Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ EROĞLU-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το κεφάλαιο «Αστυνομία» στο πλαίσιο της εσωτερικής ασφαλείας στην ατζέντα των ηγετών

  Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Derviş Eroğluκαι ο ηγέτης της Ρωμαίικης Διοίκησης της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας θα συνέλθουν αύριο εκ νέου στα πλαίσια των απευθείας εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων για την λύση του Κυπριακού.



Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην ενδιάμεση ζώνη στην Lefkoşa,στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο,Λίζα Μπάτενχαϊμ, οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν πρώτα το θέμα «Αστυνομία» στο πλαίσιο του κεφαλαίου εσωτερικής ασφαλείας. Ενώ στη συνέχεια θα πάρουν στην ατζέντα τους τη διαδικασία «πάρε-δώσε».
Οι ηγέτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα πραγματοποίησαν τις 14 από τις 19 προγραμματισμένες συνομιλίες στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων που είχαν συμφωνηθεί κατά την τριμερή συνάντηση που είχαν στη Γενεύη στις 7 Ιουλίου, με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, στις υπόλοιπες συναντήσεις τους θα κάνουν μια ανασκόπηση των κεφαλαίων που έχουν ολοκληρώσει και θα συνεχίσουν με τη συζήτηση της διαδικασίας «πάρε-δώσε».
Οι ηγέτες της Κύπρου στις 30-31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν την τέταρτη συνάντηση τους με τον γγ του ΟΗΕ στη Λονγκ Αίλαντ κοντά στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου