Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ -Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας

Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας

  Αὐτά ὅλα, πού βλέπουμε στόν παραπάνω χάρτη, τά γνωρίζαμε;
Μήπως εἶναι ξεχασμένα καί θαμμένα τόσο βαθειά, πού εἶναι ἀδύνατον νά τά ἀνασύρουμε στήν μνήμη μας;

Περιέγραψε το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης ο Διόδωρος ο Σικελιώτης;ΜΙΑ "ΑΙΡΕΤΙΚΗ" ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ

Μετα την μαρυρία του Παυσανία περί ταφής του Μ.Αλέξανδρου σύμφωνα με το "Μακεδονικό νόμο" αλλά και της ύπαρξης του μονογράμματος Α στις φωτό του ταφικού μνημείου,προκλήθηκαν ερωτήματα κατά πόσο είναι δυνατόν ο Βασιλεύς των βασιλέων να αναπαύεται στην Αμφίπολη.
 
Και όμως ίσως να υπάρχει μια ακόμα μαρτυρία αυτή τη φορά του Διόδωρου του Σικελιώτη ο οποίος φέρεται να κάνει την περιγραφή του τάφου της Αμφίπολης
 

ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΡΙΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αμφίπολη - Το χρονικό της ταρίχευσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Και επίσημα τέλος στα σενάρια που θέλουν το Μέγα Αλέξανδρο να έχει ταφεί στο μνημείο της Αμφίπολης, έβαλε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία υποστηρίζει ότι ο σκελετός που βρέθηκε στην Αμφίπολης δεν παρουσιάζει ίχνη ταρίχευσης.
Η κ. Μενδώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα το Σάββατο (22/11) για την εξέλιξη των ερευνών, είπε ότι ο σκελετός που βρέθηκε δεν είναι ταριχευμένος.
Τόνισε επίσης ότι οστά του σκελετού βρέθηκαν τόσο μέσα στο όρυγμα, όσο και έξω από αυτό, γεγονός που εξετάζεται με ενδιαφέρον από τους ειδικούς.

National Geographic: Η Αμφίπολη είναι το ελληνικό «Game of Thrones»

Σε άρθρο για την οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το site του γνωστού περιοδικού υπογραμμίζει: «Μία δυναστεία, που ήταν βουτηγμένη στην ίντριγκα, τη συνωμοσία, την αιματοχυσία, όπως οι Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά»
Μπορεί οι σπουδαίες ανακαλύψεις των αρχαιολόγων στον τάφο της Αμφίπολης να συνεχίζουν να προκαλούν αγωνία γύρω από το μυστήριο με την ταυτότητα του νεκρού, όμως, σύμφωνα με το National Geographic, ο γρίφος του ταφικού μνημείου αποτελεί το ελληνικό “Game of Thrones”.

Η Αμερική στο χάος, «φλέγεται» το Φέργκιουσον Πυροβολισμοί, βανδαλισμοί και χάος στο Μιζούρι για τον αστυνομικό που σκότωσε τον 18χρονο(Βίντεο)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία του Μιζούρι μετά την αθώωση του αστυνομικού που είχε σκοτώσει άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό - CNN: Η χώρα είναι χωρισμένη σε μαύρους και τους λευκούς - Χίλιες ακόμη περιοχές μπορεί να γίνουν σαν το Φέργκιουσον - Σε 61 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Σεντ Λούις
Αναζωπυρώνεται το φυλετικό μίσος στις ΗΠΑ με τις  αμερικανικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός «πολέμου» καθώς η κατάσταση είναι χαοτική στο Μιζούρι και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις με κτίρια να φλέγονται, άλλα να λεηλατούνται και τους πολίτες να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην άδικη, όπως έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν, δικαστική απόφαση που αθώωσε τον αστυνομικό από τα πυρά του οποίου έπεσε νεκρός ο αφροαμερικανός, Μάικλ Μπράουν.

Σκόπια: Ο Όμηρος έγραψε την Ιλιάδα και Οδύσσεια στην …«μακεδονική» γλώσσα (και…ζήτω η τρέλα..)


«Η αλήθεια για τη Μακεδονία βάσει τεκμηρίωσης»

«Ιστορικά είναι γνωστό, ότι οι νικητές γράφουν την ιστορία μας», γράφει σλαβικό δημοσίευμα του ‘Sky’ της Οχρίδας, «είναι επίσης γνωστό ότι ένας ταξιδιώτης- συγγραφέας εντοπίζει ίχνη που δεν μπορούν να διαγραφούν και όπως λέει μια παλιά λατινική παροιμία ‘μόνο ο γραπτός λόγος αφήνει τα ίχνη του’», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:


«Η χώρα μας (Σκόπια) είναι μια βιβλική χώρα, αλλά έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές από τις κατακτήσεις. Και αυτό εξηγείται από τον απλούστατο λόγο ότι στο κομμάτι αυτό της γης, αλλάζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλάζουν όλα τα ιστορικά γεγονότα και μας επιβάλλουν μια άλλη ιστορία.
Στο δημοσίευμα για να μην μακρηγορούμε, εκθειάζει ένα βιβλίο που εκδόθηκε στο Βελιγράδι το 1992 για την ιστορία της «Μακεδονικής» Αρχιεπισκοπής από έναν ‘οδοιπόρο’ και ‘ερευνητή’ και έχει τον τίτλο «Η αλήθεια για τη Μακεδονία (νοτιοσλαβία), βάσει τεκμηρίωσης».

Απαγορεύεται στην Ελλάδα η βαριά βιομηχανία. Δεν δίνουν άδεια στο Ελληνικό αυτοκίνητο PONY

To Pony κόλλησε στη γραφειοκρατία – Χάνονται 2.800 νέες θέσεις εργασίας
Η NΑΜCO με τις δυνατότητες που διαθέτει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να παράγει ανάμεσα στα 6.000 και 8.000 αυτοκίνητα.Η κατασκευάστρια εταιρεία του περίφημου Pony θα δημιουργούσε 2.800 νέες θέσεις εργασίας όμως η ελληνική γραφειοκρατία όμως στέκεται εμπόδιο.

H εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων NAMCO δεν είναι άγνωστη. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια εταιρεία από τη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ψυχή της οποίας είναι ο Πέτρος Κοντογούρης.
Θα ήταν σε θέση να ξεκινήσουν αμέσως με την παραγωγή και να δημιουργήσουν 2.800 νέες θέσεις εργασίας. Η ελληνική γραφειοκρατία όμως στέκεται εμπόδιο

Όταν πρόκειται να γίνει σεισμός… τα ζώα μας προειδοποιούν! Αυτά είναι τα σημάδια που μας δείχνουν…


ZWASEISMOS

Για μια εβδομάδα ο σκύλος μου έκλαιγε δίχως λόγο και αιτία. Ώσπου πριν λίγα 24ωρα… ταρακουνηθήκαμε όλοι για τα καλά.



Οι αλλαγές τις συμπεριφοράς των ζώων όταν έρχεται σεισμός, παρατηρούνται λίγα λεπτά πριν από τον σεισμό (από 2 έως και 5 λεπτά νωρίτερα) με εξαίρεση τα κουνούπια και τα έντομα που μπορεί να παρατηρηθεί η αλλαγή πολλές ώρες νωρίτερα, όπως αναφέρει και το pinkgouinos.gr

– Τα Τζιτζίκια (όταν είναι καλοκαίρι) σταματούν ξαφνικά να τραγουδούν.

– Τα Κουνούπια (όταν είναι καλοκαίρι) δεν τσιμπούν.