Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Αποκαλύφθηκε ελληνικό οχυρό του Ελληνοβακτριανού βασιλείου

Από το ellinondiktyo

Οι επιστήμονες από τη Ρωσία και το Ουζμπεκιστάν βρήκαν ένα ενοποιημένο σύστημα οχύρωσης στα βόρεια σύνορα της αρχαίας Βακτρίας του Ελληνοβακτριανού βασιλείου . Αυτή η χώρα υπήρχε στον 3ο αιώνα π.Χ. Το φρούριο που βρέθηκε ελέγχει τα σύνορα και προστατεύει τις οάσεις της Βακτρίας  από τις επιδρομές των νομάδων. 

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών οι επιστήμονες αποκάλυψαν την οχύρωση του φρουρίου, κατέγραψαν λεπτομερές αρχιτεκτονικό σχέδιο και συνέλεξαν πλούσιο αρχαιολογικό υλικό που υποδεικνύει την κατασκευή, τη ζωή και το θάνατο του φρουρίου ως αποτέλεσμα  επίθεσης.

Μπήκε στα χαλάσματα και βρήκε… σοβιετικό διαστημόπλοιο - Ο εγκαταλειμμένος σταθμός του Μπαϊκονούρ με το φιλόδοξο πρόγραμμα του παρελθόντος(Βίντεο)

Ξεχασμένο πια και με έντονα τα σημάδια του χρόνου, το φιλόδοξο σοβιετικό διαστημικό πρόγραμμα Buran ήταν κάποτε ο ακρογωνιαίος λίθος της ρωσικής διαστημικής περιπέτειας.
Ο 33χρονος μολδαβός δημοσιογράφος Andrei Ghilan απαθανάτισε την παλιά εγκατάσταση στο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν, πολύ κοντά στον ενεργό σταθμό. «Στο έδαφος του Μπαϊκονούρ υπάρχουν πολλά εγκαταλειμμένα υπόστεγα και μέσα σε ένα από αυτά μπορείτε να δείτε το εγκαταλειμμένο διαστημικό σκάφος Buran», μας λέει ο Ghilan.
Το Buran ήταν ένα σοβιετικό πρόγραμμα του 1974 για την κατάκτηση του Διαστήματος που ετοιμαζόταν ως το 1992, όταν η έλλειψη χρηματοδότησης το έστειλε στα αζήτητα.

Εως 10 μποφόρ θα φέρει η κακοκαιρία «Χιόνη» -Κίνδυνος ζημιών σε Αττική, Εύβοια και νησιά Αιγαίου - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ METEO

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η νέα κακοκαιρία «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σταδιακά τον καιρό της χώρας μας, προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, είναι αισθητή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αύριο, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Κατά το διήμερο της Τετάρτη και της Πέμπτης οι βόρειοι άνεμοι αναμένεται να φθάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).

Νέα προκλητική δήλωση Ιβάνοφ για τον «Μακεδόνα» Κεμάλ

Προκλητική δήλωση από τον Σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ για τη «μακεδονική» καταγωγή του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Ιβάνοφ είχε συνάντηση στα Σκόπια με Τούρκους επιχειρηματίες, τιμώντας τις σημαντικές επενδύσεις της Τουρκίας στη γειτονική χώρα, κάνοντας μία αναφορά στον Ατατούρκ, τον θεμελιωτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Μουσταφά Κεμάλ είναι Μακεδόνας. Γιατί την εποχή που γεννήθηκε, η
Θεσσαλονίκη ήταν μακεδονικό έδαφος», ανέφερε ο Ιβάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA.

Τα βήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου - Η ψήφος μας για τη Μακεδονία

Τα βήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου
Του Ν. Λυγερού

Τα βήματα για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών αρχίζουν με την εκλογική εκστρατεία. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις πρέπει να μειωθεί το ποσοστό των κομμάτων, αλλά και των ατόμων που την υπερψήφισαν. Πρέπει λοιπόν κάθε υποψήφιος δήμαρχος, περιφερειάρχης, βουλευτής και ευρωβουλευτής αν θέλει τη στήριξη του Ελληνικού λαού, να δηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι ενάντια στο Προσύμφωνο κι ότι θα συμμετέχει ενεργά στην ακύρωσή του. Η όλη διαδικασία δεν έχει τελειώσει αφού τα 29 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να υπερψηφίσουν το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων

Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί με το Σκοπιανό - Το Προσύμφωνο των Πρεσπών εξυπηρετεί μόνο την ιδεολογία του Σύριζα

Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί με το Σκοπιανό
Του Ν. Λυγερού

Ό,τι και να λένε οι φανατικοί βουλευτές και οι πρόθυμοι, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί με το Σκοπιανό, διότι ο νέος Μακεδονικός Αγώνας λειτουργεί καταλυτικά για τους μεν και καθαρτικά για τους δε. Πρέπει τώρα να ξεσκεπαστούν ακόμα περισσότεροι και να φανεί μπροστά σε όλους ότι ήταν ανεξάρτητοι βουλευτές μόνο τυπικά , άλλοι έχουν γίνει σκλάβοι του συστήματος. Όλοι όμως δεν τολμούσαν να το πουν κατάματα στον Ελληνικό λαό. Ήθελαν να μας πείσουν ότι λειτουργούσαν αυτόβουλα. Αλλά τώρα θα δούμε διαταγές, οδηγίες ακόμα και ποσά. Έτσι θα δυσκολευτούν να μας πουν ότι όλα αυτά είναι για το καλό της πατρίδας. Μοιάζουν με αυτούς τους δημοσιογράφους

Με το Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αρχίζει ο αγώνας - Τα αιωνόβια βουνά της Μακεδονίας - Η υποκρισία των προδοτών

Με το Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αρχίζει ο αγώνας
Του Ν. Λυγερού

Όσοι αναρωτιούνται πότε αρχίζει ο αγώνας για την εθνική εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να περιμένουν το Κ.Ο. της Κ.Θ. των ΑΝΕΛ. Διότι όπως και να παρουσιάζεται, ακόμα και ως καθυστερημένη παραίτηση ή διαγραφή αυτό που έχει σημασία είναι ότι αρχίζει ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και πρώην συγκυβέρνησης και μάλιστα μετωπικός χωρίς χαρακώματα. Διότι οι ΑΝΕΛ σε αυτόν τον πόλεμο όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αλλά αντιθέτως έχουν μόνο να κερδίσουν σε σχέση με την πολιτική τους επιβίωση. Δεν είμαστε πια στο τέλος της συνεργασίας, αλλά στο τέλος μιας προδοσίας που έγινε σε όλα τα επίπεδα για να κρατηθούν ανέγγιχτοι οι