Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Guardian:Η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει

«Η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει», γράφει ο Guardian σε σημερινό δημοσίευμα, αναφέροντας τις Πρωτοχρονιάτικες δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ, ότι «η οικονομική κρίση απέχει πολύ από το τέλος της».
«Το 2013, θα είναι μία κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα, μέσα στην οποία θα καθοριστεί αν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη», υποστηρίζει ο Guardian, τονίζοντας ότι «οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ελλάδας».
Όπως γράφει ο Guardian, «έπειτα από πέντε συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης, υποδέχεται το 2013 με την ανεργία να αγγίζει το 26% και έναν στους τρεις πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Μεγάλες ανατροπές στις φετινές Πανελλαδικές

Ανατροπές για πάνω από 100 χιλιάδες υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς από το νέο μηχανογραφικό δελτίο θα «κοπούν» δεκάδες τμήματα, ενώ επανέρχεται και η βαθμολογική βάση του 10.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το «Εθνος», ορισμένες σχολές δεν θα δεχθούν εισακτέους, όπως οι Αστυνομικές, ενώ για τις στρατιωτικές έχει ανακοινωθεί ήδη «ψαλίδι» 30% στις θέσεις των εισακτέων. Η διαδικασία για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν μέχρι τον Φλεβάρη τα τμήματα που θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Η λίστα Λαγκάρντ απειλεί την κυβέρνηση

Η λίστα Λαγκάρντ απειλεί την κυβέρνηση
Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις εξελίξεις και τις ενδεχόμενες ευθύνες Βενιζέλου -  Γιατί η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες Τριγμούς στην κυβερνητική συνεργασία προκαλεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με τη σύγκρουση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να κορυφώνεται.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός, καθώς η οικονομία έχει βγει πλέον από το κάδρο και στο επίκεντρο των εξελίξεων είναι η περιβόητη λίστα η οποία απειλεί να «γκρεμίσει» τη συνοχή της κυβέρνησης.

ΚΕΕΛΠΝΟ: 30 φορές πιο βλαβερά τα τζάκια

ΚΕΕΛΠΝΟ: 30 φορές πιο βλαβερά τα τζάκια
Η ακρίβεια που έχει οδηγήσει τους πολίτες στην αναζήτηση φθηνότερων λύσεων θέρμανσης θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους .
Η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου επανέφερε στη «μόδα» τα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Ωστόσο, αν εξαιρέσει κανείς το ρομαντικό της υπόθεσης, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ότι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα.

Πώς θα φορολογηθούν τα χωράφια και τα ακίνητα εκτός σχεδίου

Πώς θα φορολογηθούν τα χωράφια και τα ακίνητα εκτός σχεδίου
Θα πληρώσουν φόρο ακόμα και όσοι έχουν στο όνομα τους έστω και ένα χωράφι -  Βαριά πρόστιμα σε όσους υποβάλουν ανακριβή δήλωση
«Ραβασάκια» σε εκατομμύρια φορολογούμενους με ακίνητα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, ετοιμάζεται να στείλει με το «καλημέρα» του νέου έτους το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για περιουσίες που μέχρι σήμερα εξαιρούνται από τις αντικειμενικές αξίες αλλά εντός του 2013 αφενός θα ενταχθούν στο σύστημα και αφετέρου θα επιβαρυνθούν με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Να εντοπίσει 45 χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΑΕΕ μέχρι την Παρασκευή θέλει ο Βρούτσης

Έπειτα από δύο ολόκληρους μήνες, στη διαδικασία της απογραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) έχουν λάβει μέρος μόνο 305 χιλιάδες από τους συνολικά 350 χιλιάδες δικαιούχους του ΟΑΕΕ.

Η «απροθυμία» των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ να απογραφούν έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο υπουργείο Εργασίας.
Ενδεικτική του κλίματος είναι η οργισμένη δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος τόνισε: «Μέχρι σήμερα από τους 350.000 συνταξιούχους, δεν έχουν απογραφεί περίπου οι 45.000!».

Ο Ομπάμα γλίτωσε τον «δημοσιονομικό γκρεμό»

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε πριν από λίγες ώρες, με την θετική ψήφο και της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον νόμο, προϊόν συμβιβασμού, ο οποίος απέτρεψε το άνοιγμα του δημοσιονομικού γκρεμού, που θα σήμαινε την αυτόματη εφαρμογή μέτρων λιτότητας και θα απειλούσε με ύφεση την αμερικανική οικονομία. Η εξέλιξη αποτελεί νίκη για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, καθώς δύο μήνες μετά την επανεκλογή του πέτυχε αυτό που επεδίωκε από καιρό: την κατάργηση των φορολογικών δώρων που η κυβέρνηση Μπους είχε προσφέρει προς τους πλουσιότερους των αμερικανών φορολογουμένων.

Την παραίτησή της από το ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε η Ελένη Παπακωνσταντίνου

Την παραίτησή της από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων υπέβαλε η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή της η κυρία Παπακωνσταντίνου αναφέρει πως τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων.

Στα άκρα η κόντρα Χρυσόστομου-Χριστόφια

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Ντροπή της κυβέρνησης

Η απουσία υπουργών «σημάδεψε» την πανηγυρική δοξολογία για την πρώτη του νέου έτους που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, προϊσταμένου του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Στη δοξολογία παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων, της Αστυνομίας και του Στρατού.
Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «έλαμψαν δια της απουσίας τους» και έκανε λόγο για «ντροπή της κυβέρνησης».
Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η Κύπρος θα εξέλθει της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία βρέθηκε και δεν θα υπάρχουν πολίτες που να πεινούν.

Στην Κύπρο στις 11 Ιανουαρίου η Μέρκελ για το συνέδριο του ΕΛΚ

Λευκωσία: Στην Κύπρο θα βρίσκεται στις 11 Ιανουαρίου η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υπό την ιδιότητά της ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU).
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η κ. Μέρκελ θα βρίσκεται για λίγες μόνο ώρες στη Λεμεσό για να παρευρεθεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που διοργανώνει ο ΔΗΣΥ.
 ΠΗΓΗ philenews

ΧΑΚ:Ανοδικές τάσεις στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση του 2013

Λευκωσία: Με το «δεξί» φαίνεται να εισέρχεται η κυπριακή χρηματαγορά στο 2013, με το Γενικό Δείκτη στις 13:04 να βρίσκεται στις 119,33 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 3,89%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 46,17 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 3,99%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται μέχρι αυτή την ώρα στις 144.795 ευρώ.

Προς νέα υψηλά 15 μηνών ο ΓΔ του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας «διεκδικεί» στην πρώτη συνεδρίαση του 2013 νέα υψηλά 15 μηνών.

Ανοδικά έως 6,02% κινείται ο δείκτης των τραπεζών, ενώ σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται το σύνολο των τίτλων του FTSE25, στη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν τα κέρδη άνω του 6% των MIG, ΕΤΕ, Intralot, και ΟΤΕ.