Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Την παραίτησή της από το ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε η Ελένη Παπακωνσταντίνου

Την παραίτησή της από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων υπέβαλε η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή της η κυρία Παπακωνσταντίνου αναφέρει πως τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων.


Στην ίδια επιστολή, η οποία έχει αποσταλεί προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκη Αθανασόπουλο, η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών υποστηρίζει ότι παραιτείται από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην λειτουργία του Ταμείου.

Επισήμως ωστόσο η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την «εξαφάνιση» του ονόματος και του λογαριασμού που διατηρούσε το 2007 στην τράπεζα της Ελβετίας όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο εξάδελφός της Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος και παρέλαβε την λίστα Λαγκάρντ από τις γαλλικές αρχές.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το ποιος διόρισε την κυρία Παπακωνσταντίνου στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Πολλοί θεωρούν ότι το «κύκλωμα» του κ. Παπακωνσταντίνου, που ακόμη ζει και βασιλεύει στο υπουργείο Οικονομικών, είχε προωθήσει την εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει το «ξήλωμα» όλων των ανθρώπων που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του κ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών.

Η κυρία Παπακωνσταντίνου, είχε τοποθετηθεί στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου στις 20 Σεπτεμβρίου, ως νομική σύμβουλος.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου