Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Σε ανασχηματισμό προχώρησε το Μεταβατικό Συμβούλιο στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Βελτίωση παρατηρείται στο ρυθμό παραγωγής πετρελαίου

Ο επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, ανακοίνωσε σήμερα αλλαγές στο υπουργικό του συμβούλιο, αλλά διατήρησε τα ίδια πρόσωπα στα σημαντικά υπουργεία Εξωτερικών και Πετρελαίου.

«Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έκανε μερικές αλλαγές σε ορισμένα χαρτοφυλάκια του εκτελεστικού συμβουλίου», δήλωσε ο Αμπντελτζαλίλ σε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο ο ίδιος προσέθεσε ότι ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ θα εξακολουθήσει να ηγείται του εκτελεστικού συμβουλίου και θα συνεχίσει να έχει και το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Άλι Ταρχούνι θα παραμείνει επίσης προσωρινά στο υπουργείο Οικονομικών και Πετρελαίου», σημείωσε επίσης ο Αμπντελτζαλίλ.

«Τα πετρελαϊκά ζητήματα θα τα αναλάβει ξανά η εθνική αρχή πετρελαίου, όταν αρχίσει να λειτουργεί σε περίοδο μικρότερη της μιας εβδομάδας».

Ο Τζιμπρίλ ανακοίνωσε σήμερα παράλληλα ότι το επίπεδο της παραγωγής πετρελαίου βελτιώνεται με πιο γρήγορο ρυθμό από αυτό που αναμενόταν και σημείωσε ότι η παραγωγή θα επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα σε 12-18 μήνες.

Ο Τζιμπρίλ πρόσθεσε ότι δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή για λόγους ασφαλείας, καθώς οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις γίνονται στόχοι επιθέσεων.

«Θα χρειαστούν 12 με 18 μήνες για να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα η παραγωγή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο μέσος ρυθμός βελτίωσής της είναι καλύτερος από αυτό που αναμενόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου