Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Δείτε την συνέντευξη του Τέλι Σαβάλας το 1971 σε άπταιστα Ελληνικά! (Βίντεο)

Ελληνικά μαθήματα πατριωτισμού απο αγνούς Έλληνες που έχουν εκλείψει. 

Ο Τέλης Σαβάλας (Αριστοτέλης Τσαβαλάς) (1922-1994) υπήρξε ηθοποιός του Χόλιγουντ και έγινε παγκόσμια γνωστός με τη τηλεοπτική σειρά "Κότζακ". 

Γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς από τον Γέρακα Λακωνίας. 

Ο Λάκωνας πατέρας του Νίκος Σαβάλας (Τσαβαλάς) είχε εστιατόριο και η μητέρα του Χριστίνα ζωγράφιζε ως τα τέλη της ζωής της. Ξεκίνησε να δουλεύει όταν ήταν 8 χρονών ως εφημεριδοπώλης και γυαλιστής παπουτσιών. 

Όταν μπήκε στο γυμνάσιο μιλούσε μόνο ελληνικά. Αποφοίτησε το 1942.

Το Χρυσόμαλλο Δέρας υπήρχε

Υπήρξε το Χρυσόμαλλο Δέρας ή είναι απλά ένας μύθος; Και όμως, ο μύθος του Ιάσονα και της Αργοναυτικής που πήγε μέχρι τα πέρατα του τότε κόσμου για να βρει το Χρυσόμαλλο Δέρας έχει ιστορική βάση.

Επιστήμονες από τη σημερινή Γεωργία, εκεί που εντοπίζεται ο μύθος του Δέρατος, επιβεβαίωσαν πως η περιοχή ήταν πλούσια σε χρυσό. Τόσο πλούσια που ψήγματα χρυσού που παρέσερναν τα ποταμάκια, κόλλαγαν πάνω στα δέρατα (δέρματα, προβιές) των ζώων που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι.

Ο τεράστιος αρχαίος μονόλιθος στο Λίβανο

Το καλοκαίρι του 2014 το Ανατολικό Τμήμα του Γερμανικού Αρχαιολογικού Οργανισμού διεξήγαγε ανασκαφές στο λατομείο του Μπααλμπέκ / Αρχαία Ηλιούπολη, στο Λίβανο.

Εκεί βρίσκεται ο μονόλιθος «Hajjar al-Hibla» (που σημαίνει, ο Λίθος της Εγκύου). Παρόμοιοι ογκόλιθοι μήκους 20 μ. χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του βάθρου του τεράστιου Ναού του Διός στο ρωμαϊκό ιερό του Μπααλμπέκ.
Στόχος των φετινών ανασκαφών ήταν η ανακάλυψη νέων στοιχείων για τις μεθόδους εξόρυξης και μεταφοράς των μεγαλιθικών μνημείων. Οι αρχαιολόγοι τεκμηρίωσαν τα ίχνη επεξεργασίας και διερεύνησαν τις παλιές χωματερές μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να εντοπίσουν και να χρονολογήσουν στρωματογραφημένα όστρακα κεραμικής και μικρά ευρήματα.

Στρατηγική σύνθεση

Του Ν. Λυγερού


Όταν εξετάζουμε τα διάφορα στάδια της νοητικής στρατηγικής από την τακτική, το επιχειρησιακό, τη στρατηγική έως την υψηλή στρατηγική, τη διαχρονική στρατηγική και τη στρατηγική της Ανθρωπότητας, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πλέγμα σχημάτων που διασχίζει αυτές τις γενικεύσεις με την έννοια του Grothendieck και αφορά τη νοόσφαιρα της σύνθεσης που παίζει ένα ρόλο όλο και πιο κυρίαρχο όσο ανεβαίνουν τα στάδια της πολυπλοκότητας της πολιορκητικής σκέψης, που λειτουργεί όλο και πιο βαθιά στο πλαίσιο της πολυκυκλικότητας μέσω της κενότητας και της συνέχειας για να υπάρξει το έργο που δημιουργεί το ον πέρα από τα καθιερωμένα όρια, αφού η ανάγκη ως καταλυτικό στοιχείο

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην ραδιοφωνική εκπομπή "Κανακέματα" 
με τους: Άννα Σπανού Κανάκη, Απόστολος Μωραϊτέλλης, 
Μαρία Ζησοπούλου, Κωνσταντίνος Καραμανλάκης. 
29/11/2014

Μια λέαινα συναντά τον άνθρωπο που την έσωσε και τον αγκαλιάζει(συγκινητικό βίντεο)

Ο δεσμός ανάμεσα σε ένα λιοντάρι και έναν άνθρωπο μπορεί να γίνει πολύ δυνατός.
Ο Βάλεντιν Γκρουένερ έσωσε από βέβαιο θάνατο την λέαινα Σίγκρα, πριν από δυόμιση χρόνια.
Δείτε τι συνέβη όταν ο Βάλεντιν άνοιξε την πόρτα του κλουβιού της λέαινας για να την «χαιρετήσει».

Τούμπα: Πυροβόλησε τη γυναίκα του και έστρεψε την καραμπίνα πάνω του!

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ένας 50χρονος μπήκε σε ανθοπωλείο, οπλισμένος με καραμπίνα, και πυροβόλησε τη γυναίκα του

- «Ταμπουρώθηκε» στο κατάστημα, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί

 - Επενέβησαν τα ΕΚΑΜ, αυτοπυροβολήθηκε ο δράστης
Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίσσεται το επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί σε ανθοπωλείο στην Τούμπα.

Aμφίπολη: Βρέθηκαν νομίσματα της εποχής του Μεγαλέξανδρου! - "Aλλά δεν σας τα δείξαμε"!!!

ΑΝΤΙΠΑΤΡΟΣ Ο ΣΙΔΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ: "ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΣΟΥ;"
 
 "Στον κυρίως θάλαμο δεν υπήρχαν καθόλου κτερίσματα. Από τους άλλους χώρους έχουμε κεραμεική και νομίσματα. Νομίσματα από τον 2ο πΧ αιώνα με τους τελευταίους Μακεδόνες και από τα ρωμαϊκά χρόνια. Απλά δεν σας τα δείξαμε!" Αυτή την δήλωση έκανε πριν από λίγο η Κ.Περιστέρη