Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με έρευνα Απόγονοι των Μινωιτών οι Κρητικοί

Οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι και ήταν αυτόχθονες κάτοικοι της Κρήτης. Δηλαδή οι σημερινοί Κρήτες είναι απόγονοι των Μινωιτών! Η είδηση αυτή κάνει ήδη το γύρο του κόσμου μέσω του διάσημου επιστημονικού περιοδικού «Ναture», το οποίο δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο «Ευρωπαϊκός ο πληθυσμός στην Κρήτη της Μινωικής εποχής του Χαλκού».

Οι αναλύσεις σε οστά Μινωιτών 4.500 χρόνια πίσω, που βρέθηκαν σε σπήλαιο στον Άγιο Χαράλαμπο το 1976 στο Οροπέδιο Λασιθίου, σύμφωνα με το neakriti.gr, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι οι αρχαίοι κάτοικοι του νησιού μας ήταν απόγονοι Νεολιθικών Ευρωπαϊκών πληθυσμών, οι οποίοι μάλιστα και αυτό είναι το δεύτερο εντυπωσιακό εύρημα της επιστημονικής μελέτης, βρίσκονται σε αδιατάρακτη συνέχεια στους σημερινούς πληθυσμούς της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως και με τους κατοίκους της περιοχής του Οροπεδίου Λασιθίου, άρα με την πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων της Κρήτης.

Bουλιαγμένη: Αρχαιολογικοί χώροι ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι»

Ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ομόφωνα, γνωμοδότησαν θετικά ως προς την εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της αρμόδιας ΣΤ΄Εφορείας, που αφορούσε στα όρια του χώρου, αλλά και στις αρχαιότητες που περιλαμβάνει.
  Συγκεκριμένα, εντός του νέου αρχαιολογικού χώρου, που καλύπτει όλη τη χερσόνησο του Λαιμού Βουλιαγμένης και την παραλία του Μεγάλου Καβουριού (με ανατολικό όριο την οδό Αθηνάς), έχουν εντοπιστεί αρχαία κατάλοιπα διαφόρων περιόδων που ξεκινούν από τα προϊστορικά χρόνια.

«Τύφλα» ο πρόεδρος της Τσεχίας(Βίντεο)

Ούτε όρθιος δεν μπορούσε να σταθεί ο πρόεδρος της Τσεχίας στην διάρκεια επίσημης τελετής. Ο 68χρονος Μίλος Ζέμαν φέρεται να ήταν πιωμένος και να παραπατάει συνεχώς. Αρχικά ακούμπησε σε έναν τοίχο όταν έχασε την ισορροπία του.

Στη συνέχεια δεν μπορούσε να κατέβει τα σκαλιά και ο καρδινάλιος που ήταν παρών επιχείρησε να τον βοηθήσει. Σε όλη τη διάρκεια της τελετής ίδρωνε και προσπαθούσε να σκουπίσει το πρόσωπο του.

Σε τρεις φάσεις και μέχρι το 2016 η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Σε τρία στάδια και το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος την Τετάρτη.

Τα δύο πρώτα στάδια (ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ και η δημιουργία μιας νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού) θα αποτελέσουν το προπαρασκευαστικό στάδιο που θα οδηγήσει στο τρίτο στάδιο, την αποκρατικοποίηση, δηλαδή, της μητρικής εταιρείας.

Εκφράζει μεν συμπαράσταση, αλλά... «Όχι» της ΓΣΕΕ σε γενική απεργία στις Πανελλαδικές

Η ΓΣΕΕ δεν προτίθεται να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως ζητούσαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Αυτό προκύπτει από τη νέα ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία περιορίζεται να εκφράσει τη «συμπαράστασή» της προς την ΟΛΜΕ, με τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, αλλά και με κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται πως η «προληπτική επίταξη» των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αλλά, αντίθετα, εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις, τις οποίες «φορτώνονται» οι χιλιάδες μαθητές, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο Σαμαράς αναζητά επενδύσεις στο «δρόμο του μεταξιού»

Ο Σαμαράς αναζητά επενδύσεις στο «δρόμο του μεταξιού»
-Το πρόγραμμα Σαμαρά στην Κίνα, οι στόχοι και οι προσδοκίες -Περισσότεροι από 70 επιχειρηματίες και εφοπλιστές συνοδεύουν τον Έλληνα πρωθυπουργό
Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα με στόχο την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδευόμενος από 70 επιχειρηματίες, θα αναζητήσει κινεζικά κεφάλαια στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, του τουρισμού αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων.  
Η κυβέρνηση προσβλέπει στην υπογραφή συμφωνιών και εμπορικών συνεργασιών για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην Κίνα.

Έτσι βασανίζουν αμάχους οι ισλαμιστές στη Συρία

Έτσι βασανίζουν αμάχους οι ισλαμιστές στη Συρία
Ένα ακόμα βίντεο-σοκ, με αποκρουστικές εικόνες βασανιστηρίων σε αμάχους από ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς, έρχεται στο φως λίγες ώρες μετά τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσαν οι φρικαλεότητες Σύρου αντάρτη στο πτώμα στρατιώτη του συριακού στρατού.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube από χρήστη που αναφέρεται ως «μαχητής της ελευθερίας», όπως αυτοαποκαλούνται οι πάσης φύσεως ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, με την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας και του Κατάρ και τη διεθνή ανοχή των δυτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνοδεύουν το βίντεο, τις φρικαλεότητες κατά αμάχων διαπράττει η «ταξιαρχία 52» υπό τις διαταγές του στρατηγού Μοχάμεντ αλ Χατίμπ.

Τσοχατζόπουλος: Η δίκη μου είναι πολιτική και όχι ποινική

Τσοχατζόπουλος: Η δίκη μου είναι πολιτική και όχι ποινική
Πολιτική χαρακτήρισε τη δίκη του ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, βάζοντας για άλλη μια φορά στο «κάδρο» τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ με πρόεδρο τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη.
Αρνούμενος ότι έχει πάρει μίζες για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο κ. Τσοχατζόπουλος με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, απευθυνόμενος στους δικαστές είπε:
«Οι ενστάσεις μας έδωσαν τη δυνατότητα στο δικαστήριο να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν και να καταδείξουμε πως πρόκειται για μια πολιτική δίκη στο πρόσωπό μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια. Σαφώς και πρόκειται για πολιτική δίκη. Κι αυτό γιατί εδώ μιλάμε για μια πολιτική, κυβερνητική απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ, δεν την πήρε ούτε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ούτε ο πρωθυπουργός μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση. Τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί στο χώρο της Άμυνας χωρίς το ΚΥΣΕΑ.

Έσφαξαν εργαζόμενο στη μέση του δρόμου

Έσφαξαν εργαζόμενο στη μέση του δρόμου
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η «μάχη» της εγκληματικότητας στις γειτονιές, αφού οι δολοφονίες με κίνητρο τη ληστεία και οι «εισβολές» αδίστακτων κακοποιών με βαρύ οπλισμό, όπως καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, σε σπίτια αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Οι ανυπεράσπιστοι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανασφάλεια και τον φόβο και όλα αυτά, κάτω από την ανοχή της κυβέρνησης. 
Η ανικανότητα δημιουργίας ενός αποτελεσματικού σωφρονιστικού συστήματος και η αποσυμφόρηση των ελληνικών φυλακών, έχει ως αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να χτυπάει «κόκκινο». 

Αυτός είναι ο Ολλανδός που μαχαίρωσε τον 11χρονο

Αυτός είναι ο Ολλανδός που μαχαίρωσε τον 11χρονο
Τριγυρνά αμέριμνος στις παραλίες και στις πισίνες, απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, παίζει μουσική και διασκεδάζει...
Ένας -φαινομενικά-ευχάριστος και άνετος τύπος, που στην πραγματικότητα είναι ένας μανιακός 20χρονος που δεν δίστασε να μαχαιρώσει 20 φορές ένα 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία, το οποίο παραθέριζε μαζί με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου στο Ηράκλειο της Κρήτης. 
Ο λόγος για τον 20χρονο δράστη της υπόθεσης που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο. Πρόκειται για τον Cirino Fernando Benjamin Schrijver, ο οποίος όπως αναφέρει το prismanews είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι ήταν ευχαριστημένος με τη νέα του δουλειά, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ: Η Αλβανική Γεωγραφία ονομάζει Αλβανικούς 8 Νομούς και μέρος της Αιτωλοκαρνανίας-Διδάσκεται στα Αλβανικά Σχολεία

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».
Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως... έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για να ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

ΓΕΦΥΡΑ "ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ": Επιχείρησε να κρεμαστεί αλλά τον έσωσαν οι... κάμερες ασφαλείας!

Έναν παρ' ολίγον αυτόχειρα έσωσαν οι άνδρες της τροχαίας Ναυπάκτου. Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr, σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες όταν ηλικιωμένος άντρας, προσπάθησε να κρεμαστεί από την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος σε πολύ άσχημη κατάσταση, και αφού έφτασε στον πρώτο πυλώνα από την πλευρά του Ρίου, έδεσε ένα σχοινί στα κάγκελα, προσπαθώντας να βάλει τέρμα στη ζωή του. Οι κάμερες ασφαλείας της γέφυρας, όπως αναφέρει το aixmi-news.gr, κατέγραφαν τις κινήσεις του απελπισμένου άνδρα, και οι αρμόδιοι ειδοποίησαν την τροχαία Ναυπάκτου που έχει την ευθύνη.

Οριακή άνοδο καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με οριακή άνοδο πραγματοποιείται η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει στις 12:50 οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,17%, ανερχόμενος στις 97,99 μονάδες.

Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 39,71 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 1,29%.

Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις €26.814,71 με τις συναλλαγές να φθάνουν στις 51.

"Βατήρας" ανόδου για το Χ.Α. η αναβάθμιση από τη Fitch

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε κλείσιμο πάνω από τις 1.100 μονάδες οδήγησε τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τη Fitch.

Το θετικό κλίμα φάνηκε από νωρίς, καθώς ο τζίρος ξεπερνούσε ήδη στα πρώτα 60 λεπτά της συνεδρίασης τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχύθηκε στο σύνολο του ταμπλό.

Στον FTSE25 ξεχώρισαν εκ νέου οι τράπεζες, κυρίως τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη των Eurobank και Τρ. Πειραιώς, ακολούθησε η ΕΤΕ με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας, ενώ με σημαντικά κέρδη έκλεισαν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των Intralot, Alpha Bank, ΔΕΗ, MIG, EXAE και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Μοναδικός τίτλος σε αρνητικό έδαφος στο ταμπλό του FTSE25, η μετοχή της Τιτάν.

Ένα βίντεο Τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την Πατρίδα

Ένας νέος συγκλονιστικός ύμνος από το συγκρότημα «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» , ο οποίος είναι αφιερωμένος στους γνωστούς και άγνωστους  Ήρωες, από όλες τις πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας. 

Με ποιητικό τρόπο οι ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ αναδεικνύουν την διαχρονική ενότητα του Έθνους μας και εξυμνούν τα ηρωικά χαρακτηριστικά της Φυλής μας, που μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Κατάργηση/κατάσχεση «νόμιμων όπλων»! Το σκεφτήκατε καλά; Μάλλον όχι...

 Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια «κλιμάκωση» των προσπαθειών της Πολιτείας να «δυσκολέψει» την νόμιμη απόκτηση όπλου από μέρους των Πολιτών. Όχι πως ήταν ποτέ ιδιαίτερα εύκολο και χωρίς εμπόδια.
Κι αυτό το «δυσκολέψει» είναι επιεικής έκφραση (sic!).
Και βεβαίως δεν αφορά μόνο στα «σκοπευτικά πιστόλια».
Ο «κλοιός» σφίγγει όλο και περισσότερο και γύρω από τα κυνηγετικά όπλα.
Οι ενδείξεις δείχνουν ξεκάθαρα πως αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσυρσή τους από τα χέρια των Ελλήνων Πολιτών.