Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Πιέσεις Σόιμπλε στην Σλοβακία για το "Ταμείο"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε τη σλοβακική πολιτική ηγεσία, να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκφραστεί σύντομα υπέρ της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

"Ελπίζουμε, στη Σλοβακία, όλοι οι πολιτικοί υπεύθυνοι να αναλάβουν συντόμως τις ευθύνες τους, να λάβουν υπόψη τους ότι δεν υιοθετούν αποφάσεις για λογαριασμό τους, αλλά για όλη την Ευρώπη", τόνισε ο κ. Σόιμπλε κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.

Στη 17μελη ευρωζώνη, η Σλοβακία, η Μάλτα και η Ολλανδία δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΕΧΤΣ, ώστε αυτό να μπορεί στο μέλλον να αγοράζει κρατικά ομόλογα υπέρ-χρεωμένων κρατών στην ευρωζώνη, χωρίς την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με σκοπό να περιορίζεται η διάδοση της κρίσης χρέους.

Το σλοβακικό κοινοβούλιο έχει αναγγείλει την 25η του τρέχοντος μηνός, ως ημερομηνία ψήφισης αυτών των αρμοδιοτήτων του ΕΤΧΣ. Όμως, η ίδια η πρωθυπουργός στη Μπρατισλάβα θέλει την επίσπευση της ψηφοφορίας, ώστε να προηγηθεί του Ευρωπαϊκού συμβουλίου της 17ης Οκτωβρίου.

Την Τρίτη θα γίνει στη Μπρατισλάβα μια σύσκεψη εκπροσώπων των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού, με σκοπό να ληφθεί πάνω στο θέμα απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου