Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η σφαγή της Χίου – Σαν σήμερα το 1822

Η σφαγή της Χίου – Σαν σήμερα, στις 30 Μαρτίου 1822 οι Οθωμανοί Τούρκοι κατέσφαξαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στη Χίο, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν

Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.

Οι Έλληνες του Ουζμπεκιστάν τίμησαν τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης 1821 – Πρωταγωνιστές παιδιά και έφηβοι 3ης και 4ης γενιάς - Οι εορτασμοί στο κτήριο της Ελληνικής Πολιτιστικής Κοινότητας Τασκένδης

(Πηγή: facebook.com/groups/Greek.Club.Uz)

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη, πολλές οικογένειες ομογενών γιόρτασαν, στις 26 Μαρτίου, την Εθνική Επέτειο της Παλιγγενεσίας.

«Τα πάντα όλα» για να γκρεμιστεί ο δυτικός πολιτισμός

Του Γιώργου Καραμπελιά

Μια μαζική υστερία έχει καταλάβει τις δυτικές κοινωνίες, των ΗΠΑ και της Ευρώπης, που φέρει τη σφραγίδα του woke (αφυπνισμένου) κινήματος. Μια κυριολεκτική σταυροφορία σαρώνει τις δυτικές μητροπόλεις.

Στις ΗΠΑ γκρεμίζουν τα αγάλματα του Τζορτζ Ουάσιγκτον, μετονομάζουν τα σχολεία που φέρουν το όνομα του Αβραάμ Λίνκολν. Στα πανεπιστήμια, και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, απαιτούν την αφαίρεση από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αρχαίας Τραγωδίας, των έργων του Πλάτωνα, του Σαίξπηρ και άλλων εμβληματικών προσωπικοτήτων, καθώς «τα έργα τους προωθούν τον ρατσισμό, τη δουλοκτησία, τη λευκή υπεροχή και την πατριαρχία».

Ο Ορμπάν, το ψευδοκράτος και το ιδεολογικό ρεύμα του «ουγγρικού παντουρανισμού»

ΦΩΤΟ:Σύνοδος του «Οργανισμού Τουρκικών Κρατών» Ο Ερντογάν μαζί με τους προέδρους του Αρζεμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Ουζμπεκιστάν, τον Ερσίν Τατάρ από το ψευδοκράτος, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν και τον επικεφαλής του Συμβουλίου του Λαού του Τουρκμενιστάν
Anadolu Agency via Getty Images
 
Η πρόσδεση της Ουγγαρίας στον άξονα Ρωσίας-Τουρκίας προχωράει και δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η έμμεση αυτή αναγνώριση του ψευδοκράτους από τον Ορμπάν.

Η νέα τριμερής και η στρατηγική σημασία της

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ Δημοκρατία διαθέτει στρατηγική προίκα. Διαθέτει πολιτικά και στρατηγικά πλεονεκτήματα, τα οποία ενισχύθηκαν τόσο με τις δραστηριότητες στο ενεργειακό πεδίο όσο και με τις συνεργασίες με χώρες στην περιοχή, μέσα από τα γνωστά τριμερή σχήματα. Η συγκρότηση των τριμερών έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό εργαλείο για τη Λευκωσία και ανέδειξαν τη στρατηγική σημασία της χώρας μας αλλά και της περιοχής.  Είναι σαφές πως η  Κυπριακή Δημοκρατία είναι το ευρωπαϊκό άκρο, η χώρα- γέφυρα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μέσης Ανατολής, αλλά και με την ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο και η Ελλάδα. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα επιχειρούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο ώστε να λειτουργήσουν υπέρ των συμφερόντων μας. Να ενισχύσουν τις θέσεις μας έναντι της κατοχικής Τουρκίας. Να αναβαθμίσουμε το ρόλο μας και να λειτουργήσει τούτο υπέρ μας. 

Οι κινήσεις Χριστοδουλίδη για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό: Θετική ατζέντα και εμπλοκή της ΕΕ με διορισμό πολιτικής προσωπικότητας

Προώθηση θετικής ατζέντας, καλλιέργεια θετικού κλίματος και εμπλοκή της ΕΕ με διορισμό πολιτικής προσωπικότητας, είναι οι κινήσεις που προωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό, όπως ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο την Πέμπτη. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Είναι το πρώτο Εθνικό Συμβούλιο που διεξάγεται υπό την Προεδρία του. Η συνεδρίαση διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, ενώ, σύμφωνα με τους πολιτικούς αρχηγούς, το κλίμα ήταν θετικό.

ΥΦΕΘΑ: «Οι διακλαδικές ασκήσεις προετοιμασίας είναι επιβεβλημένες και φέρνουν αποτελέσματα»

Στην έκτακτη διακλαδική άσκηση «Πύρανθος Βαθύ 2023», που διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Βαθύ του δήμου Ανατολικής Μάνης παρέστη, χθες, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση εξετάστηκαν σενάρια αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς και διάσωσης σε περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος, μετείχαν στελέχη και μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών»), των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, των Κέντρων Υγείας Γυθείου και Αρεόπολης, καθώς και Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Το US Counter-Drone Office δοκιμάζει επιτυχώς τα κιτ καθοδήγησης λέιζερ BAE Systems APKWS

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος 

Στις 28 Μαρτίου, η BAE Systems ανακοίνωσε ότι το Joint Counter-Small Unmanned Aircraft Systems Office (JCO) έχει δοκιμάσει επιτυχώς τα κιτ καθοδήγησης λέιζερ APKWS σε μια αποστολή συστημάτων αντι-μη επανδρωμένων αεροσκαφών (C-UAS). Οι δοκιμές έναντι UAS κατηγορίας 2 ανοίγουν το δρόμο για την τοποθέτηση πυραύλων ακριβείας καθοδήγησης σε χώρες-εταίρους σε όλο τον κόσμο.

Το APKWS μετατρέπει τους μη κατευθυνόμενους πυραύλους σε έξυπνα πυρομαχικά για χτυπήματα ακριβείας σε μαλακούς και ελαφρά θωρακισμένους στόχους. Μια πρόσφατα αναπτυγμένη ασφάλεια εγγύτητας για την τυπική κεφαλή M151 επιτρέπει στα

UH-60M Blackhawk: Θα επαναλάβουμε άραγε το σφάλμα των NH-90; DP στην LM RMS Sikorsky

UH-60M Blackhawk: Πολλαπλών αποστολών ελικόπτερο για όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων – Λύση υπό προϋποθέσεις για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της Αεροπορίας Στρατού. Με την ευκαιρία της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της Sikorsky Aircraft στο Palm Beach της Φλόριντα, το DP είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους αξιωματούχους της εταιρίας τις εξελίξεις στο πρόγραμμα του πιο γνωστού ίσως ελικοπτέρου στον κόσμο.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – PALM BEACH / SIKORSKY: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΙΧΑΣ

Παρόλο που μετράει αρκετές δεκαετίες ζωής, η ενσωμάτωση πλειάδας νέων τεχνολογιών,

Πώς οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ βοήθησαν στον εντοπισμό των τρομοκρατών

 Αλεξία Τασούλη

Αθήνα και Τελ Αβιβ εκτιμούν ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας, την οποία απέτρεψαν οι άριστες σχέσεις των δύο χωρών.

Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Έλι Κοέν αλλά και η Μοσάντ ανακοίνωσαν ότι η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα, είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Η Ελλάδα, το Ισραήλ και ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να σταθούν ενωμένοι στην αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών για τις κοινωνίες και τους πολίτες μας, καθώς και εναντίον των απειλών του Ιράν για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα», επεσήμανε αργότερα και πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Νόαμ Κατζ.

Τέμπη: Tροπολογία προβλέπει ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία προβλέπεται ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε για την διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το 5ο άρθρο της τροπολογίας, «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής για τα Τέμπη ασκούν τα καθήκοντά τους ανεξάρτητα και αμερόληπτα, δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

''Κλείνει το παράθυρο'' στη φοροδιαφυγή η διασύνδεση ταμειακών και POS - Τι αλλάζει στην εστίαση

Νέα όπλα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αποκτούν οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, δρομολογώντας από το καλοκαίρι κιόλας τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS. Στόχος να μην εκδίδεται κανένα χαρτάκι από POS χωρίς την αντίστοιχη απόδειξη από φορολογικό μηχανισμό.

