Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

«Το ΝΑΤΟ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας στο Κοσσυφοπέδιο»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Οκτώβριος 3, 2011.


Βρυξέλλες.

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ζήτησε από τους Σέρβους και τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου να αποφύγουν τη βία. Παράλληλα τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο έχουν το δικαίωμα της αυτοάμυνας, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Itar-Tass.

«Τα στρατεύματά μας έχουν το δικαίωμα να προστατεύσουν τη ζωή τους όπως συνέβη στις 27 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Ράσμουσεν.
Στις 27 Σεπτεμβρίου άρχισαν συγκρούσεις μεταξύ των Σέρβων και των γερμανικών στρατευμάτων της KFOR στην περιοχή των συνόρων της "Jarinje", στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.


Οι Σέρβοι κάτοικοι του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, πέταξαν στους νατοϊκούς στρατιώτες πέτρες και φιάλες με εύφλεκτο υλικό. Σε απάντηση οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με σφαίρες  από καουτσούκ.

Σημειώνεται ότι από το περασμένο Σάββατο οι Σέρβοι έχουν τοποθετήσει οδοφράγματα από μπετόν στη γέφυρα του Ιμπάρ που χωρίζει την πόλη Μιτρόβιτσα από τη σερβική και την αλβανική συνοικία. Οι Σέρβοι παραμένει εισέτι στις θέσεις τους επιμένοντας στον διαχωρισμό της πόλης.





Πηγή: Πρακτορεία Αλβανίας –Κοσσόβου –Itar Tass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου