Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συρία: Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υπέρ της εγκαθίδρυσης δημοκρατικού κράτους

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/
 Ο πρώην ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων της Συρίας Αλι Σαντρεντίν αλ-Μπαγιανούνι έδωσε χθες το βράδυ τη διαβεβαίωση ότι η μουσουλμανική αδελφότητα επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός "δημοκρατικού" και όχι ισλαμικού κράτους στη Συρία σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.



 Κατά τη διάρκεια διάσκεψης που οργανώθηκε από το κέντρο Brookings της Ντόχα, ο αλ-Μπαγιανούνι δήλωσε ότι "το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο" , η συγκρότηση του οποίου ανακοινώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη "εκπροσωπεί το 80% της συριακής αντιπολίτευσης" και ότι είναι ανοικτό "σε όποιους θέλουν να ενταχθούν".

"Οι αδελφοί μουσουλμάνοι τάσσονται υπέρ την οικοδόμησης ενός κοσμικού, δημοκρατικού και σύγχρονου κράτους", είπε. Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο συγκεντρώνει όλες τις πολιτικές τάσεις και περιλαμβάνει τις Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές που κατευθύνουν τις διαδηλώσεις, τους φιλελεύθερους, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι έχουν τεθεί εδώ και πολλά χρόνια εκτός νόμου στη Συρία, καθώς και κουρδικά και ασσυριακά κόμματα.

Ο Αλι Σαντρεντίν αλ-Μπαγιανούνι κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να υποστηρίξει τη λαϊκή εξέγερση στη Συρία, λέγοντας ότι "θα πρέπει να κατανοήσει ότι έχει συμφέρον να στηριχθεί στον λαό και όχι σε αυτό το καθεστώς που έχει ξοφλήσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου