Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Τα μυστικά του Παρθενώνα(Βίντεο)


                  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ KRASODAD

Μανταμίτσα...

Κατά την ομιλία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι των εργοδοτών, των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων, η Κριστίν Λαγκάρντ ειρωνεύτηκε Έλληνα εργαζόμενο που ήθελε να τις απευθύνει ερωτήσεις. Η απάντηση που έλαβε ο κύριος Γιώργος Ντάσης, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, αλλά και όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι από την Λαγκαρντ ήταν: “Μιλάω μόνο αρχαία ελληνικά και δεν θα συννεοηθούμε”!
Χιουμοράκι γαλλικό με ύφος Αντουανέτας απέναντι στην αγωνία επιβίωσης. Η ευγενική ψυχή του Έλληνα εκπροσώπου δεν του επίτρεψε να της απαντήσει στα ανάλογα γαλλικά πράγμα που δεν θα κάνουμε ούτε εμείς ως ευγενικοί, με ευρωπαϊκό καθωσπρεπισμό, γαλουχημένοι στην ευρωπαϊκή κουλτούρα τιμώντας πάντοτε τα δυτικοευρωπαϊκά ιδεώδη που μάς εμφύσησαν οι νταντάδες μας μπουκώνοντας μας στο πρωινό με κρουασάν, γκρέιπ φρουτ, πατέ πάπιας, κρεμ μπρουλέ πριν τα κατ' οίκον μαθήματα γαλλικών και πιάνου.
Θα απαντήσουμε στην μαντάμ Κριστίν εις την αρχαίαν ελληνικήν εφόσον την μιλά άπταιστα.

Η δικαίωση της Ερείκουσσας

Του Ν.Λυγερού

Με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του λιμανιού της Ερείκουσσας προχωρά ένα βήμα παραπέρα το θέμα της ΑΟΖ στα Διαπόντια Νησιά και αυτή η επιτυχία πρέπει να θεωρηθεί ως απόδειξη της αποτελεσματικότητας των κατοίκων της Ερείκουσσας που ενώ αντιμετώπιζαν συνεχώς εμπόδια δεν σταμάτησαν ποτέ τον αγώνα τους. Για να γίνει πιο κατανοητό το θέμα αρκεί να εξετάσουμε ένα χάρτη με διαγράμματα Voronoi για να αντιληφθούμε ότι οι γενικευμένες κυψέλες Voronoi των Διαποντίων Νησιών είναι πολύ μεγαλύτερες σε εμβαδόν από την ίδια την Κέρκυρα.

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια…

Του Θεόδωρου Κουτρούκη
Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου


Οι παρακάτω σκέψεις καταγράφηκαν με αφορμή ένα τηλεφώνημα, με το οποίο μου ζητήθηκε να συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την διοίκηση ενός αυτοδιοικητικού θεσμού στο νομό Θεσσαλονίκης (*).

Τον ερχόμενο Μάιο θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές, οι οποίες θα συνοδευτούν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου των Μνημονίων στη χώρα μας και τις παράπλευρες συνέπειες για την αυτοδιοίκηση. Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, φαίνεται ότι για αρκετά χρόνια ακόμη οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης και των ιδίων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι κλειστές.

Σάλος για τα τουρκικά σαπούνια που βλέπετε - Γεμίζουν με αυτά τα ελληνικά στρατόπεδα!

Χρυσές δουλειές για την τουρκική εταιρεία που φτιάχνει τα σαπούνια Damla...

Την αποκάλυψη πως ο Ελληνικός Στρατός στη Θράκη προμηθεύεται σαπούνια Τουρκίας, μάρκας Damla
 
 με έδρα το Αϊδίνιο, ενώ μέχρι πρότινος αγόραζε σαπούνια από ελληνική επιχείρηση, κάνει η εφημερίδα ''Ζαγάλισα''.

Συνέλαβαν τη μητέρα, άφησαν τα νήπια μόνα στο σπίτι!


Οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν τίποτα στον εισαγγελέα για τα ανήλικα παιδιά της που είχε αφήσει μόνα στο σπίτι τους...

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει μια 40χρονη ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου από τη Ζαχάρω, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, καταγγέλλοντας τους αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος και το διοικητή τους, για προκλητική αυθαιρεσία και κατάχρηση εξουσίας, που είχαν σαν αποτέλεσμα την προσβολή της προσωπικότητάς της και την έκθεση σε κίνδυνο των ανήλικων παιδιών της.

Άμεση ανάγκη η αποχώρηση από την Ευρωζώνη!


Του Λεωνίδα Βατικιώτη - ¨Επίκαιρα"

Το γύρο της Ευρώπης έκανε το απόσπασμα από το βιβλίο του Ισπανού πρώην πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, με τίτλο Το δίλημμα, πως «το πρόβλημα με το ευρώ είναι ότι σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τη Γερμανία και όχι τις άλλες χώρες». Η προβολή που δόθηκε, σε συνδυασμό με αντίστοιχες επικρίσεις και προβληματισμούς που διατυπώνονται από χώρες όπως η Γαλλία, έχει ξεχωριστή σημασία για έναν και μόνο λόγο: επειδή η κριτική του Θαπατέρο διατυπώνεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η κρίση στην Ευρωζώνη, όπως συμβατικά ξεκίνησε με το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην περιφέρεια, υποτίθεται ότι έχει λυθεί.

Μην εμπιστεύεστε στον Ερντογάν

Του Μιχάλης Ιγνατίου 

Δημιούργησε δικαιολογημένα αντιδράσεις στη Σερβία, στην Αλβανία και στο Κόσοβο ο ανιστόρητος ισχυρισμός του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με τογνωστό ύφος σουλτάνου που τον διακρίνει –αν και με κομμένα τα φτερά εσχάτως– επέκτεινε τα σύνορα της χώρας του μέχρι το κέντρο της Βαλκανικής. Η δήλωσή του ότι «το Κόσοβο είναι Τουρκία» προκάλεσε οργή στο Βελιγράδι, στα Τίρανα και στην Πρίστινα και ελπίζω να τη σημείωσαν όσοι παίρνουν αποφάσεις στη Λευκωσία και την Αθήνα.   

Πώς σοβιετικές πυρηνικές κεφαλές τροφοδοτούν με ενέργεια τις ΗΠΑ

Το τελευταίο φορτίο καυσίμου από παροπλισμένες πυρηνικές κεφαλές της σοβιετικής εποχής έφθασε χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας.
Από το 1993, ρωσικό ουράνιο παράγει το 10% του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο αμερικανο-ρωσικής συμφωνίας, η οποία υπεγράφη στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν όταν, κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αμερικανός αξιωματούχος βρήκε ουράνιο από χιλιάδες παροπλισμένες κεφαλές μέσα σε ετοιμόρροπες αποθήκες.

Έτσι θα μας κατασκοπεύουν τα UAV του μέλλοντος (βίντεο)

Μπορεί να θεωρούμε ότι ακόμη ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, ωστόσο πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από την εποχή που μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα κατασκοπεύουν πάνω από το... κεφάλι μας, κάθε κίνηση!
Το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών, δημιούργημα του σχεδιαστή και μουσικού Alex Cornell έρχεται να ανατρέψει αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα σε επίπεδο... κατασκοπίας. Με τη βοήθεια φωτογραφικής μηχανής νέας τεχνολογίας και ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ο Alex Cornell μας οπτικοποιεί το... άμεσο μέλλον.

ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ!!! ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ...

Τι δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες για την υπογεννητικότητα και σε πόσο βάθος χρόνου μπορεί να εξαφανίσει σε ένα κυρίαρχο κράτος τα ήθη και τα έθιμα του.

Αλυσοδεμένοι μετανάστες σε σπίτι στο Κορωπί

Ένα απάνθρωπο μαρτύριο υπέστησαν 10 Σύροι πρόσφυγες στο Κορωπί, ενώ αναζητούσαν τρόπο να μεταβούν στην Ιταλία. Όπως αποκαλύφθηκε είχαν πέσει θύματα κυκλώματος δουλεμπορίας, μέλη της οποίας φέρονται τέσσερις Πακιστανοί, οι οποίοι τους είχαν αλυσοδέσει σε σπίτι και τους εξανάγκαζαν να επικοινωνούν με συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να τους δώσουν χρήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου τέσσερις Πακιστανοί οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν φυλακίσει δέκα Σύρους πρόσφυγες με τους οποίους είχαν συμφωνήσει να τους προωθήσουν στην Ιταλία έναντι 2.000-3.000 ευρώ έκαστος.

Συνθήκες ζούγκλας στην ελληνική αγορά εργασίας

Τις συναντάς παντού. Στις εφημερίδες, στις στάσεις των λεωφορείων, στο διαδίκτυο. Είναι αγγελίες εργασίας που προσφέρουν τον... ουρανό με τ' άστρα στους ενδιαφερόμενους, αλλά ουσιαστικά το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται την ανέχεια και την αγωνία των ανέργων, να βρουν μια δουλειά.

Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο των Νέων, καταδεικνύει τα κόλπα παραπλάνησης και τις συνθήκες ζούγκλας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας της Ελλάδας.

Επανέρχεται το «τηλε-χαράτσι» εις διπλούν- Δείτε πόσα θα πληρώνετε

Αν στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ αντικρίσετε και πάλι το τέλος για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, μην παραξενευτείτε.

Η κυβέρνηση θέλει να το επαναφέρει στους λογαριασμούς μας πριν καν λειτουργήσει ο νέος επίσημος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που (θα) είναι η ΝΕΡΙΤ. Ακολουθεί δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση το μοντέλο των εθνικών οδών. Πρώτα βάζουμε τα διόδια και μετά φτιάχνουμε τους δρόμους

Πάτρα: Σε ιδιώτες το νερό

Στα χέρια του ομίλου της τράπεζας πειραιώς μεσω ΕΤΒΑ οδηγείται πλέον και με τη βούλα το νερό που θα πίνουν οι πατρινοί αλλά και οι κάτοικοι δύο ακόμα καλλικρατικών Δήμων της Αχαϊας.
Το "φιλέτο" των υδάτινων πόρων από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου περνά από την πίσω πόρτα μέσω της ιδιωτικοποίησης του έργου
Η αποκεντρωμένη διοίκηση με αμφισβητήσιμα δεδομένα και λογιστικό προσδιορισμό του κέρδους, επιλέγει να δημιουργήσει μια Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει με 30% στον Φορέα διαχείρισης του έργου η ΒΙΠΕ-Πατρών, η οποία όμως ως «Φορέας Οικονομικών Συμφερόντων» δεν είναι άλλος από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ που ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς από το 2001!

Αυτό είναι το ελληνικό χωριό που κατοικείται μόνο από αλλοδαπούς

Αυτό είναι το ελληνικό χωριό που κατοικείται μόνο από αλλοδαπούς
Κι όμως! 
 
Υπάρχει ελληνικό χωριό που οι ντόπιοι κάτοικοι του το έχουν εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα να κατοικείται μόνο από αλλοδαπούς, Αλβανικής καταγωγής.

Πρόκειται, όπως γράφει το aftodioikisi, για το ορεινό Ασημοχώρι, στην επαρχία Κόνιτσας, που κατοικείται το χειμώνα μόνο από Αλβανούς και από κανέναν ντόπιο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Βουλγαρικό "χαστούκι" στην Τουρκία: Καταργούν χιλιάδες τουρκικές ονομασίες!


Το βουλγαρικό κράτος, αντίθετα με το ελληνικό που προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην επαν-οθωμανοποίησή του με το άνοιγμα τζαμιών και την "αποκατάσταση" των τουρκικών ονομασιών διαφόρων μνημείων και τοποθεσιών, προχωρησε άμεσα στην αλλαγή των επωνυμιών σε 215 περιφέρειες της χώρας, όπου είναι έντονο το τουρκικό στοιχείο και οι ονομασίες του πρέρχονται από την εποχή της τουρκικής οθωμανικής κατοχής.
Στη χώρα, που περίπου το 10% του πληθυσμού που ανέρχεται πλέον σε μόλις σε 7,5 εκατομμύρια άτομα (έχουν υποστεί τεράστια πληθυσμιακή αφαίμαξη μετά το 1990) έχουν τουρκική καταγωγή οι Βούλγαροι αποφάσισαν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να ... αυτοκτονήσουν εθνολογικά.

