Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

«Ο ΠΥΡΓΟΣ», « Η ΔΙΚΗ», «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ – ΤΟ «CATCH ’22» ΤΟΥ JOSEPH HELLER ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011



Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)

Copyright: www.rieas.gr
Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα ίσως να είναι δύσκολο να περιγραφεί ακριβώς.

Το παράδοξο, το ακατανόητο, το επερχόμενο αύριο, που θα είναι χειρότερο από το απάνθρωπο χθεσινό, δημιουργούν μιαν ανόρια κατάσταση ζόφου που μέχρι τώρα μόνο τη διαβάζαμε.  Τώρα όμως αρχίσαμε να την ζούμε!

Ο φόβος έγινε εφιάλτης που έχει όνομα, έχει κρατική υπόσταση, κομματικό χρώμα και δημιουργεί ένα κλίμα που μόνο αν διαβάσει κανείς τα βιβλία που αναφέρονται στον τίτλο θα μπορούσε να το περιγράψει.
Και τα τρία αυτά βιβλία περιγράφουν και απεικονίζουν με τρόπο άμεσο την κατάσταση του ζόφου στην οποία βρίσκεται ο ήρωας –και κύρια προσωπικότητα- του έργου.

Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις…

Από το ιστολόγιο http://udemand.wordpress.com/

UDemand Προσεγγίσεις!!

Η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων ήταν σαφώς η προσέγγιση- (υποταγή)- της Ελλάδας στην Τουρκία με αιχμή του δόρατος το τουρκόφιλο ΕΛΙΑΜΕΠ (Βερέμης και σία) και τον …Τρεμόπουλο των… Οικολόγων και ας δίναμε και ένα “οικοπεδάκι” στην Τουρκία (σύμφωνα με τον ΓΑΠ από Καστελόριζο) προκειμένου να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Εξαγοράσαμε την είσοδό μας στην ΕΕ παραιτούμενοι των γερμανικών αποζημιώσεων;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Του ΕΜΜ. ΜΙΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόσφατα έγινε στη Βιάννο της Κρήτης μεγάλο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίων και πολλών άλλων μελετητών.

Μεγάλη πτώση και ανησυχία στη Wall

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow10.655,30-258,08 -2,36%  
  Nasdaq2.335,83-79,57 -3,29%  
Η Wall Street σήμερα

Σκηνικό αυξημένων ρευστοποιήσεων επικράτησε σήμερα στη Wall Street με τους τραπεζικούς τίτλους να γνωρίζουν ισχυρές πιέσεις σε κλίμα έντονης ανησυχίας για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ.

Οι μετοχές των Citigroup και Bank of America σημείωσαν βουτιά άνω του 9%, ενώ ο τίτλος της JPMorgan Chase & Co έχασε σχεδόν 5% και η Morgan Stanley υποχώρησε σε ποσοστό άνω του 7%.

Οι ανακοινώσεις από την Αθήνα για τις αποκλίσεις στο έλλειμμα κυριάρχησαν στα διεθνή μέσα αναζωπυρώνοντας τις εικασίες και τα σενάρια για το ελληνικό χρέος.

Οι θετικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ για τον κλάδο της μεταποίησης και τις κατασκευαστικές δαπάνες δεν κατάφεραν να μετριάσουν τις ανησυχίες βελτιώνοντας μόνο πρόσκαιρα την εικόνα στην αγορά.

Οι δείκτες της Wall διεύρυναν στο κλείσιμο των συναλλαγών για να τερματίσουν στα χαμηλά της ημέρας με τον βιομηχανικό Dow Jones και τον τεχνολογικό Nasdaq να διολισθαίνουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2010.

Παρατηρητές της ΚΣΣΕ θα έρθουν στις εκλογές στην Κρατική Ντούμα της Ρωσίας

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: EPA




Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα στείλει στις εκλογές στην Κρατική Ντούμα-Κάτω Βουλή της Ρωσίας 40 παρατηρητές της.

Να παγώσει η δίκη Ρουμπιγκέιτ ζητούν οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Μέχρι να δημοσιοποιηθεί η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σχετικά με την αρμοδιότητα εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζήτησαν από το δικαστήριο του Μιλάνου, το «πάγωμα» της δίκης «Ρουμπιγκέιτ» μέχρι να δημοσιοποιηθεί η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σχετικά με την αρμοδιότητα εκδίκασης της υπόθεσης.
Κατά την σημερινή δικάσιμο, οι δικηγόροι του «Καβαλιέρε» επέμειναν ότι ο πελάτης τους, πρέπει να κριθεί από ειδικό δικαστήριο υπουργών. Έκαναν επίσης γνωστό ότι αν το αίτημά τους δεν γίνει δεκτό, πρόκειται να καταθέσουν νέα προσφυγή, επικαλούμενοι τα όσα προβλέπει το ιταλικό Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο «μίστερ TV» κατηγορείται στη συγκεκριμένη υπόθεση για κατάχρηση σε βάρος του δημοσίου και υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων. Η εισαγγελέας του Μιλάνου, Ίλντα Μποκασσίνι, ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης «διότι η διακοπή που επιθυμούν δεν προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα».

Σαρώνουν οι "Πειρατές" στη Γερμανία - Πέφτει η Μέρκελ

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ έπεσε κατά μία μονάδα στο 32%.

Νέα από Σερβία.......

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΪΜΠΟΛΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ Εκτύπωση
03/10/2011
 Η εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών της Σερβίας, για πρώτη φορά στην ιστορία, κέρδισε το πρωτάθλημα της Ευρώπης, αφού νίκησε χθες το βράδυ στον τελικό, μπροστά σε 8000 θεατές στην αίθουσα «Πιόνιρ» του Βελιγραδίου, την ομάδα της Γερμανίας με 3:2. Οι βολεϊμπολίστριες της Σερβίας έτσι συμβαδίζουν με τους συναδέλφους τους από την ομάδα βόλεϊ των ανδρών, οι οποίοι τον περασμένο μήνα Αύγουστο στη Βιέννη, έγιναν πρωταθλητές της Ευρώπης. Η παίκτρια της Σερβίας Γιόβανα Μπακότσεβιτς, ανακηρύχθηκε καλύτερη παίκτρια του πρωταθλήματος, η Maja Ognjenovic ως καλύτερη σέττερ, και η Σουζάνα Ćebić ως καλύτερη λίμπερο. Ανά όλη τη Σερβία χθες το βράδυ γιόρτασαν την επιτυχία των βολεϊμπολίστριων. Επίσης, και Σέρβοι στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα γιόρτασαν στους δρόμους το θρίαμβο των βολεϊμπολίστριων, όπως έκαναν και εκείνοι στα οδοφράγματα στις διοικητικές συνοριακές διαβάσεις. Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Σερβίας, κκ. Μπόρις Τάντιτς και Μίρκο Τσβέτκοβιτς συνεχάρη τις παίκτριες το χρυσό μέταλλο.

Οι ιστολόγοι συζητούν τον κίνδυνο νέων συγκρούσεων στο Κοσσυφοπέδιο

Από το ιστολόγιο http://www.setimes.com/

Πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν μια ειρηνική προσέγγιση στις δοσοληψίες της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο.
Της Μπογιάνα Μιλοβάνοβιτς για τους Southeast European Times στο Βελιγράδι -- 
photoΣέρβοι του Κοσσυφοπεδίου σε οδόφραγμα σημείου διέλευσης στο Γιαρίνιε. [Reuters]











Το Κοσσυφοπέδιο, για μια ακόμη φορά, αποτελεί το κύριο θέμα δημόσιου διαλόγου μετά τις τελευταίες συγκρούσεις κατά την τρέχουσα εβδομάδα στο οδόφραγμα του σημείου διέλευσης στο Γιαρίνιε -- κατά τις οποίες τραυματίστηκαν επτά Σέρβοι και τέσσερις στρατιώτες της KFOR.

«Το ΝΑΤΟ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας στο Κοσσυφοπέδιο»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Οκτώβριος 3, 2011.


Βρυξέλλες.

Ομπάμα: «Δεν υπάρχει κίνδυνος επίθεσης από την Αλ Κάιντα»

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Ομπάμα: «Δεν υπάρχει κίνδυνος επίθεσης από την Αλ Κάιντα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν "πολύ δύσκολο" για την αλ Κάιντα να πραγματοποιήσει σήμερα μία νέα μεγάλη επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, καθώς η ηγεσία της έχει αποδεκατιστεί.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/ΔΕΥΤΕΡΑ. 3-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ. ΟΧΙ ΕΝΟΧΟΣ Η ΑΜΑΝΤΑ ΝΟΞ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΑΣΥΝΗΘΗΣ.

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας οι πράξεις τρομοκρατίας

Σχόλιο ιστολογίου μας :..........και η χώρα σου πασάμ ????
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητες

Οι τρομοκρατικές πράξεις πρέπει να θεωρούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, θα πρέπει να βασίζεται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νιγηρία: Η Shell πλήρωνε το στρατό για να καταπνίγει τις αντιδράσεις Απόρρητα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν την εμπλοκή της εταιρείας

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Νιγηρία: Η Shell πλήρωνε το στρατό για να καταπνίγει τις αντιδράσεις
Οπως καταγγέλλουν μέλη της φυλής των Ογκόνι που ζουν στο δέλτα του Νίγηρα χιλιάδες άτομα σκοτώθηκαν στη δεκαετία του 1990 επειδή διαρτυρήθηκαν για την περιβαλλοντική ρύπανση που προκαλούσαν οι δραστηριότητες της Shell στην περιοχή. (REUTERS/Akintunde Akinleye)


Αμπούζα

O γιος του Καντάφι κρύβεται σε νοσοκομείο της Σύρτης

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Ο  γιος του έκπτωτου λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, κρύβεται σε ένα νοσοκομείο στη γενέτειρα του πατέρα του.

Δραματική η κατάσταση στην πόλη Πιο κοντά στην κατάληψη της Σύρτης οι δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Άγλαμα από το Μουσείο της Σύρτης, θύμα και αυτό του πολέμου
Άγλαμα από το Μουσείο της Σύρτης, θύμα και αυτό του πολέμου  


Τρίπολη, Λιβύη
Οι δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης κατέλαβαν την περιοχή Μπουχάντι στη Σύρτη, γενέτειρα του πρώην ισχυρού άνδρα της χώρας Μουαμάρ Καντάφι.

Λιβύη: Μαζική η φυγή των κατοίκων από τη Σύρτη

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/
Χιλιάδες κάτοικοι της Σύρτης εγκαταλείπουν την πόλη.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη γενέτειρα του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι από νωρίς σήμερα το πρωί καθώς οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην προσωρινή κυβέρνηση προετοιμάζονται για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη, ανέφερε τηλεοπτικό δίκτυο.
«Επωφελούμαστε από τη σύντομη ηρεμία και εγκαταλείπουμε τη χώρα καθώς η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάι, ένας κάτοικος της Σύρτης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι πέθαναν στη Σύρτη από την έλλειψη σε προμήθειες φαρμάκων.
Οι Λίβυοι αντάρτες ανακοίνωσαν χθες ότι προετοιμάζουν μία ευρεία επιχείρηση κατά των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Καντάφι και επιδεικνύουν σθεναρή αντίσταση στην πόλη επί πολλές εβδομάδες.

Σε ανασχηματισμό προχώρησε το Μεταβατικό Συμβούλιο στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Βελτίωση παρατηρείται στο ρυθμό παραγωγής πετρελαίου

Ο επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, ανακοίνωσε σήμερα αλλαγές στο υπουργικό του συμβούλιο, αλλά διατήρησε τα ίδια πρόσωπα στα σημαντικά υπουργεία Εξωτερικών και Πετρελαίου.

Οργή Νετανιάχου για την πυρκαγιά σε τέμενος βεδουίνων

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Ισραήλ  —  Οργισμένος είναι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τέμενος σε χωριό βεδουίνων στο βόρειο Ισραήλ, η οποία αποδίδεται σε Εβραίους εποίκους.

«Άχρηστος ο Μπλερ για τους Παλαιστίνιους»

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

«Άχρηστο» αποκάλεσε σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας και νυν εκπρόσωπο του Κουαρτέτου στην Μέση Ανατολή Τόνι Μπλερ ένας σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Συνάντηση Πανέτα- Αμπάς για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Ως απόδειξη ότι δεν υπάρχει «ρήξη» με την Ουάσιγκτον.

Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ χαιρέτισε σήμερα, Δευτέρα, τη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, ως απόδειξη ότι δεν υπάρχει «ρήξη» με την Ουάσιγκτον.
Ο Αμπάς δήλωσε ξανά στον Πανέτα ότι είναι έτοιμος να επαναλάβει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ, αν αυτό δεχθεί το πάγωμα του εβραϊκού εποικισμού στα Παλαιστινιακά Εδάφη και τα σύνορα του Ιουνίου του 1967 ως βάση των διαπραγματεύσεων, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερεκάτ μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.
Ο Πανέτα δήλωσε στον Αμπάς ότι «ο πιο σύντομος δρόμος προς μία λύση δύο κρατών είναι η επανάληψη των άμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ στη βάση της ανακοίνωσης του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή» (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ, Ρωσία), διευκρίνισε ο Ερεκάτ.

«Απλή λύση» από Αχμαντινεζάντ για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    «Ο καθένας να επιστρέψει στο σπίτι του» είναι αυτό που ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ θεωρεί ως μια «απλή λύση» στη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΗΠΑ: Θέμα χρόνου η πτώση Ασαντ στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Θέμα χρόνου είναι η πτώση του καθεστώτος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ανέφερε σήμερα στο Τελ Αβίβ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.

ΗΠΑ: Θέμα χρόνου η πτώση Ασαντ στη Συρία
Οι ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις έχουν "ξεκάθαρα δηλώσει ότι ο Άσαντ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία", δήλωσε ο Πανέτα. "Ακόμη κι αν (ο Άσαντ) συνεχίσει να αντιστέκεται, είναι προφανές ότι η αποχώρησή του δεν είναι παρά θέμα χρόνου. Πότε; Αυτό δεν το ξέρουμε", πρόσθεσε.

Συρία: Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υπέρ της εγκαθίδρυσης δημοκρατικού κράτους

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/
 Ο πρώην ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων της Συρίας Αλι Σαντρεντίν αλ-Μπαγιανούνι έδωσε χθες το βράδυ τη διαβεβαίωση ότι η μουσουλμανική αδελφότητα επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός "δημοκρατικού" και όχι ισλαμικού κράτους στη Συρία σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Πορείες για την στήριξη του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Συρία  —  Πορείες οργανώθηκαν στη Συρία για την υποστήριξη του «Συριακού Εθνικού Συμβουλίου» στο οποίο μετέχουν για πρώτη φορά όλα τα ρεύματα της συριακής αντιπολίτευσης και ο σχηματισμός του οποίου ανακοινώθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσαν ακτιβιστές.
«Διαδηλώσεις υποστήριξης» πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη συνοικία Καντάμ της Δαμασκού παρότι είχαν αναπτυχθεί μαζικά οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή, καθώς και στις πόλεις Χάμα, Χομς, Ιντλέμπ, Ντεράα, Ντέιρ Εζόρ και στην επαρχία της Δαμασκού, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Διεύρυνση των πεδίων οικονομικής συνεργασίας ο απώτερος σκοπός της επιτροπής
Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι οποίες έθεσαν σε λειτουργία νέους μηχανισμούς συνεργασίας στους τομείς άμυνας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας παρακάθισαν αυτή τη φορά στο τραπέζι στο πλαίσιο της συνεδρίασης  Επιτροπής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης.

Ο Γ.Παπανδρέου στηρίζει με ανακοίνωσή του τον πρόεδρο της Κύπρου Δ.Χριστόφια

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Πολιτική στήριξη στον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια προσέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, όταν ο πρώτος τον κάλεσε στο τηλέφωνο και εν συνεχεία το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε επιστολή στήριξης στον Κύπριο πρόεδρο.
Σε μια στιγμή που ο Δ.Χριστόφιας κανονιοβολείται από τους πάντες και είναι υπόλογος για τους θανάτους τόσων ανθρώπων, ο Γ.Παπανδρέου τον στηρίζει και  μάλιστα, όπως γράφει το δελτίο Τύπου "εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες του κ. Χριστόφια για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου στις συνομιλίες με τους Τουρκοκυπρίους. Από τη μεριά του, ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε, επίσης, τον πρωθυπουργό για το πόρισμα της έρευνας σχετικά με την έκρηξη της 11ης Ιουλίου στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, καθώς και για τις ερευνητικές δραστηριότητες εντοπισμού υδρογονανθράκων που διεξάγει η Κύπρος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σύνταγμα: Ο Πρόεδρος μπορεί να διωχθεί ποινικά

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
Η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο Πόλυς Πολυβίους, είναι θεσμική και προσωπική, σαφής και αυταπόδεικτη. Προκύπτει και ποινική ευθύνη; 
Της Μιράντας Λυσάνδρου
  Όπως ανέφερε ο κ. Πολυβίου μπορεί να διωχθεί ποινικά όποιος είναι ενήμερος μιας κατάστασης πραγμάτων η οποία εάν αφεθεί να συνεχίσει χωρίς θεραπεία, εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια τρίτων.
Ο Πόλυς Πολυβίου στο πόρισμά του ήταν σαφής σε ότι αφορά στην ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας για την τραγωδία στο Μαρί η οποία στοίχησε τη ζωή σε 13 ανθρώπους. Σημειώνει επί λέξει ότι «η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεσμική και προσωπική, είναι σαφής και αυταπόδεικτη».

Τηλεφωνική συνομιλία Χριστόφια Παπανδρέου Στο πλαίσιο της τακτικής και συχνής επικοινωνίας των δύο

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Τηλεφωνική συνομιλία Χριστόφια Παπανδρέου


Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Ελληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη αποφυγής της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την ανάγκη τήρησης υπεύθυνης στάσης από όλους τους εμπλεκόμενους, όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ελληνα Πρωθυπουργού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι...

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/


Κατηγορηματικά απορρίπτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ότι φέρει προσωπική ευθύνη για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στις 11 Ιουλίου, εκφράζοντας τη θέση παράλληλα ότι δεν τεκμηριώνονται από τις μαρτυρίες τα συμπεράσματα του επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής Πόλυ Πολυβίου και ότι ο τελευταίος έχει υπερβεί τους όρους της εντολής του.

Ο Χριστόφιας κάλεσε έκτακτο Υπουργικό απόψε στην οικεία του Σε επιφυλακή η αστυνομία μετά το πόρισμα Πολυβίου

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Συνέρχεται εκτάκτως στις 9 απόψε το Υπουργικό Συμβούλιο για να μελετήσει το πόρισμα Πολυβίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Χριστόφιας συγκάλεσε το Υπουργικό απόψε έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στους Υπουργούς για να μελετήσουν το πόρισμα και να μπορούν να τοποθετηθούν.

Χρηματοδότηση ΡΚΚ και από τη Γερμανία λέει ο Ερντογάν!

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων καθ ' οδόν προς την Τουρκία μετά την επίσκεψη του στα Σκόπια ότι ένα γερμανικό ίδρυμα διοχετεύει χρήματα προς το ΡΚΚ (αρνήθηκε να κατονομάσει το Ίδρυμα αυτό),επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία γνωστοποίησε στις γερμανικές αρχές τις ύποπτες συναλλαγές του Ιδρύματος  και επέκρινε την Γερμανική Κυβέρνηση για την αδιαφορία της ως προς το γεγονός αυτό.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

του Ευστάθιου Κουτσουράκη*
Το κύριο πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, είναι πως έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, σε μεγάλο βαθμό, στην πολιτική προώθησης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας. Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται η δυνατότητα της Ελλάδος να χαράξει μια πιο ολοκληρωμένη στρατηγική που θα συνδυάζει εναλλακτικές πολιτικές, οι οποίες όμως θα μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας.
Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν συντελεστεί στην Τουρκία σημαντικές αλλαγές, που όπως είναι φυσικό έχουν επηρεάσει και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Η γεωπολιτική θέση της χώρας έχει ενισχυθεί, ενώ κύριοι συντελεστές ισχύος όπως η οικονομία και η ισχύς των ενόπλων δυνάμενων έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Τουρκία: ‘Χονδρή και αδέξια η πολιτικής της προς την ΕΕ’

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος 3, 2011.

Βερολίνο.

‘Χονδρή και αδέξια καθορίζεται η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας που θα μπορούσε να σημάνει την ετοιμότητα της χώρας να γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη’, γράφει  η γερμανική έκδοση του περιοδικού ‘Focus’.
Οι αμφιβολίες ενισχύονται από την προειδοποίηση της Άγκυρας ότι θα αναστείλει τις διπλωματικές της σχέσεις με 

την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διάρκεια της προεδρίας της Ένωσης από την Κύπρο.
Τώρα, οι ευρωβουλευτές αμφιβάλλουν  για την αξιοπιστία των τουρκικών προσπαθειών να ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ.

Nέες απειλές από Άγκυρα, αλλά και νέα ανακάλυψη: Δεν αναγνωρίζουν την συμφωνία των ΑΟΖ Κύπρου-Αιγύπτ

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Καινούρια ανακάλυψη από την Άγκυρα για να συνεχίσει το παιχνίδι των απειλών και των "γαυγισμάτων": Η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Αίγυπτο το 2003 παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας δηλώνει η Άγκυρα και σημειώνει ότι «η στάση της Τουρκίας θα είναι διαφορετική αν η ελληνοκυπριακή πλευρά παραβιάσει τα δικαιώματα της Τουρκίας επί της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής της οικονομικής ζώνης και επιχειρήσει να κάνει έρευνες».

Πιέσεις Σόιμπλε στην Σλοβακία για το "Ταμείο"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε τη σλοβακική πολιτική ηγεσία, να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκφραστεί σύντομα υπέρ της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Monde: Task Force στη Ελλάδα που θα διευθύνει Γερμανός

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Στα μέσα Οκτωβρίου προσδιορίζεται χρονικά, η άφιξη στη Ελλάδα της λεγόμενης "Task Force"  (ομάδα δράσης), αναφέρει σε δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, με τον χαρακτηριστικό τίτλο « Δημιουργείται  Task Force που θα διευθύνει Γερμανός».

Ρουμπινί: Ανάγκη άμεσης χορήγησης κεφαλαίων 2 τρισ. ευρώ!

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             Eμφανώς ανήσυχος εμφανίστηκε ο διάσημος οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί για την ευρωπαική κρίση χρέους... Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Ρουμπινί δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να χορηγήσει άμεσα - και συγκεκριμένα εντός των επόμενων εβδομάδων - κεφάλαια ύψους 2 τρισ. ευρώ, ούτως ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στην βαθιά ύφεση.

ΔΝΤ: Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος δημοσιονομικών υποθέσεων του ΔΝΤ, Κάρλο Κοταρέλι στο πρακτορείο Reuters, διευκρινίζοντας ότι το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί περισσότερο, τόσο αυτό το χρόνο όσο και τον επόμενο.

Οι μεν θέλουν μείωση ιδιωτικών μισθών, ο δε λέει πως τα μέτρα δεν φτάνουν Σοκ στην κυβέρνηση από Τρόικα και Ρεν

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/


Δύο ερωτήματα του Όλι Ρεν στο Εκοφίν των Βρυξελλών και δύο ερωτήματα της Tρόικα στην Αθήνα στη συνάντηση με τον Γιώργο Κουτρουμάνη πάγωσαν την κυβέρνηση. Ο τρόμος πως οι δανειστές μπορεί να μας ψήσουν το ψάρι στα χείλη για την έκτη δόση κυριαρχεί σε κυβερνητικά και βουλευτικά γραφεία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε Ινδία

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......το είπαμε , δυστυχώς, ξέρουμε ότι λέμε μόνο άσχημα νέα , αν και πληροφορίες μας μιλάνε και 20 ευρώ κάτω του κατώτατου μισθού στην Βουλγαρία, έτσι μπράβο είστε έξυπνοι .....το πιάσατε το υπονοούμενο ........
Πάντως ο μίστερ, πέρα από τα ψέματα που ξέρει να λέει είναι και καλός ηθοποιός ......που θα πάει , θα κάνει διάγγελμα και θα το δάκρυ κορόμηλο.....
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον -μετά και τη νέα απαίτηση της τρόικας για μειώσεις των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα- αποκτά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας. Απαντώντας στις ανησυχίες που τού εξέφρασαν, ο κ. Παπανδρέου φέρεται ειπών: "Στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους. Δεν είμαστε "Ινδία" και ούτε πρόκειται να γίνουμε".

Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε Ινδία

Στο "κόκκινο" οι ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν στις συναλλαγές της Δευτέρας οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σε κλίμα έντονης ανησυχίας για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη μετά την ανακοίνωση της Αθήνας ότι δεν θα πετύχει τους στόχους του 2011 και του 2012 για τη μείωση των ελλειμμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε 1,13% τερματίζοντας στις 223,62 μονάδες, περιορίζοντας μάλιστα στο τέλος τις απώλειες του μετά τις θετικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ για τον κλάδο της μεταποίησης και τις κατασκευαστικές δαπάνες.

Ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε 1,90%.

Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο Λουξεμβούργο αν και δεν αναμένεται κάποια απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Αθήνα.

Η τρόικα ζητά κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας Αντίδραση υπουργού Εργασίας - Οργισμένη απάντηση ΓΣΕΕ: «Μολών λαβέ»

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Η τρόικα ζητά κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας

Την κατάργηση της «τελευταίας κόκκινης γραμμής» για το ύψος των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, απαίτησαν την Δευτέρα οι εκπρόσωποι της τρόικας από την κυβέρνηση, προκαλώντας την οργίλη αντίδραση της ΓΣΕΕ.

Την Κυριακή η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε σήμερα ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα υποδεχτεί την ερχόμενη Κυριακή στο Βερολίνο τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί

Καναδάς: Η κρίση χρέους στην Ελλάδα χειροτερεύει

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας και πιστωτική κρίση στην Ευρώπη ανησυχεί ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά

Βαρέλι χωρίς πάτο οι απαιτήσεις της τρόικας, θέλουν να παρακάμψουν το ελληνικό Σύνταγμα Έρχεται νέα σφαγή, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων!

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Χέρι και στον ιδιωτικό τομέα είναι αποφασισμένη να βάλει η τρόικα καθώς οι επικεφαλής του κλιμακίου ζήτησαν κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή μείωση των βασικών μισθών από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη. Από τη μεριά του, ο υπουργός φέρεται να αντέτεινε ότι είναι ένα θέμα για το οποίο δεν έχει τη δικαιοδοσία να απαντήσει και πως θα πρέπει να το μεταφέρει στον πρωθυπουργό.
 

Τρύπες στο νερό

Του Ν.Λυγερού

 Απόσπασμα από θεατρικό έργο του Ν.Λυγερού

Δέσποινα: Άκουσες για τις τρύπες στο νερό;

Μαρία: Και βέβαια ! Και στο ράδιο ακόμα…

Δέσποινα: Μαρία μου, εσύ όλα τα πιάνεις. Δεν είχα ιδέα…

Μαρία: Τώρα ξέρεις !

Δέσποινα: Αν ξέρω λέει, μου έκαναν το κεφάλι καζάνι !

Τα χειρότερα είναι εμπρός, ορατό πλέον νέο haircut έως 50% και χρεοκοπία εντός ευρώ – Η πρόσκρουση με όρους XA θα είναι σφοδρή...στόχος οι 500 μονάδες – Νέα βύθιση των τραπεζών απέχουν οι ξένοι...σε ιστορικά ρεκόρ τα γερμανικά CDS 120 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd9)H νέα δραματική υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών κατά 6% με 8% οδηγώντας το ΧΑ στις 779 μονάδες στο -2,4%  καταδεικνύει ότι τα χειρότερα είναι εμπρός, για την οικονομία, την αγορά, τις τραπεζικές μετοχές. Τα χειρότερα είναι εμπρός γιατί το ανίκανο κράτος θα σκιάσει με τον χειρότερο τρόπο τα όποια ελάχιστα υγιή τμήματα της οικονομίας και αυτό θα καταγραφεί με όρους αγοράς, με όρους χρηματιστηριακούς.
Μπορεί η Ελλάδα να λάβει την 6η δόση αλλά οι πιθανότητες νέου μεγάλου haircut 40% με 50% και χρεοκοπίας εντός του ευρώ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Θα ειπωθεί καθαρά, απερίφραστα, προετοιμαστείτε για την πρόσκρουση θα είναι πολύ σφοδρή και θα υποστούν και θα υποστούμε όλοι απώλειες. 

Νέες διαδηλώσεις διαμαρτηρίας κατά των Ρομά στη Βουλγαρία

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: EPA




Στη Βουλγαρία εντείνονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των Τσιγγάνων.
Στο Πλόβντιβ  έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 3.000  διαδηλωτές με αιτήματα την παραίτηση της κυβέρνησης η οποία ευθύνεται για τα όργια του οργανωμένου εγκλήματος.