Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Καναδάς: Η κρίση χρέους στην Ελλάδα χειροτερεύει

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας και πιστωτική κρίση στην Ευρώπη ανησυχεί ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά
Αυξάνονται οι ανησυχίες ανά τον κόσμο για την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά την παραδοχή από την κυβέρνηση για απόκλιση των στόχων του ελλείμματος του προϋπολογισμού.
Μετά από σχετικά δημοσιεύματα των Reuters και Wall Street Journal, ανησυχίες εκφράζουν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μάλιστα χωρών εκτός Ευρωζώνης. Την πεποίθησή του ότι η κρίση χρέους στην Ελλάδα χειροτερεύει εξέφρασε σήμερα, ο Καναδός υπουργός Οικονομικών, Jim Flaherty ενώ παρότρυνε τους Ευρωπαίους ηγέτες να ενεργήσουν ξεκάθαρα και αποφασιστικά προκειμένου να αποφευχθεί μια τραπεζική κρίση.
“Τελικά, μια τραπεζική κρίση, μια πιστωτική κρίση από την Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως. Αυτό είναι τόσο σοβαρό, όσο ήταν εδώ και καιρό. Επιδεινώνεται δε, καθώς υπάρχει συνεχιζόμενη αβεβαιότητα” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη νέων εργαζομένων.
Εξάλλου, ο Καναδός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε “πιέζουμε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και πως δεν μπορούν να ακολουθούν συνηθισμένες διαδικασίες”.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου