Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Αυτή είναι η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού - ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Από το dete.gr

Aυτή είναι η νέα βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού! 

Η Όλγα Κατσάρα  μόλις 19 ετών. Οι  άνθρωποι του Καρναβαλικού Οργανισμού την επέλεξαν ανάμεσα σε 15 κορίτσια!

Η Όλγα Κατσάρα  λατρεύει τον χορό, ασχολείται με το latin dance και έχει όνειρο  να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό, ενώ όσοι την έχουν δει να χορεύει την έχουν θαυμάσει για το ταμπεραμέντο της και τον ρυθμό της.

Το patrasevents.ge βρήκε και φέτος πρώτο το όνομα της  νέας βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού,

Nαυάγιο στα Σκόπια και ρήξη με Νίμιτς- ΥΠΕΞ Σκοπίων : «Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε μακεδονικά, είναι δικαίωμά μας»(Βίντεο)

Να τερματιστούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά και την αλυτρωτική δήλωση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ Ν.Ντιμιτρόφ καθώς ανέδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα της κυβέρνησης Ζ.Ζάεφ. Στόχος τους είναι να μας υφαρπάξουν την Μακεδονίας μας… Εκεί στο ΥΠΕΞ θέλουν να παραδόσουν την Μακεδονία μας; Να το δηλώσουν ξεκάθαρα.
Μετά την συνάντησή του με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ο Ντιμιτρόφ σκλήρυνε τη στάση του και επι της ουσίας «έβγαλε γλώσσα» στην Ελλάδα λέγοντας ότι δεν υπάρχουν και πολλά για να διαπραγματευθούν.

Συλλαλητήριο Αθήνα: Αυτοί θα μιλήσουν στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή(Βίντεο)

Συνέντευξη τύπου ενόψει του συλλαλητηρίου που μεταφέρεται αυτή την Κυριακή στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος έδωσαν σήμερα εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής, οι οποίοι θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα».
Οι διοργανωτές έκαναν την εκτίμηση ότι η συμμετοχή του κόσμου «προβλέπεται τουλάχιστον τριπλάσια από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», εξηγώντας ότι «πολλοί παμμακεδονικοί και εκκλησιαστικοί σύλλογοι τοποθετούν λεωφορεία για να διευκολύνουν τον κόσμο να πάρει μέρος».

Απίστευτες απειλές από σύμβουλο του Ερντογάν: «Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια» - Απάντηση ΥΠΕΞ: «Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο»(Βίντεο)

Γνωστός για τη σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα ο Γιγίτ Μπουλούτ εκτόξευσε ευθείες απειλές
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις προς την Ελλάδα και αυτή τη φορά μέσω του επικεφαλής των συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος απείλησε ευθέως τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς αλλά και κάθε αξιωματούχο.


Συγκεκριμένα ο Μπουλούτ εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στο θέμα των Ιμίων είπε: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό - Ο Γίγας Λαός του Μίκη

Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό
Του Ν. Λυγερού

Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό απαιτούν αλλαγές ουσίας σε επίπεδο εξουσίας αφού ήδη εμφανίστηκαν ρωγμές λόγω διαφορετικών απόψεων. Έτσι οι διαπραγματεύσεις που παρουσιαζόταν έως το ιστορικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ως εύκολες αφού αποτελούσαν ένα παράθυρο για την εύρεση μιας τολμηρής λύσης, χάρη στην αντίσταση του λαού και την αντεπίθεση του Ελληνισμού είναι πλέον δύσκολες και κρίσιμες. Διότι τώρα η τοποθέτηση των κομμάτων πάνω στο Σκοπιανό θα δείξει και τις θεμελιακές τους αξίες. Δεν μπορούν τώρα να κρυφτούν πίσω από μια επικοινωνιακή διπλωματία που αποδείχτηκε ότι δεν είχε βάθος. Διότι ό,τι και να ειπώθηκε ο Ελληνισμός δεν είναι σκοπιανός. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις αξίες της ιστορίας όσο ισχυρές και να είναι οι αυθαίρετες αρχές της εξουσίας. Το Σκοπιανό που έπρεπε να αναδείξει τη διπλωματία, έδειξε τα τρομερά όριά της όταν αυτή θέλει να καταπατήσει τη θέληση του λαού.

Χρονοστρατηγική και Εθνικός Χρόνος - Οι αξίες των κυπριακών εκλογών

Χρονοστρατηγική και Εθνικός Χρόνος
Του Ν. Λυγερού

Η εμβέλεια της Χρονοστρατηγικής δεν περιορίζεται σε μία χώρα αφού η κυρίαρχη δράση της είναι ο χρόνος. Όταν όμως υπάρχει στρατηγική σκέψη σε ένα Έθνος τότε αυτό εισχωρεί στον Εθνικό Χρόνο και λειτουργεί στο πλαίσιο της Χρονοστρατηγικής. Με αυτήν την έννοια υπάρχει τοπικά μια χωροχρονική ταύτιση όπου τα εργαλεία συμπίπτουν. Έτσι με αυτό το υπόβαθρο μπορούμε να εξετάσουμε διαφορετικά ζητήματα που έχουν εκ φύσης βάθος χρόνου. Απτά παραδείγματα είναι η απελευθέρωση της Ισπανίας, η Εικονομαχία, η Εθνική Επανάσταση, η πολιορκία του Χάνδακα, το Κυπριακό ή ακόμα και το Σκοπιανό. Διότι αναλύσεις οι οποίες δεν έχουν διαχρονικά

Ο εθνικός χρόνος - Τα έξυπνα παίγνια

Ο εθνικός χρόνος
Του Ν. Λυγερού


Ο εθνικός χρόνος ενώ είναι τόσο σημαντικός για μία χώρα σπάνια βρίσκεται στις συζητήσεις των πολιτικών που εξετάζουν πιο εύκολα το κομματικό πλαίσιο για να επιλέξουν τις δράσεις τους. Αυτό βέβαια δείχνει και την ελάχιστη εμβέλεια που έχουν επειδή τους λείπει η μεγάλη εικόνα. Η εξήγηση είναι απλή. Δεν απευθύνονται στον λαό αλλά στους ψηφοφόρους και αυτό τους επαρκεί, αφού φτάνει για την επανεκλογή τους. Έτσι ο εθνικός χρόνος εμφανίζεται μόνο στους πολιτικούς που έχουν στρατηγική σκέψη. Κι ένας από τους πιο πρόσφατους είναι ο Τάσσος Παπαδόπουλος, αφού εντός της θητείας του κατάφερε να πει όχι στο Σχέδιο Ανάν, να θεσπίσει την κυπριακή ΑΟΖ, να την οριοθετήσει με τον Λίβανο, να εντάξει την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη και να κάνει αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία. Πολλοί θα σκεφτούν κομματικά όμως και θα αναδείξουν το γεγονός ότι στις επόμενες