Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Μπεγλίτη με Γιλμάζ Αντάλλαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα έτσι ώστε να υπάρχει δίαυλος άμεσης επικοινωνίας

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Συνάντηση Μπεγλίτη με Γιλμάζ


“Η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ της”, είπε ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Πάνος Μπεγλίτης στον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ κατά τη συνάντηση που είχαν χτες η δύο Υπουργοί στην Αττάλεια της Τουρκίας, στο περιθώριο της συνάντησης Υπουργών Αμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


Το θέμα των ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο έθεσε ο Τούρκος Υπουργός λέγοντας πως οι κινήσεις της Τουρκίας ήταν “απάντηση” στους χειρισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα έτσι ώστε να υπάρχει δίαυλος άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους, όταν αυτό θα χρειάζεται. Ο κ. Μπεγλίτης έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του το θέμα των παραβιάσεων και των εμπλοκών στον εναέριο χώρο στο Αιγαίο.

Αποφασίστηκε επίσης να γίνει προεργασία εκ μέρους των εμπειρογνωμόνων των δύο Υπουργείων για τυχόν νέα στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που μπορεί να ανακοινωθούν το προσεχές έτος.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι μπορεί να έχουν δεύτερη κατ' ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ την προσεχή Τετάρτη-Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Ο Τούρκος Υπουργός, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με τη συνάντηση και το αν τέθηκε θέμα ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι “η Ελλάδα και η Τουρκία επιθυμούν για την περιοχή την ειρήνη και την συνεχή ασφάλεια και σταθερότητα. Κάθε κράτος έχει επ' αυτού, υποχρεώσεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Την ίδια πρόθεση εξέφρασε και η πλευρά της Ελλάδας. Είμαστε σύμφωνοι για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων μέσω διαλόγου”.

Ο Π. Μπεγλίτης είχε σήμερα κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Στη συνέχεια, αφού συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του θα αναχωρήσει από την Αττάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου