Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Να παγώσει η δίκη Ρουμπιγκέιτ ζητούν οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Μέχρι να δημοσιοποιηθεί η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σχετικά με την αρμοδιότητα εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζήτησαν από το δικαστήριο του Μιλάνου, το «πάγωμα» της δίκης «Ρουμπιγκέιτ» μέχρι να δημοσιοποιηθεί η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σχετικά με την αρμοδιότητα εκδίκασης της υπόθεσης.
Κατά την σημερινή δικάσιμο, οι δικηγόροι του «Καβαλιέρε» επέμειναν ότι ο πελάτης τους, πρέπει να κριθεί από ειδικό δικαστήριο υπουργών. Έκαναν επίσης γνωστό ότι αν το αίτημά τους δεν γίνει δεκτό, πρόκειται να καταθέσουν νέα προσφυγή, επικαλούμενοι τα όσα προβλέπει το ιταλικό Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο «μίστερ TV» κατηγορείται στη συγκεκριμένη υπόθεση για κατάχρηση σε βάρος του δημοσίου και υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων. Η εισαγγελέας του Μιλάνου, Ίλντα Μποκασσίνι, ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης «διότι η διακοπή που επιθυμούν δεν προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα».



Σύμφωνα με την Μποκασσίνι «το ιταλικό Σύνταγμα επιβάλλει την άμεση τέλεση των δικών για όλους, ενώ δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση σε τυχόν εξαιρέσεις λόγω πολιτικής σκοπιμότητας».
Στη δικαστική αίθουσα, παρουσιάσθηκε σήμερα και η Νικόλ Μινέττι, περιφερειακή σύμβουλος του Μιλάνου, η οποία φέρεται να συμμετείχε σε σειρά εορτών, που οργανώθηκαν στις επαύλεις του Ιταλού πρωθυπουργού και κατηγορείται για συμμετοχή σε προαγωγή στην πορνεία. «Δεν κοιμήθηκα από την ταραχή, είμαι κατάκοπη», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μινέττι.
Στο δικαστήριο είναι παρούσα, τέλος, και η μαροκινή Ιμάν Φαντίλ, το τριανταδιάχρονο μαροκινό μοντέλο, που συμμετείχε, επίσης, σε πάρτι του «Καβαλιέρε». Η Φαντίλ, θεωρεί ότι η ίδια «είναι ένα θύμα που βλάφθηκε από την όλη υπόθεση» και τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να αποφασίσει αν θα ζητήσει αποζημίωση για πρόκληση ηθικής βλάβης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου