall Street

Dow15.690,43-56,45 -0,36%  



  Nasdaq3.931,95-7,91 -0,20%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πρόσκαιρος αποδείχτηκε ο αρχικός ενθουσιασμός της Wall Street για την απόφαση-έκπληξη της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια. Στο μεταξύ, τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να προσφέρουν γόνιμο έδαφος στις ανησυχίες για ταχύτερη της αναμενόμενης επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed αν και κάποια αδύναμα στοιχεία στο ΑΕΠ στηρίζουν επίσης τις προσδοκίες για διατήρηση των μέτρων στήριξης έως το Μάρτιο.

Με τις αγορές να κινούνται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι σημαντικό για να γίνει μερική αποκόμιση κερδών. Όπως και στις χθεσινές συναλλαγές, το μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται ο Nasdaq με τους συνήθεις υπόπτους -όπως οι Tesla, Netflix, Amazon, Priceline- να πρωταγωνιστούν στις απώλειες.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στο χρηματιστηριακό ντεμπούτο του Twitter που τιμολόγησε την αρχική δημόσια εγγραφή του στα 26 δολάρια. Η μετοχή άνοιξε στα 45,1 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, 73% υψηλότερα από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς. Η μετοχή διαπραγματεύεται με το σύμβολο “TWTR.”

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 41,10 μονάδες (-0,26%) και βρίσκεται στις 15.705,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 42,20 μονάδων (-1,07%) φτάνοντας τις 3.889,70 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 9,70 μονάδων (-0,55%) και βρίσκεται στις 1.760,70 μονάδες.

Άλμα ανόδου 7,44% στο Χρηματιστήριο Κύπρου-Στις 122,49 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Σημαντική άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε σημαντική αύξηση σε ποσοστό 7,44% κλείνοντας στις 122,49 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ενισχύθηκε σε ποσοστό 13,03% κλείνοντας στις 58,56 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα €622.983,63.

Ευχάριστη έκπληξη για το Χρηματιστήριο η απόφαση της ΕΚΤ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Ενισχυμένος έκλεισε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, στο κλίμα που διαμόρφωσε -κυρίως- η αιφνιδιαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση επιτοκίου, αλλά και η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από «μεγάλες» εισηγμένες όπως οι ΟΤΕ και Coca-Cola HBC.

Και όλα αυτά, εν αναμονή της ανακοίνωσης της MSCI σχετικά με τις μετοχές που θα διαμορφώσουν τον δείκτη MSCI Greece Emerging Markets.