Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε Ινδία

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......το είπαμε , δυστυχώς, ξέρουμε ότι λέμε μόνο άσχημα νέα , αν και πληροφορίες μας μιλάνε και 20 ευρώ κάτω του κατώτατου μισθού στην Βουλγαρία, έτσι μπράβο είστε έξυπνοι .....το πιάσατε το υπονοούμενο ........
Πάντως ο μίστερ, πέρα από τα ψέματα που ξέρει να λέει είναι και καλός ηθοποιός ......που θα πάει , θα κάνει διάγγελμα και θα το δάκρυ κορόμηλο.....
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον -μετά και τη νέα απαίτηση της τρόικας για μειώσεις των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα- αποκτά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας. Απαντώντας στις ανησυχίες που τού εξέφρασαν, ο κ. Παπανδρέου φέρεται ειπών: "Στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους. Δεν είμαστε "Ινδία" και ούτε πρόκειται να γίνουμε".

Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε Ινδία



Οι βουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν μιας γενικής πολιτικής συζήτησης που είχαν με τον κ. Παπανδρέου του μετέφεραν τα προβλήματα των περιφερειών τους καθώς και τις απόψεις των πολιτών που εστιάζονται στην αναγκαιότητα ύπαρξης πνεύματος κοινωνικής δικαιοσύνης στα λαμβανόμενα από την κυβέρνηση μέτρα, στην επιτάχυνση των αυτονόητων μεταρρυθμίσεων, καθώς και στην τιμωρία όσων ευθύνονται που έφθασε η χώρα στην σημερινή κατάσταση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το θέμα της "εργασιακής εφεδρείας" δεν συζητήθηκε στην συνάντηση αυτή.

Οι βουλευτές μετέφεραν επίσης στον πρωθυπουργό ως "κλίμα" συζητήσεων μεταξύ των πολιτών και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, χωρίς οι ίδιοι να θέσουν τέτοιο ζήτημα.

Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2013, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση "αν θα αντέξουμε", κατέστησε σαφές ότι "η πορεία είναι αυτή".

Ερωτηθείς, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, για το ποιοι είναι οι κοινωνικοί σύμμαχοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός είπε ότι είμαστε με το δημόσιο συμφέρον, την παραγωγική οικονομία, τον κόσμο της εργασίας, εκείνους που επενδύουν στην οικονομία, καθώς και με τις τράπεζες που στηρίζουν την πραγματική οικονομία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους, δεν είμαστε "Ινδία" και ούτε πρόκειται να γίνουμε.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, βουλευτές ανέφεραν στον κ. Παπανδρέου ότι με τη βίαιη προσαρμογή που εφαρμόζεται έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός, ενώ ταυτόχρονα χρήζουν κοινωνικής προστασίας οι άνεργοι και οι ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, ανέφεραν, χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό ότι χρειάζεται "Καλλικράτης" στον "Καλλικράτη" προκειμένου να λειτουργήσουν οι περιφέρειες.

Άλλοι βουλευτές επισήμαναν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο και ζήτησαν την απόδοση ευθυνών, ενώ του ανέφεραν επιπλέον, ότι οι βουλευτές έχουν χάσει 45.000 ευρώ σε ένα χρόνο και όχι μόνο ουδείς αναφέρεται σε αυτό, αλλά, όπως είπαν, υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που "μας βρίζουν καθημερινά".

Οι ίδιοι βουλευτές έκαναν λόγο για πολύ χαμηλές επιδόσεις της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ προσπαθώντας να σκιαγραφήσουν την πορεία της κυβέρνησης, ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι "παραλάβαμε ουσιαστικά την κυβέρνηση στην μέση της θητείας της ΝΔ και θα την παραδώσουμε στο τέλος της θητείας της ΝΔ".

Τέλος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, για το γενικότερο κλίμα της σημερινής συνάντησης αναφέρεται ότι η συζήτηση ήταν ουσιαστική, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, ενημερώνοντάς ταυτόχρονα τους βουλευτές και για τις δυσκολίες που συνάντησε στις επαφές του με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει το κυβερνητικό έργο.
Αύριο, στις 10 το πρωί, ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου