Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Οι άγνωστες "Θερμοπύλες" του Πόντου (Φωτό)

Οι εγκλωβισμένοι Πόντιοι αντάρτες αλληλοσκοτώνονται προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων, στον διωγμό του 1914 στο Οτ Καγιά

To 1914 οι Τούρκοι εξαπολύουν εναντίον των χριστιανών της Μικράς Ασίας τον λεγόμενο πρώτο διωγμό. Οι χριστιανοί του Πόντου όμως, δεν αποδέχονται στωικά τη μοίρα τους και αντιδρούν οργανώνοντας αντάρτικες ομάδες. Στις αρχές του 1917 το ποντιακό αντάρτικο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκαλώντας πονοκέφαλο στις τουρκικές Αρχές. Ο στρατιωτικός διοικητής της επαρχίας Σαμψούντας Ρεφάτ πασάς εξαπέλυσε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην οροσειρά του Νεπιέν Νταγ, η οποία αποτελούσε ένα από τα ορμητήρια των ποντίων ανταρτών.

Η παιδεία των ελληνόπουλων τότε και τώρα. Ο αφελληνισμός και ο αποχριστιανισμός των σχολικών βιβλίων αρχίζουν από το δημοτικό!!!!


Μια ματιά στα αναγνωστικά και στα αλφαβητάρια που είχαμε εμείς (οι άνω των 40) με τα αντίστοιχα μετά την μεταπολίτευση αρκεί για να καταλάβουμε τον αφελληνισμό της παιδείας των Ελληνόπουλων. Μπορεί να κατηγορούμε τις τελευταίες κυβερνήσεις αλλά το κακό άρχισε πολύ νωρίτερα.

Απο το 1975-76 ξεκίνησε δειλά-δειλά ο αφελληνισμός και ο αποχριστιανισμός των σχολικών βιβλίων του Δημοτικού σχολείου. Δηλαδή της πιο τρυφερής και βιωματικής ηλικίας των παιδιών μας. Σας προτρέπω φίλοι μου να πάρετε τα σύγχρονα αναγνωστικά (Γλώσσες όπως λέγονται) και να τα συγκρίνετε με τα αναγνωστικά προ του 1974.

Και η μομφή μου αυτή μην φανταστείτε ότι αφήνει υπονοούμενα για την παιδεία της δικτατορίας (η οποία πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν εθνική και πατριωτική) αλλά αφορά και όλα τα προηγούμενα χρόνια από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους. Η μεγάλη ανθελληνική αλλαγή στην παιδεία μας ξεκίνησε στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ
Όταν κάποιος έχει πλήρη άγνοια της έννοιας και του περιεχομένου της Γενοκτονίας, δεν είναι ανάγκη να παριστάνει τον παντογνώστη, ειδικά αν είναι υπουργός Παιδείας. Όταν δηλώνει ότι η Γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι Γενοκτονία, δεν είναι μόνο αντισυνταγματικός, αφού η Ελλάδα την έχει αναγνωρίσει επίσημα από το 1994, αλλά ακόμη αποδεικνύει ότι είτε δεν είναι ενημερωμένος για όλες τις αναγνωρίσεις που έγιναν από ξένες χώρες, είτε εσκεμμένα είναι αρνητής της Γενοκτονίας και τότε λόγω του Νόμου για την ποινικοποίηση, μπορεί να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί.

Βρέθηκε το θρυλικό φρούριο της Άκρας στην Ιερουσαλήμ

Ένα χαμένο φρούριο που χτίστηκε από τον έλληνα βασιλιά Επιφανή, πάνω από 2.000 χρόνια πριν, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι, θαμμένο κάτω από ένα πάρκινγκ στην Ιερουσαλήμ.
Οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τα απομεινάρια του φρουρίου της ελληνιστικής περιόδου το οποίο αποτελούσε κάποτε κέντρο εξουσίας στην Ιερουσαλήμ και οχυρό για την αντιμετώπιση μιας εβραϊκής εξέγερσης που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, στο βιβλίο των Μακκαβαίων. Οι έρευνες διήρκεσαν έναν ολόκληρο αιώνα!

ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ.ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!ΕΙΔΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΜΙΡΑΖ ΕΚΤΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Το μοιραίο "MIRAZ 2000" μαζί ένα ακόμα αυτού του τύπου απογειώθηκαν στις 11.20 το πρωί από το αεροδρόμιο της Τανάγρας με κατεύθυνση το Αιγαίο για άσκηση αναχαίτισης, όπου το ένα θα έπαιζε ρόλο ελληνικού και το άλλο τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους.

Ηταν στις 4 Νοεμβρίου του 1998, ο 26χρονος τότε υποσμηναγός της 331 Μοίρας Παντός Καιρού, Νίκος Παρούσης, διαπίστωσε ότι υπάρχει βλάβη στο σύστημα ελέγχου του πηδαλίου, προφανώς ηλεκτρικό πρόβλημα. Ανέφερε αμέσως στον αρχηγό του σχηματισμού που ήταν ο πιλότος του άλλου μαχητικού και αυτός έδωσε εντολή να πάρει ανοιχτή στροφή για να ρίξει τα καύσιμα στη θάλασσα ώστε να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Ο άτυχος πιλότος Ν. Παρούσης δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ξεκίνησε τη διαδικασία για προσέγγιση του διαδρόμου προσγείωσης της Τανάγρας.

Ένα νέο είδος γεννιέται

Λίγο κογιότ, λίγο λύκος, λίγο σκύλος: υβριδικό κογιότ σε χιονισμένο δάσος της Βιρτζίνια  
Ο «κολύκος» δημιουργήθηκε από την διασταύρωση λύκου, κογιότ και σκύλου και έχει πλέον εξαπλωθεί στα βόρεια των ΗΠΑ και στον Καναδά

Στα δάση, τα λιβάδια, ακόμα και τις πόλεις της Βορείου Αμερικής, ένα νέο είδος ζώου εξελίσσεται μπροστά στα μάτια των βιολόγων: μια παράξενη διασταύρωση ανάμεσα σε κογιότ, λύκους και σκύλους, άριστα προσαρμοσμένη στο σύγχρονο αμερικανικό τοπίο.

Κι όμως οι πάγοι δεν λιώνουν στην Ανταρκτική Η έκθεση της NASA που ανατρέπει τα δεδομένα

Σε αντίθεση με τον Βόρειο Πόλο, η Ανταρκτική όχι μόνο δεν χάνει τους πάγους της, αλλά κερδίζει περισσότερους, σύμφωνα με επιστήμονες της NASA. Αλλά αυτό ωστόσο, δεν αλλάζει την πίστη των επιστημόνων ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και ο καιρός αλλάζει. Στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Glaciology, η Ήπειρος δεν συμβάλει στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας σε αντίθεση με τη μελέτη της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών το 2013, για την αλλαγή του κλίματος. Αντίθετα, παίρνει νερό από τον ωκεανό με ρυθμό του ενός τετάρτου του χιλιοστού ανά έτος, δήλωσε ο Jay Zwally, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και ερευνητής της NASA στο Goddard Space Flight Center ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Οταν ένας ουρανός - πίνακας ζωγραφικής σκέπασε την Αθήνα (Εικόνες)

Από το thetoc

Το απόγευμα της Τρίτης ένας υπέροχος ουρανός που βάφτηκε κόκκινος μάγεψε τους Αθηναίους και όχι μόνο... Απολαύστε εικόνες εξωπραγματικής ομορφιάς χωρίς φίλτρα!

Το απόγευμα της Τρίτης ένας υπέροχος ουρανός που βάφτηκε κόκκινος μάγεψε τους Αθηναίους, και όχι μόνο...

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος, η Αθήνα άλλαξε όψη. Τα μουντά κτίρια βάφτηκαν με τα χρώματα του ουρανού, δίνοντας την αίσθηση ενός γιγάντιου πίνακα ζωγραφικής.

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ Η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ πανηγυρίζει που ο Φίλης δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ποντίων

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη πως οι Πόντιοι δεν υπέστησαν γενοκτονία, έφτασαν μέχρι την Τουρκία και η εφημερίδα Σαμπάχ πανηγυρίζει και έχει το θέμα στο πρωτοσέλιδό της.
Δίπλα σε μία φωτογραφία του Νίκου Φίλη, η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο «Μια γενναία παραδοχή από τους γείτονες».
Το άρθρο αναφέρει πως «ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε πως η ρητορική ότι οι Πόντοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους ήταν λάθος. Από επιστημονικής απόψεως, είπε δεν ήταν γενοκτονία».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Πως η Τουρκική Ακτοφυλακή πνίγει τον κόσμο στη θάλασσα

Συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο δείχνει σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να ρίχνει με μάνικα νερό εναντίον λέμβου στην οποία επιβαίνουν μετανάστες, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, πριν από λίγες ημέρες, πέταγε νερό με μάνικα προς βάρκα που είχε πρόσφυγες με κίνδυνο να την ανατρέψει και να βυθιστεί, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο δεκάδες ζωές.

Total: Γεώτρηση το συντομότερο δυνατό στο οικόπεδο 11 - Πολυμελές επιτελείο στελεχών της στην Κύπρο για διαδικασίες – εξπρές -

Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης
Aπό το philenews


Λευκωσία: Σε γεώτρηση –το συντομότερο δυνατό– στο τεμάχιο «11» και οπωσδήποτε πριν τον Φεβρουάριο 2016 προγραμματίζει να προχωρήσει η γαλλική TOTAL που τα τελευταία 24ωρα «κατέβασε» στην Κύπρο ομάδα ειδικών της για να προωθήσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα τις διαδικασίες για τις απαιτούμενες άδειες. Μάλιστα, έχει προγραμματίσει και αμέσως μετά δεύτερη γεώτρηση στις παρυφές του υποθαλάσσιου όρους του «Ερατοσθένη», όπου πιθανότατα εκτός από φυσικό αέριο θα αναζητήσει και πετρέλαιο.

Καταψηφίστηκε και αποσύρεται το άρθρο για φόρο στις ελληνικές ζυθοποιίες

Ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό - «Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ - Το άρθρο 52 καταψηφίζεται και δεν θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια με το τελικό σχέδιο νόμου
Το πρώτο ουσιαστικό ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκάλεσε το άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τα νέα προαπαιτούμενα που προβλέπει αύξηση του φόρου στις ελληνικές ζυθοποιίες. Πρόκειται για το άρθρο 52 που καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς δεν το ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και αποσύρεται από το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση σήμερα το απόγευμα.

Εξαιρέθηκε από τη διδακτέα ύλη της Γ' Λυκείου η ποντιακή Γενοκτονία - Το θέμα αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή ο Βαρβιτσιώτης

Ολος ο ποντιακός Ελληνισμός ζητεί την παραίτηση Φίλη - Ανω κάτω η Βουλή, διακομματικά πυρά κατά Φίλη - Ερωτήματα καθώς ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Γεροβασίλη τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα και παρέπεμψαν στις δηλώσεις του προηγούμενου εκπροσώπου - Αύριο συγκεντρώσεις Ποντίων-«Εκρηξη» και στο Twitter Ισχυρό προβληματισμό για το αν οι δηλώσεις Φίλη εντάσσονται σε ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό προκαλεί ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με την οποία υποστηρίζει ότι εξαιρέθηκε η διδασκαλία της Γενοκτονίας των Ποντίων από την ύλη της Γ' Λυκείου.