Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η ιστορία της υπόγειας πόλης της Μαλακοπής στην Καππαδοκία

Το 1963 ένας κάτοικος του χωριού Μαλακοπή (Derinkuyu στα Τουρκικά, που σημαίνει Βαθύ Πηγάδι) στη περιοχή της Καππαδοκίας, γκρεμίζοντας ένα τοίχο στο σπίτι του που ήταν -όπως όλα της περιοχής- σκαμμένο στο βράχο, ανακάλυψε έκπληκτος, ότι πίσω από τον βράχο υπήρχε ένα μυστηριώδες δωμάτιο το οποίο δεν είχε ξαναδεί. Αυτό το δωμάτιο τον οδήγησε σ’ ένα άλλο και μετά σε άλλο και ούτω καθ’ εξής.

Οι Ελληνες με την καθοδηγηση του Ερμη κτισανε τις πυραμιδες

Τον XIV αιώνα ο μελετητής Ibn Battuta εγραψε στα Αραβικά."«Οι Πυραμίδες χτίστηκαν από τους ελληνες με την καθοδηγηση του Ερμή για τη διατήρηση των έργων τέχνης και
άλλων επιτευγματων απο την επερχομενη πλημμύρα." Άραβας ιστορικός IX αιώνα στο ίδιο πλαίσιο, προσθέτει: «Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι πυραμίδες χτίστηκαν ... για τρία χρόνια πριν από τον κατακλυσμό."

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από τον E. Casey, η ολοκλήρωση της κατασκευής της Μεγάλης Πυραμίδας (με επικεφαλής τον Ερμή) χρονολογείται 300 χρόνια πριν, από την πλημμύρα. Υπαρχουν Τριάντα δωματια , κρυμμένα στη Μεγάλη Πυραμίδα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ,γεμάτα με χρυσό, κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, κεραμικά κλπ.

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΡΙΖΙΚΩΣ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!(ΒΙΝΤΕΟ)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBrLqIciSvcOCEoeso19pEZtToZ6Z3IN-ugG5u84Nls-Uemw5QJlElBG6kcRt_pd5M61mySE5YBRv8D49Lsp8ZkuATXp0TqZhscnXHf2rpSVWlPKE1EKTBUX6jTi1D_TsEvxWf3puAO7Q/s1600/Ellinki_1.jpg
Γιατί οι Έλληνες δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά

Τη συστηματική διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένου καθηγητές, σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά.
Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.

Η Αργω ειχε μαυρο χρωμα(ορφ.272,441)και ειχαν ζωγραφιστει επανω παραστασεις απο τη γιγαντομαχια.

Εκεινο ομως που δειχνει τη σπουδαιοτητα του πλοιου οπως φαινετε και σε ολη την αφηγηση των Ορφικων ειναι οτι δεν παθαινε τιποτα στις τρικυμιες.Οσοι ασχοληθηκαν με τα αργοναυτικα δεν παραλειπουν σε πολλα σημεια οτι η Αργω μιλουσε,μια ομιλια που προερχοταν απο την ομιλουσα φηγό(βελανιδια)την οποια ειχε προσαρμοσει στην μεση της τροπιδας η ιδια η Αθηνα. Η βελανιδια απο το ορος Τομαρο ανεδιδε ηχο και καθοριζε το δρομολογιο και τα εμποδια που θα συναντουσε μπροστα της(ορφ.246,1163).(οπωσ τα σημερινα ρανταρ,σοναρ) Ολα αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα . Αρκετοι ( και εγω) υποστηριζουν οτι η αργω ηταν ενα πραγμα που πετουσε. Ενα διαστημοπλοιο .Που βασιζομαστε περισσοτερο;

Επιστρέφουν οι εξωγήινοι στο σπίτι τους και... το σπίτι τους είναι η Γη;

Η είδηση μας έρχεται από το ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ από έναν κορυφαίο γενετησιολόγο τον Δρ Bernard Dunforth. Οι αποκαλούμενοι "διαστημικοί αλλοδαποί" είναι πραγματικά στενοί συγγενείς της ανθρωπότητας που εξελίχθηκαν στη γη ένα εκατομμύριο έτη πριν και έφυγαν για τα αστέρια -- και τώρα αυτοί θέλουν να έρθουν στο σπίτι τους ! αυτά λέει ο Δρ Bernard Dunforth και συνεχίζει:
"Πραγματοποιήσαμε τις μελέτες για το μιτοχονδριακό DNA που λήφθηκε από απανθρακωμένο ιστό που βρέθηκε στις συντριβές των UFO στη δεκαετία του '50, και έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα που δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι οι διάσημοι" γκρίζοι "αλλοδαποί συσχετίζονται με Homo sapiens, το σύγχρονο άτομο," δήλωσε το Δρ Bernard Dunforth. Οι υποδοχές ματιών και οι ρινικές κοιλότητες των αλλοδαπών κρανίων μοιάζουν με εκείνοι Homo erectus, έναν προϊστορικό ξάδελφο των ανθρώπων, είπε.

Καταγράφηκε τεράστιο UFO κατά την διάρκεια τής σεληνιακής έκλειψης!!!!! (Bίντεο)

Το βίντεο που σας παρουσιάζουμε σήμερα, αναφέρθηκε από τον ερευνητή Emanuel Huza και αφορά την παρατήρηση ενός τεράστιου UFO πάνω από την πόλη της Λίμα στο (Περού), κατά τη διάρκεια της σεληνιακής έκλειψης το βράδυ 14 Απριλίου, 2014.

Μέσω ραδιοεπικοινωνίας οι Hacker κατέβασαν περίεργα ηχητικά αρχεία!!!(Bίντεο)

Πρόσφατα απο το Κανάλι Youtube του Perrua Perrin , ενός μεξικάνικου μέλους, είπε ότι κατάφερε να κατεβάσει κάποια αρχεία ήχου από ορισμένα ιδιωτικά φόρουμ που ήταν κρυμμένα στα βαθιά Web, όπου δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε κάθε χρήστη, με οποιονδήποτε τρόπο. 
Ο Perrua Perrin, ανέφερε αυτή τη συζήτηση σε μια ποικιλία από δικτυακούς τόπους με την προσευχή για να διαδώσει την αλήθεια.
Ο Perrin λέει ότι με τη βοήθεια ενός φίλου ήταν τότε σε θέση να φτάσει και να εισάγει ένα ιδιωτικό φόρουμ, όπου οι περισσότεροι από εκείνους που συνδέθηκαν, ήταν Ρώσοι hackers. 

How Close Are We Really to Finding Life in Outer Space?

how, close, are, we, really, to, finding, life, in, outer, space?,
NASA's recent discovery of Kepler-186f, the first habitable Earth-sized planet is big news in humankind's long search for extraterrestrial life.
A universe full of exoplanets: Thanks to the Kepler Space Telescope, which was launched in 2009 to hunt planets across the universe, we've managed to find around 1800 exoplanets so far, many of which have been discovered in just the last year or so.

Εκεί που ο χρόνος πέτρωσε: Η απόκοσμη ομορφιά εγκαταλελειμμένου αλατωρυχείου στην Κριμαία (Εικόνες)

Οι κάτοικοι της Κριμαίας το αποκαλούν Sivash, ή «Σάπια Θάλασσα», εξαιτίας της δυσάρεστης οσμής που αναδύεται από το δίκτυο των ρηχών, αλμυρών λιμνών. Ο Ρώσος φωτογράφος Sergey Anashkevych, βρέθηκε στην περιοχή και φωτογράφησε το απόκοσμο τοπίο και οι φωτογραφίες του δημοσιεύονται από το πρακτορείο Caters News.

METAΛΛΙΚΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟ. (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένας κάτοικος της Maassluis κατάφερε να κινηματογραφήσει ένα UFO την περασμένη Παρασκευή. Το UFO ήταν πάνω ένα τέταρτο της ώρας, ορατό πάνω από την Botlek. Τηλεοπτικοί σταθμοί αναπαρήγαγαν το βίντεο!

Αγελάδες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια!!!

Οι... εκπομπές αερίων που προκαλούν οι αγελάδες έχουν βάλει σε σκέψεις τους Αργεντινούς επιστήμονες. Τα ποσοστά μεθανίου που απελευθερώνονται στον αέρα έχουν αυξηθεί και έτσι οι ειδικοί αναγκάστηκαν να σκεφτούν ένα τρόπο να επωφεληθούν από αυτό. Για αυτό το λόγο παρουσίασαν τη νέα τους πρωτοποριακή ιδέα, τα σακίδια... συλλογής αερίων που θα τοποθετούνται στη πλάτη κάθε αγελάδας.
Με αυτό το τρόπο, όχι μόνο θα μειωθεί το ποσοστό του μεθανίου στον αέρα αλλά θα παραχθεί και ένα σημαντικό ποσοστό... ηλεκτρικής ενέργειας. Τα «σακίδια αερίων», όπως ονομάστηκαν από τους εφευρετικούς Αργεντινούς, θα τοποθετούνται στη πλάτη της αγελάδας ώστε να συλλέγουν και το... τελευταίο μόριο μεθανίου. Η ενέργεια που θα παράγεται από μια αγελάδα μέσα σε μόλις μια μέρα είναι ικανή να τροφοδοτήσει ένα αυτοκίνητο για πάνω από 24 ώρες.

Μεγάλα κοιτάσματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Από το defence-point

Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και επενδυτικό ενδιαφέρον έχει προκύψει για περιοχές πέραν των γνωστών του Ιονίου και νότια της Κρήτης. Έτσι μετά την προχθεσινή αποκάλυψη αναφορικά με την περιοχή μεταξύ Κυκλάδων και Κρήτης, το «defence-point.gr» προχωράει και σε μία ακόμη, επισυνάπτοντας και σχετικό χάρτη, αναφορικά με μία νέα περιοχή η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέντος.
Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες του χώρου των υδρογονανθράκων, ο κόλπος του Ορφανού και ο Θερμαϊκός είναι «γεμάτος από δομές» οι οποίες παραπέμπουν στην ύπαρξη κοιτασμάτων τα οποία αναμένουν να ερευνηθούν και να αξιοποιηθούν.

Γενετικά πειράματα κάνανε οι πρόγονοι μας.

Ο Ορφεας στα Αργοναυτικά (αρχαίο κείμενο, στίχοι 17-18)γράφει 

…ηδ’ έργ’ αϊδηλα Γηγενών, οι λυγρόν απ’ ουρανού εκμάξαντο σπέρμα γονής.Όπου:

λυγρόν=ολέθριον
εκμάξαντο= εφεύραν την τέχνη ή τον τρόπο
Σπέρμα γονής= σπέρμα γονιμοποίησης:

Μας λέει δηλαδή ότι οι άνθρωποι έκαναν ολέθριες επεμβάσεις επί του σπέρματος έτσι βγήκαν τα τέρατα και έτσι ο Δίας
αποφάσισε και έκανε τον κατακλυσμό για να τα εξαφανίσει.

Στην ελληνικη Υπερβορεια ηταν ο παραδεισος και οχι εκει που λενε οι θεολογοι

Εγραψα παλαιοτερα οτι ο παραδεισος δεν ειναι εκει που μας μαθανε οι θεολογοι δηλ στο Τιγρη και Ευφρατη ποταμο, αλλα στην ελληνικη Υπερβορεια .Το παν ειναι η πρωτη εντυπωση .Αυτη καρφωνεται στο μυαλο και δεν ξεκολλαει. Αν διαβασετε την Βιβλο λεει
οτι ο παραδεισος ηταν αναμεσα με 4 ποταμια .Τον ποταμο Pison που εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα , τον ποταμό Τύχων ,τον Τιγρη και τον Εφρατη .

Οι Αζτέκοι πολεμιστές και η μαχητική τους ικανότητα

Η αυτοκρατορία των Αζτέκων δημιουργήθηκε από την Τριπλή Συμμαχία των πόλεων – κρατών Tenochtitlan, Texcoco και Tlacopan και επεκτάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταλαμβάνοντας την περιοχή γύρω από την κοιλάδα του Μεξικού κατά το χρονικό διάστημα 1428 μέχρι το 1521 οπότε και καταλύθηκε από τους Ισπανούς κατακτητές και τον Ερνάν Κορτές. 

Η σύντομη εξάπλωσή της οφειλόταν συν τοις άλλοις στους ικανούς πολεμιστές που διέθετε και οι οποίοι κατείχαν εξέχουσα θέση στην κοινωνία των Μεξικανών. Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε την εκπαίδευση τον οπλισμό και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Βολιβία: Φάντασμα στις κερκίδες; Περίεργο περιστατικό (Βίντεο)

Μερικά πράγματα που καταγράφουν οι κάμερες είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακά.Κατά τη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου στη Βολιβία μεταξύ της The Strongest και της Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ, που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στις 17 Απριλίου στο στάδιο Hernando Siles, η κάμερα κατέγραψε ένα περίεργο περιστατικό.
 Ενώ ο αγώνας βρίσκεται στις καθυστερήσεις, η κάμερα στρέφεται προς τις κερκίδες όπου μία φιγούρα διακρίνεται να «τρέχει» ανάμεσα στο πλήθος και να περνάει ανάμεσα και από το διαχωριστικό πλέγμα των κερκίδων.

Το έργο του Δημήτρη Μπάτση

Του Νίκου Λυγερού

Το έργο του Δημήτρη Μπάτση αν είναι μία καινοτομία προέρχεται από την συλλογή πληροφοριών σε διάσπαρτο πλαίσιο. Άρα κανένας δεν κοίταζε ακριβώς τι έκανε κι ο καθένας μέσα στην ειδικότητα έλεγε τα δικά του. Το θέμα της δικτύωσης και του δικτύου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όταν μιλάμε τώρα για μεταφορά ενέργειας όλοι νομίζουν ότι έχει σημασία η τοποθεσία της πηγής. Στην πραγματικότητα το δίκτυο είναι ακόμα πιο σημαντικό. Γιατί αν υπάρχουν πολύ καλές πηγές ενέργειας και το δίκτυό δεν είναι καλό, είναι πολύ απλό δεν θα υπάρχει απολύτως τίποτα.

Μύδια, καβούρια και ζεόλιθος

Του Νίκου Λυγερού

Στον τομέα της καλλιέργειας των μυδιών και των καβουριών πρέπει να λυθούν πολλά προβλήματα που σχετίζονται, βέβαια, με το περιβάλλον και ειδικά της θάλασσας. Ένα από τα βασικά προβλήματα προέρχεται και από την αμμωνία που παράγουν τα ίδια τα μύδια και τα καβούρια. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε διάφορα φίλτρα, για ν’ απολυμάνουμε το νερό της θάλασσας, την ώρα που τα διατηρούμε μέσα σε κλειστό χώρο για να καθαριστούν. Σε αυτό το πλαίσιο ο ζεόλιθος είναι πολύτιμος, αφού έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει την αμμωνία και να επιτρέψει τη μείωση της θνησιμότητας. Επίσης καθώς δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα, φιλτράρει και το νερό που μπορεί να έχει ιχνοστοιχεία π.χ. υδράργυρου, που είναι τοξικά.

Κύπρος:Αναβάθμιση από Standard & Poor's και Fitch - Τι λέει ο Πρόεδρος


Νέα Υόρκη: Σε αναβάθμιση των αξιολογήσεων της Κύπρου προχώρησαν σήμερα οι οίκοι Standard and Poor’s και Fitch, κρίνοντας θετική τη μέχρι στιγμή πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor`s ανέβασε σήμερα κατά μία βαθμίδα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου, λόγω »καλύτερης απ` ό,τι προβλεπόταν οικονομικής και δημοσιονομικής επίδοσης».

Σε ανοδική πορεία διατηρείται το ΧΑΚ


Λευκωσία: Ανοδικά, για τρίτη συνεχόμενη χρηματιστηριακή συνάντηση, κινείται την Παρασκευή το κυπριακό Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, στις 12:57, σημείωνε αύξηση σε ποσοστό 0,91%, ευρισκόμενος στις 119,19 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε κέρδη σε ποσοστό 0,75% και βρισκόταν στις 57,89 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στις €76.633.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,04% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,03%.

Μικρά περιθώρια αντίδρασης για τον Γενικό Δείκτη

Της Εφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Μουδιασμένο ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η χτεσινή συνεδρίαση βομβαρδίστηκε από εταιρικά νέα, ενώ το μέγεθος των δημόσιων προσφορών και εταιρικών ομολογιών μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα ανόδου.

Συγκεκριμένα, χτες ολοκληρώθηκε η  διαδικασία έκδοσης ομολογιακού δανείου της Εθνικής Τράπεζας, με την απόδοση του ύψους 750 εκατ. ευρώ πενταετούς τίτλου να διαμορφώνεται στο 4,5%. H ομολογιακή έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά τρεις φορές, ενώ το κουπόνι του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375%.

Μήπως τα "γεμάτα Βουλγαρικά φράγματα" είναι η "ασφάλεια της Γραμμής Έβρου";Κι αν "αδειάσουν αθόρυβα";


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Πριν λίγα χρόνια η «ομάδα Παπαχελά» έκανε ένα ρεπορτάζ γύρω από τις πλημμύρες στον Έβρο...


Ένα συχνό φαινόμενο σ’ εκείνη την περιοχή.

Μέσα από το ρεπορτάζ μάθαμε πως υπεύθυνοι γι’ αυτό ήταν, όχι η μητέρα φύση, αλλά η Βουλγαρική Ενεργειακή – Αγροτική πολιτική.
Ήθελαν τα φράγματά τους όλα γεμάτα κατά 95% ώστε να έχουν πάντα άφθονο νερό για τα υδροϋλεκτρικά τους εργοστάσια αλλά και για την αγροτική τους παραγωγή.

Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ τα Βουλγαρικά φράγματα καθ’ όλη την πορεία του Έβρου μέσα από το έδαφός τους. Ακόμη και τα ύστατα φράγματα προς την Ελληνοτουρκοβουλγαρική μεθόριο, που θα περίμενε κανείς ότι αυτά τουλάχιστον θα «αφήνονταν ελεύθερα (άδεια) για να λειτουργούν ως βαλβίδες ασφαλείας για όλα τα προηγούμενα πλήρη φράγματα»...

ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