Ματαιώθηκε το ταξίδι του Α. Σαμαρά-Δεν κρίθηκε ασφαλές το αεροσκάφος

Ματαιώθηκε το ταξίδι του Α. Σαμαρά-Δεν κρίθηκε ασφαλές το αεροσκάφος
-Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη στα όργανα-Η δοκιμαστική πτήση έδειξε ότι δεν είναι ασφαλές-Με το αεροπλάνο της γραμμής θα πάει ο Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες

Βλάβη παρουσίασε στα όργανα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα, ένα τέταρτο μετά την απογείωσή του για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Μετά τον έλεγχο και την παρέμβαση των μηχανικών της βάσης το αεροσκάφος πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ασφαλές ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Α. Σαμαρά στο Μπακού.

Παχυλά συμβόλαια με αδιαφανείς διαδικασίες από τους Τροϊκανούς

Λευκωσία: Πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ έχουν κοστίσει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους τα πρότζεκτ που αναθέτουν οι εκπρόσωποι της τρόικας (στις διάφορες χώρες που τελούν υπό μνημόνιο) σε εταιρείες χρηματοοικονομικών συμβουλών, αναφέρει δημοσίευμα του κοινοτικού εντύπου EU Observer που καταγγέλλει τις εν λόγω αναθέσεις για αδιαφάνεια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εταιρείες όπως η BlackRock, η Αlvarez and Μarsal, η Pimco και η Oliver Wyman, παρείχαν συμβουλές για τη διάσωση της Κύπρου, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, που μέχρι χθες ήταν σε μνημόνιο, με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς καμία εξασφάλιση από τη χρήση διαβαθμισμένων πληροφοριών για ίδιον όφελος.

Θετικό κλίμα στη Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

Dow15.887,23131,87 0,84%  



  Nasdaq4.000,972,57 0,06%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα αντλώντας ώθηση από τα θετικά μάκρο σε ΗΠΑ και Ευρώπη και ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για την κρίσιμη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.

Τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού διαμορφώνουν σήμερα θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Ωστόσο, το γεγονός που ξεχωρίζει αυτή την εβδομάδα είναι η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed. Το τελευταία διάστημα κυριαρχεί η αβεβαιότητα για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για την τόνωση της ανάκαμψης. Μερίδα των αναλυτών εκτιμά ότι η Fed θα μπορούσε να ανακοινώσει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίαση της την Τετάρτη την απόφαση της για περιστολή του προγράμματος από τα υφιστάμενα επίπεδα των 85 δισ. δολ. το μήνα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 166,30 μονάδες (1,06%) και βρίσκεται στις 15.921,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 40,10 μονάδων (1,00%) φτάνοντας τις 4.041,10 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 16,00 μονάδων (0,90%) και βρίσκεται στις 1.791,30 μονάδες.

Μικρή πτώση στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Σε πτωτική πορεία μετά τα κέρδη της περασμένης Παρασκευής, επανήλθε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει σε αρνητικό σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών. Η χρηματιστηριακή αγορά κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 0,81%, κλείνοντας στις 106,98 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 97.093 ευρώ.

Αντίθετα, ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε με μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,62%, στις 51,96 μονάδες.

Τετραήμερη πτώση 4,5% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα το πτωτικό σερί του Γενικού Δείκτη, που συμπλήρωσε τέσσερα διαδοχικά αρνητικά κλεισίματα με αθροιστικές απώλειες 4,48%.

Με το κλίμα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας να παραμένει επιφυλακτικό, ο ΓΔ «μετράει» πλέον 8 πτωτικές συνεδριάσεις εντός του Δεκεμβρίου, έναντι μόλις 3 ανοδικών.

Η αγορά εστιάζει την προσοχή της στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, σχολίαζε στο πρωινό της report η Beta Securities, εκτιμώντας πως όσο η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, το πιθανότερο είναι ότι οι επενδυτές θα τηρούν στάση αναμονής.