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών, που παρουσιάστηκε από τον Χρήστο Σταϊκούρα, αφορά:

Ο Τσίπρας και η πραγματικότητα

 Γιάννης Τσαπρούνης 

Ο Αλέξης Τσίπρας… έτρεξε να πανηγυρίσει ότι το γαλλικό «Le Point» τον θεωρεί «μεταρρυθμιστή» του ασφαλιστικού. Δεν κατάλαβαν στον ΣΥΡΙΖΑ πως το αφιέρωμα ήταν αρνητικό για τον αρχηγό τους.

Η πλάκα, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας υποδυόταν τον μεταρρυθμιστή, ο οποίος ανέβασε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου βρισκόταν στο Παρίσι, για να διαδηλώσει κατά του ασφαλιστικού Μαρκόν, που αυξάνει τα όρια ηλικίας από τα 62 στα 64 χρόνια.

Ο “τελευταίος χορός” του Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο είχε στόχο την… Ελλάδα

“Last dance” έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ανάρτησή του στο twitter αναφορικά με την ομιλία του στην Ολομέλεια στο Ευρωκοινοβούλιο που ήταν η τελευταία έχοντας εκκινήσει τις διαδικασίες παραίτησής τους.

Μόνο που ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να μετάσχει σε μια συζήτηση και να επιδιώξει από κοινού με τον Δ. Παπαδημούλη τον Γ. Κύρτσο και την γνωστή στην Ελλάδα Σοφί Ιντ Βέλτν για να επιτεθεί στην κυβέρηση και να μιλήσει για Κράτος Δικαίου διασύροντας όμως με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα.

Μπήκε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και εμφάνισε τη χώρα να έχει θέμα σοβαρό ως προς την προστασία του Κράτους Δικαίου. Τι είπε; Τα εξής:

Δεύτερο εμπάργκο της Τουρκίας στα πλοία υπό κυπριακή σημαία

Μετά το τουρκικό εμπάργκο ελλιμενισμού στα τουρκικά λιμάνια για πλοία που φέρουν κυπριακή σημαία, η Τουρκία προχωρά σε δεύτερο τουρκικό εμπάργκο, όπως δήλωσε η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνα Χατζημανώλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος». Η κ. Χατζημανώλη τόνισε ότι τα πλοία υπό κυπριακή σημαία, τώρα παρεμποδίζονται και από τη μεταφορά σιτηρών ή άλλων προϊόντων από την Ουκρανία, στο πλαίσιο του Black Sea Grain Initiative.

«Η πτυχή Black Sea Grain Initiative είναι άμεσα συνυφασμένη με το τουρκικό εμπάργκο και είναι για την Κύπρο και ένα δεύτερο εμπάργκο, αφού τα πλοία που φέρουν τη σημαία της Κυπριακής

Στον Έβρο αύριο ο Κ. Μητσοτάκης για την υπογραφή σύμβασης επέκτασης του φράχτη: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, θα τελειώσει

Στις πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου θα περιοδεύσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει για τον φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το πρωί της Παρασκευής την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, όπου θα συνομιλήσει με πολίτες, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.
Μητσοτάκης: Θα μιλήσει σε εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης ολοκλήρωσης του φράχτη στον Έβρο

H Tουρκία επικυρώνει σήμερα την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Η Σουηδία στο... περίμενε

Ο Ερντογάν έδωσε στα μέσα του Μαρτίου την έγκρισή του για την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και υπέβαλε στο τουρκικό κοινοβούλιο την πράξη επικύρωσης.

Το τουρκικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει σήμερα την υποψηφιότητα της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Η Τουρκία είναι η τελευταία χώρα μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας που θα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μετά την θετική ψήφο του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στα μέσα του Μαρτίου την έγκρισή του για την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και υπέβαλε στο τουρκικό κοινοβούλιο την πράξη επικύρωσης. Η απόφασή του χαιρετίσθηκε από την Ατλαντική Συμμαχία.

Ο Λαβρόφ θα βρεθεί στην Τουρκία στις αρχές Απριλίου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 6 και 7 Απριλίου, 

όπως μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό δίκτυο NTV και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στη Συρία θα αποτελέσουν το επίκεντρο των διμερών επαφών, 

ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα εμπορίου, ενέργειας και διμερών δεσμών, προσθέτει το τουρκικό δίκτυο. 

Ο Πούτιν θα πάει στην Τουρκία;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται να συμμετάσχει στην τελετή φόρτωσης πυρηνικών καυσίμων στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Άκκουγιου (Akkuyu) στην Τουρκία, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι A Haber.

«Το έργο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου εκτελείται με επιτυχία. Είναι  πιθανό ο κ. Πούτιν να έρθει στην τελετή στις 27 Απριλίου. Ίσως συμμετάσχουμε μαζί σε αυτό σε διαδικτυακή μορφή», είπε.

Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

 

Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Τ. Χατζηβασιλείου: «Έχουμε μια θετική περίοδο σε σχέση με την Τουρκία»

 

1. Τ. Χατζηβασιλείου: «Η αυτοδυναμία είναι η λύση για την σταθερότητα της Ελλάδος
2. Τ. Χατζηβασιλείου: «Έχουμε μια θετική περίοδο σε σχέση με την Τουρκία»

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Η βοήθεια της Δύσης στην Τουρκία περνάει και από την Ελλάδα

 

Η βοήθεια της Δύσης στην Τουρκία περνάει και από την Ελλάδα και αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας που οδηγεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να αλλάξει στάση εξηγεί ο Διεθνολόγος, Κύριος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος

Ερντογάν: Διώξεις σε όποιον τον προσβάλει

 

1. Ερντογάν: Διώξεις σε όποιον τον προσβάλει
2. Τουρκία: Πώς θα κινηθούν οι ψηφοφόροι εν όψη εκλογών

Σάββας Καλεντερίδης: Ξεγράφοντας την Κύπρο, ξεγράφετε την Ελλάδα | Zoom powered by XAK (29-3-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Ξεγράφοντας την Κύπρο, ξεγράφετε και την Ελλάδα – Αθλιότητα των ελληνικών κομμάτων για τη Μεγαλόνησο - Έτσι είναι οι ηγέτες των κρατών! Λένε φύγε από τα εδάφη μας…

Άγγελος Συρίγος, Γιώργος Φίλης, Δεν στέκει η άποψη ότι τα βρήκαμε ή τα βρίσκουμε με την Τουρκία

Ο καθηγητής Διεθνούς δικαίου, Κύριος Άγγελος Συρίγος τονίζει ότι οι φωνές που λένε ότι τα βρήκαμε με την Τουρκία ή τώρα θα τα βρούμε δεν στέκουν. Δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα από την Τουρκική πλευρά αν και καλωσορίζουμε την μείωση της έντασης. Παρεμβαίνει σε καίρια σημεία ο Καθηγητής Κύριος Γιώργος Φίλης που κάνει και τον επίλογο

Από οχήματα, ελικόπτερα και πλοία εκτοξεύονται οι πύραυλοι Spike | Αταίριαστοι | 30/03/2023

 

1. Κεραμέως: Προχωρούν διορισμοί και αξιολόγηση εκπαιδευτικών
2. Το σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε για την επικαιρότητα
3. Από οχήματα, ελικόπτερα και πλοία εκτοξεύονται οι πύραυλοι Spike

Ο Α.Λοβέρδος στην εκπομπή «Σήμερα» (Σκάι, 30.3.2023)

 

Ο Α.Λοβέρδος στην εκπομπή «Σήμερα» (Σκάι, 30.3.2023)

Ο Ερντογάν επανέφερε το θέμα της Αγιάς Σοφιάς | Ώρα Ελλάδος 30/03/2023 | OPEN TV

 


1. Ο Στέλιος Φενέκος για τα πυρηνικά και τους πρόσφυγες
2. Ο Ερντογάν επανέφερε το θέμα της Αγιάς Σοφιάς
3. Στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία Κιλιτσντάρογλου - Ερντογάν
4. Κοινή πρωτοβουλία Ελλάδας - Γερμανίας - Αυστρίας και Δανίας για δίκαιο καταμερισμό των προσφύγων

Τουρκικά ΜΜΕ: Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE-NLOS | 30/03/2023

 


1. Τ. Θεοδωρικάκος για τρομοκράτες: «Το κίνητρο των δραστών φαίνεται να ήταν οικονομικό»
2. Η Αγιά Σοφιά στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα του Ερντογάν
3. Τουρκικά ΜΜΕ: Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE-NLOS
4. Αρ.Πορτοσάλτε: «Ο κύριος Τσίπρας να μας πει τι πρωθυπουργός θέλει να είναι»
5. Η Ρίτα Γουίλσον κερδίζει τις εντυπώσεις τραγουδώντας Κόκκοτα στον Λευκό Οίκο